CREATIEF PRINTEN

Zes manieren om creatief te zijn met je PIXMA-printer

Geef je huis, stijl en technologie een boost met deze print- en knutselideeën voor het hele gezin.
Printerplezier voor iedereen

Denk je dat je thuisprinter alleen geschikt is voor documenten en foto's? Echt niet. Er staat een wereld vol creatieve ideeën klaar om tot leven te worden gebracht door je Canon PIXMA-printer: van zelfgemaakte receptenboeken en scherpe ontwerpen voor je technologie tot gepersonaliseerde kleding en griezelige Halloween-decoraties.

Kunstenares en papierknutselaar Aimee Graham, die workshops geeft over papieren bloemen en origami, denkt dat printen onbeperkte mogelijkheden heeft. "Ik werk al jaren met papieren producten en ze bieden me een creatief platform om van niets iets te maken," zegt ze. "Omdat het zo veelzijdig is, kun je het op een tweedimensionale en driedimensionale manier gebruiken. Er zijn eindeloze mogelijkheden. Voor mensen die misschien niet zo creatief zijn, kan het overweldigend zijn om van niets iets te maken. Dankzij het printen heb je een basis om mee te beginnen waardoor alles niet zo vaag lijkt."

Aimee gelooft ook dat printen en knutselen ons helpt de creativiteit te ontketenen die we allemaal in ons hebben. Dit is een fantastische manier om gezinsleden samen te brengen. "We hebben allemaal creativiteit in ons, omdat iedereen creatief was toen we kinderen waren", zegt ze. "Het gaat verloren door al onze dagelijkse activiteiten en onze verantwoordelijkheden als volwassenen, dus creatief zijn brengt weer wat plezier en balans terug. Voor gezinnen vind ik dit echt belangrijk omdat het een band creëert met alle leden. Het creëert een band tussen ouders en hun kinderen, maar ook tussen volwassenen en hun innerlijke kind, wat geweldig is."

Hier volgt onze topselectie van creatieve dingen die je met je PIXMA-printer kunt doen om op 20 oktober 2021 Internationale Printdag te vieren.

1 Delicate papieren creaties

Een klein houten lijstje met drie kleurrijke 3D-vlinders van papier op een houten standaard naast een Canon PIXMA-printer.

"Het maakt niet uit wat je maakt, zolang je maar aan het maken bent", zegt Aimee Graham, de kunstenares achter dit prachtige boxframe met vlinders. Aimee begon te werken met papier toen ze in Japan woonde. Nu gebruikt ze de kunstvorm als hulpmiddel voor haar geestelijke gezondheid, naast meditatie en yoga.

Aimee geeft origamitutorials via haar Instagram en heeft met haar printer uit de Canon PIXMA TS5350a-serie 3D-kunst met een vlinderthema gemaakt. Ze vindt dat het printen van je eigen huisdecoraties een therapeutisch effect kan hebben. "Ik denk dat papierkunst een andere manier is om een gezonde routine voor onszelf te creëren", zegt ze. "Sommige mensen mediteren, sommige mensen doen yoga. Ik doe beide, maar nu gebruik ik ook mijn creativiteit als onderdeel van mijn mentale welzijnsroutine."

Aimee heeft 3D-muurstickers van Canon Creative Park gedownload en geprint als onderdeel van haar vlinderkunstontwerp in een stolp. De gratis website heeft ook vele andere schattige insecten waaruit je kunt kiezen, zoals lieveheersbeestjes, kevers en libellen. Deze kun je vervolgens printen, snijden, vouwen, lijmen en in elkaar zetten als 3D-speelgoed en -decoraties.

Voor haar elegante boxframe met vlinders heeft Aimee sjablonen geprint die ze zelf online heeft gevonden. Vervolgens heeft ze de vleugels ingekleurd met waterverf en pennen, waarbij ze de Creative Park-stickers als inspiratiebron heeft gebruikt. Aimee zegt dat deze projecten echt tot leven komen met het kleurgedeelte.

"Je kunt op vele manieren inkleuren, met bijvoorbeeld waterverf, stiften en potloden, het maakt niet echt uit, want je kunt ze samen en op verschillende manieren gebruiken. Door kleur toe te voegen, wordt het allemaal leuk."

2. Het spel kan beginnen

Twee meisjes laten trots hun papieren voetbalcreaties zien.

Ontdek papieren familiespellen die leuk zijn om te maken en te spelen. Het gevoel van voldoening nadat je klaar bent met je papieren creatie wordt alleen overtroffen door het plezier dat je ermee zult beleven.

Handgemaakte spelletjes die je samen kunt maken en spelen zorgen voor ongelooflijk veel pret, en met Canon Creative Park zijn ze eenvoudig én betaalbaar.

Blogger Fariba Soetan en haar gezin hebben hun huis getransformeerd in een wereld vol sport. "We hebben gekozen voor de basketbal- en voetbalspelletjes omdat ze er zo leuk uitzagen, maar ook omdat de moeilijkheidsgraad me geschikt leek voor ons eerste project. Zo kunnen we leren hoe je ze precies in elkaar zet."

Gebruik de Creative Park-app of download alles rechtstreeks van de Creative Park-website naar je computer om je favoriete ontwerpen te kiezen en direct met je printer thuis te printen, zodat je alles zelf in elkaar kunt knutselen voordat de wedstrijd begint.

