CREATIEF PRINTEN

Breng je creatieve projecten naar een hoger niveau met een moodboard dat je print met de SELPHY Square QX10

Moodboards zijn ideaal om je creatieve ideeën tot leven te brengen. Bekijk hier hoe je een moodboard print met de Canon SELPHY Square QX10.
Een vrouw print een foto met een Canon SELPHY Square QX10. Voor haar staat een moodboard rechtop op het bureau dat is geïnspireerd op een outfit.

Moodboards worden gebruikt door ontwerpers, kunstenaars en vrijwel iedereen die ooit een creatief project heeft moeten plannen, of op zoek was naar inspiratie voor een evenement of vakantie. Moodboards bestaan uit een collage van ideeën die je kunnen helpen je creatieve visie vorm te geven en je plannen te verwezenlijken.

Of je nu een kamer opnieuw gaat inrichten of bezig bent met een opdracht voor een modeontwerp: het draait allemaal om inspiratie. Misschien raak je geïnspireerd door een keramieken pot met de perfecte blauwtint voor je moodboard voor een interieur, of een stof met een gedurfd patroon waarmee je je jurkontwerpen net dat beetje extra geeft.

Hier zie je hoe je een moodboard maakt, vind je ideeën voor het gebruik ervan en de ideale tools voor het printen van je inspirerende afbeeldingen.

Een inspirerend moodboard maken

Een Canon SELPHY Square QX10 die foto's print voor een moodboard over interieurs.

Kies foto's uit je fotogalerij en print ze uit met de Canon SELPHY Square QX10. Maak vierkante fotostickers met kaders voor allerlei creatieve toepassingen.

Iemand die een moodboard maakt met een blauw gekleurd thema, met foto's op een witte muur achter een bureau.

Je kunt verschillende oppervlakken gebruiken om een moodboard te maken, zoals een lege muur, een krijtbord of pagina’s van een scrapbook.

Misschien heb je al een groot aantal foto's op je camera of telefoon die je kunt gebruiken als beginpunt voor je moodboard. Wanneer je onderweg bent, kan het erg handig zijn om foto’s te maken van alles dat jou inspireert. Denk aan kleuren en patronen en hoe die elkaar zouden kunnen versterken. Als je van plan bent een kamer opnieuw in te richten, is er misschien een accessoire dat erg belangrijk voor je is, zoals een vaas in je favoriete kleur blauw. Gebruik die foto als uitgangspunt en stel de rest van je moodboard op basis hiervan samen. Gebruik bijvoorbeeld foto's van kleurenwaaiers, woningtextiel of andere accessoires die misschien goed passen bij jouw plan.

Waarom geprinte projecten beter kunnen zijn dan digitale projecten

Iemand die de achterkant van een geprinte SELPHY Square QX10-sticker verwijdert.

Met Canon SELPHY Square QX10-stickers kun je je foto's printen en direct op je moodboard plakken.

Afbeeldingen schetsen een beter beeld dan alleen woorden en een fysiek moodboard. Foto’s aan een muur, geordend op een prikbord of geplakt in een plakboek zorgen voor een directe visuele impact (in plaats van steeds minutenlang door de fotobibliotheek van je telefoon of computer te bladeren). De Canon SELPHY Square QX10 is de ideale tool voor het maken van kwalitatief hoogwaardige prints van de kleuren en stijlen die jou inspireren. Hij maakt vierkante stickerafbeeldingen van 6,8 x 6,8 cm met een omranding waarop je kunt schrijven zodat je aantekeningen of opmerkingen kunt toevoegen over je ideeën. De prints zijn rijk aan details en hebben een indrukwekkende kleurweergave. Inkt en papier voor de SELPHY Square QX10 worden geleverd in sets, zodat ze eenvoudig te vervangen zijn.

Je moodboard uitbreiden en verfijnen

Een vrouw die een moodboard maakt dat is geïnspireerd op een outfit, waarbij ze SELPHY Square QX10-foto's plakt naast tekeningen en stofstalen.

Naast geprinte foto's, kun je ook stofstalen, knipsels uit tijdschriften, bladeren, bloemen en meer op je moodboard plakken.

Je ontwerpinspiratie kan meer omvatten dan alleen foto’s. Een moodboard voor een modeontwerpproject kan ook bestaan uit stofstalen, gekleurde draden en knopen of sluitingen. Door textuur te combineren met prints van je favoriete vormen en stijlen, kun je je gedachten beter focussen en je project letterlijk 'voelen'. Denk aan de manier waarop je de items op je moodboard wilt zien om het beste effect te behalen en hoe je ze wilt ordenen zodat alles goed samenkomt.

Creatief samenwerken met de SELPHY Square QX10

Iemand die een Canon SELPHY Square QX10 vasthoudt terwijl deze een logo print voor een project.