Het enige wat je nodig hebt voor je knutselteam is een schaar, lijm, een liniaal om de vouwen mee te maken, een oude balpen en je spelinstructies. Daarna volg je simpelweg de lijnen van de schaar, vouwen en lijmplekken om aan de slag te gaan.

3. Interieurdecoraties

Een man die een handgemaakte 3D-dinosaurusmobile aan het plafond van een kinderkamer hangt.

"Ik wil leuke, unieke en duurzame stukken maken die mensen kunnen gebruiken als accessoire voor henzelf of hun huis. Ik wil mensen ook helpen om in contact te komen met hun creativiteit", zegt Aimee.

Geef je huis een frisse nieuwe look door je eigen interieurdecoraties te maken met je PIXMA-printer. Ga naar de Creative Park-website voor voordelige accessoires om je woonruimte en kinderkamers mee op te fleuren.

"Ik gebruik mijn papieren creaties voor decoratieve doeleinden, zowel voor thuis of om te dragen, en om sieraden of wand- en tafeldecoraties te maken", zegt Aimee.

Je hoeft alleen de sectie 'Huis en Wonen' op de Creative Park-website of in de Creative Park-app te selecteren om je sjabloon te kiezen, te downloaden en te printen. Je kunt je huis nieuw leven inblazen door mobiles in de kinderkamer op te hangen en door 3D-wandstickers, verjaardagsslingers, wandsculpturen en tegelstickers te maken.

4. Print je eigen receptenboek

Een man en een jongen zitten rond een keukentafel met een printer en een groot, zelfgemaakt receptenboek, omgeven door geprinte foto's van voedsel.

Laat de sterrenchef in je los door je eigen recepten te printen en een receptenboek te maken. Je zult nooit vergeten hoe je je favoriete maaltijden maakt en je hebt een verzameling vol fantastische gerechten die je aan vrienden en familie kunt doorgeven.

Heb je een verzameling familierecepten die je tot een prachtig boek wilt maken? Geef je favoriete maaltijdideeën door in een receptenboek dat je zelf hebt geprint, compleet met je eigen foto's als je ook van culinaire fotografie houdt.

De Londense fotografe Natasha Alipour-Faridani deelt haar beste tips voor het samenstellen van je receptenfotoboek met de Canon PIXMA TS3350-serie en de Canon Easy-PhotoPrint Editor-app die creatieve opties biedt voor de lay-out van receptenboeken.

"Ik wilde recepten met heldere kleuren," legt Natasha uit. "Als het eten er saai uitziet, is een perspectief van bovenaf een goede optie. Ik zorg er altijd voor dat ik iets heb dat verder reikt dan de rand van het frame reikt. Dit kan gewoon de rand van het bord zijn, maar het versterkt het idee dat het een doorlopend tafereel is."

Maak een boek dat echt uniek is, zoals een erfstuk, een cadeau voor een liefhebber van lekker eten of een dagboek in plakboekstijl van maaltijden waarvan je hebt genoten tijdens je reizen.

5. Feestelijk plezier

Boven een tafel met Halloween-decoraties hangt een 'Happy Halloween'-bord.

"Er zijn zoveel mensen die je kunt volgen op Pinterest, YouTube, Instagram en TikTok, je kunt overal iets vinden", zegt Aimee. "Er zijn nu zoveel plekken om inspiratie op te doen en dingen te maken".

"Er zijn zoveel seizoensgebonden ideeën voor het maken van papierkunst en ze geven allemaal een gevoel van nostalgie", zegt Aimee over leuke knutselideeën voor bijzondere gebeurtenissen zoals verjaardagen, bruiloften, Pasen, Halloween en Kerstmis. "Mensen reageren altijd op nostalgische dingen en de jaarlijkse feestdagen zijn erg belangrijk, vooral na de afgelopen jaren die we hebben gehad. Ze brengen mensen bij elkaar."

Print je eigen griezelige banner, papieren pompoenlantaarn, Halloween-kaarten en heksenmaskers vanuit de Creative Park-app of -website. In deze tutorial over printbaar knutselwerk voor Halloween laten we zelfs zien hoe je je eigen Halloween-nagelkunst kunt maken met onze printbare nagelstickers, compleet met griezelige ontwerpen. Je kunt ook proberen je eigen papieren tafelversieringen of Halloween-kransen te maken om echt in de spooksfeer te komen.

Volg ons op Pinterest voor meer ideeën voor papieren knutselwerk en deel je creaties op sociale media met de hashtag #MadeWithPIXMA.Geschreven door Lorna Dockerill

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen

 • TIPS VOOR HET PRINTEN

  Maak een persoonlijk cadeau

  Met de Canon Photo Cube kun je een cadeau vol blije herinneringen maken.

 • PRINTEN EN KNUTSELEN

  Papieren kunstwerken

  Kunstenaar Zack McLaughlin is geïnspireerd door een ijsvogelsjabloon uit Canon Creative Park.

 • CREATIEF PRINTEN

  Lijsten, plannen en doelen printen

  Laat je creativiteit de vrije loop met een Canon PIXMA-printer en wees het hele jaar door goed georganiseerd en mindful.

 • CREATIEF PRINTEN

  Een knutselwerk van het zonnestelsel

  Neem de tijd om de verzameling papierkunstwerken met ruimtethema's van Creative Park opnieuw te bekijken, ervan te leren en ermee te spelen.