Moodboards kunnen ook een uitstekende manier zijn om je ideeën over te brengen wanneer je werkt aan een zakelijk project. Soms kunnen verschillende foto's samen een duidelijkere boodschap overbrengen dan woorden.

Als je aan een idee werkt met meerdere personen, kan het handig zijn je gedachten te delen. Misschien wil je een nieuw logo bedenken en moet je beslissen over kleurenschema's, afbeeldingen en lettertypen, of misschien wil je thema’s voor een feest bespreken. De Canon SELPHY Square QX10 is klein, draagbaar en draadloos, zodat je hem mee kunt nemen en ermee kunt printen waar jij en jouw vrienden/collega’s ook zijn. Je hoeft je geen zorgen te maken over kabels of aansluitingspunten. De SELPHY Square QX10 kan eenvoudig worden opgeladen via USB en kan wel 20 afbeeldingen printen met één volledige acculading. Als anderen een afbeelding hebben die ze willen toevoegen aan het project, kunnen zij deze online met je delen en kan je de afbeelding meteen printen.

Meerdere indelingsopties waar je uit kunt kiezen

Een vrouw die een Canon SELPHY Square QX10-printer vasthoudt naast haar smartphone. Op haar scherm staat de foto die ze gaat printen.

De Canon SELPHY Square QX10 is ideaal voor het maken van verschillende soorten moodboards, omdat je de foto's direct kunt printen vanaf je smartphone. Je kunt ook labels, pictogrammen en tekst toevoegen met de Canon SELPHY Photo Layout-app.

Met de app Canon SELPHY Photo Layout kun je jouw prints personaliseren met stempels, filters, randen, tekst en overlays. Deze app biedt meerdere indelingsopties en je kunt hem gratis downloaden van de App Store voor iOS-toestellen, of van Google Play voor Android-apparaten. Je kunt afbeeldingen met verschillende beeldverhoudingen verschuiven om een collage te maken of het papier juist gelijkmatig verdelen in twee, vier of acht foto’s per pagina.

Moodboards voor fun en als motivatie

Een moodboard met een Marokkaans reisthema, met tegelpatronen en tickets, naast een Canon SELPHY Square QX10.

Maak op een leuke manier kennis met je Canon SELPHY Square QX10 door een moodboard te maken, gewoon voor de lol! Het thema kan je favoriete kleur, vakantiebestemming of gerecht zijn.

Moodboards kunnen op vele leuke manieren worden gebruikt. Voorpret voor een reis naar een vakantiebestemming waar je nog nooit bent geweest kan vaak net zo leuk zijn als de reis zelf. Je kunt afbeeldingen verzamelen van de bezienswaardigheden die je wilt bezoeken of de gerechten die je wilt proeven. Alles wat een algemeen idee of gevoel met zich meebrengt, zoals een geometrisch patroon op een Marokkaanse tegel, of afbeeldingen van sierlijke Moorse architectuur, zorgt ervoor dat je een persoonlijk gevoel bij een plaats oproept.

Moodboards met een PIXMA-printer

Ook zonder een Canon SELPHY Square QX10 kun je prints in je moodboards opnemen. Canon PIXMA TS Model-printers, zoals de PIXMA TS5350a-serie, TS6350-serie en TS8350-serie kunnen vierkante foto’s printen met behulp van de Easy-PhotoPrint Editor-app op vierkant papier, zoals Canon Photo Paper Plus Glossy II, dat verkrijgbaar is in de formaten 13 x 13 cm en 8,9 x 8,9 cm. Probeer ook te printen op magnetisch fotopapier van Canon. Zo maak je bijvoorbeeld een moodboard met ideeën voor een keukeninterieur dat je op je koelkast kunt kleven. Je hoeft alleen maar verbinding te maken met je smartphone of je tablet aan te sluiten via AirPrint (iOS) of Mopria (Android) om foto’s direct te kunnen printen.

Wat je volgende creatieve project ook is, het samenstellen van een moodboard is de perfecte manier om je ideeën te verzamelen en je visie vorm te geven. Probeer het en laat je meenemen op een inspirerende reis.

Geschreven door Andrea Ball

Gerelateerde producten

 • Printers voor thuis

  SELPHY SQUARE QX10

  Koester je speciale herinneringen als prachtige prints die je overal wireless kunt maken.
 • Printers voor thuis

  PIXMA TS5350a-serie

  Laat je designstijl zien met de veelzijdigheid van de PIXMA TS5350a-serie, interessante en creatieve apps en probleemloze smartphone-verbindingen
 • Inkjetprinters

  Magnetic Photo Paper MG-101

  Maak je fotoprints creatiever en interactiever met Canon's magnetische fotopapier MG-101.
 • Gerelateerde artikelen