CREATIEF PRINTEN

Papieren voetbalspelletjes die je inspireren om in beweging te blijven

Doe deze zomer iets speciaals met het gezin en ontdek de handgemaakte papieren voetbalspellen van Creative Park.
Een meisje knipt een sjabloon uit om een papieren voetbal te maken.

Het is zomer, wat betekent dat alle ouders op zoek zijn naar activiteiten voor het hele gezin. Handgemaakte spelletjes die je samen kunt maken en spelen zorgen voor ongelooflijk veel pret, en met Canon Creative Park zijn ze eenvoudig én betaalbaar.

Creative Park zit boordevol gratis, kleurrijke knutselactiviteiten van papier die klaar zijn om ontdekt en geprint te worden — rechtstreeks vanaf je printer thuis.

Blogger Fariba Soetan woont in Londen met haar man en drie kinderen en runt de blog Mixed.Up.Mama. Fariba legt hier uit hoe ze Creative Park en een printer uit de Canon PIXMA TS8350-serie gebruikte voor een dag vol sportieve knutselprojecten voor het hele gezin.

1. Kies je kit en sjablonen

Allereerst kies je een stevige papiersoort waarop je je spelletjes kunt printen. Canon Matte Photo Paper is perfect om mee te knutselen, aangezien de matte structuur ideaal is voor levendige afbeeldingen en graphics.

"De dikte van het papier is heel belangrijk om ervoor te zorgen dat de knipsels stevig zijn en bij elkaar blijven," zegt Fariba, wiens dochters zes, acht en tien jaar oud zijn. De Canon PIXMA TS8350-serie is ideaal voor dit soort prints, maar in feite is elke PIXMA-printer hiervoor geschikt.

Volgens Fariba kan het uitkiezen van je voetbalsjablonen ook een leuke gezinsactiviteit zijn. Bij elk spel staat aangegeven hoelang je erover doet om het in elkaar te zetten en wat de moeilijkheidsgraad is. Zo kun je dus beslissen of het geschikt is voor je kinderen.

"De meiden waren razend enthousiast toen ze op de website alle dingen zagen die ze konden maken," voegt ze eraan toe. "Als ouders samen met hun kinderen een knutselproject uitkiezen, hoeven ze alleen maar te kijken naar hoeveel tijd elke creatie in beslag zal nemen en wat de moeilijkheidsgraad is.

"We hebben gekozen voor de basketbal- en voetbalspelletjes omdat ze er zo leuk uitzagen, maar ook omdat de moeilijkheidsgraad me geschikt leek voor ons eerste project. Zo kunnen we leren hoe je ze precies in elkaar zet."

2. Maak je eigen mini-spelletje

Gebruik de Creative Park-app of download rechtstreeks van de Creative Park-website naar je computer om je favoriete papierkunst te kiezen en direct met je printer thuis te printen, zodat je ze zelf in elkaar kunt knutselen voor je grote wedstrijd.

Het enige wat je nodig hebt voor je knutselteam is een schaar, lijm, een liniaal om de vouwen mee te maken, een oude balpen en je spelinstructies. Daarna volg je simpelweg de lijnen van de schaar, vouwen en lijmplekken om aan de slag te gaan.

Twee meisjes lijmen doelwitten op een papieren voetbaldoel.

"Mijn kinderen zijn erg creatief, en deze spelletjes zijn een uitstekende manier om hun creativiteit te stimuleren," zegt Fariba.

Twee meisjes laten trots hun papieren voetbalcreaties zien.

Ontdek papieren familiespellen die leuk zijn om te maken en te spelen. Het gevoel van voldoening nadat je klaar bent met je papieren creatie wordt alleen overtroffen door het plezier dat je ermee zult beleven.

Door de taken te verdelen kan iedereen meehelpen. "De spelletjes die we hadden geprint, beschikten over heel mooie afbeeldingen en de handleiding was erg duidelijk," zegt Fariba. "De meiden vonden het geweldig om alle vormen uit te knippen en het was precies de goede moeilijkheidsgraad, want ik heb drie dochters van verschillende leeftijden en met verschillende knipvaardigheden. Het lastigste gedeelte was de bal, dus daar heeft mijn 10-jarige aan gewerkt. Er waren ook grotere stukken voor het doelnet, die mijn zesjarige kon uitknippen.

"Het werkte motiverend dat we allemaal een taak hadden waarmee we aan de slag konden, terwijl we ondertussen gezellig aan het kletsen waren. Hierdoor kon iedereen zijn steentje bijdragen en werd iedereen erbij betrokken — er was geen ruzie over wie wat deed!"

3. Organiseer een toernooi

Zodra de spelletjes in elkaar gezet zijn, is het tijd om te spelen! Je kunt een groepje vrienden de punten bij laten houden of zelfs je eigen scorekaarten maken om je toernooi tot leven te brengen.

Creative Park zit boordevol papieren sjablonen die ideaal zijn voor kunst- en sporttoernooien — van fotohokjes en spandoeken om spelers en teamgenoten aan te moedigen, tot feesthoedjes en megafoons die de teamspirit versterken.

Het geeft kinderen extra voldoening om een spelletje te spelen dat ze zelf hebben gemaakt en ze doen tegelijkertijd nuttige praktische vaardigheden op. “De meiden zijn dol op verven, plakken en kleuren, dus het was fantastisch dat ze daarna met hun creatie konden spelen," zegt Fariba. "Er zijn zoveel voordelen: knippen is natuurlijk goed voor de motoriek, maar ze krijgen ook meer zelfvertrouwen doordat ze zien hoe iets wordt gemaakt.

"Mijn oudste dochter was heel trots dat ze een ingewikkelde 3D-bal had gemaakt door deze uit te knippen en zelf in elkaar te zetten. Ze vond het erg leuk om hem naar het doelwit te gooien."

4. Maak er een speciale dag van

Een gezin kijkt samen naar foto's op een camera.

Papierprojecten zoals die van Fariba zijn een betaalbare manier om je gezin tijdens de zomervakantie urenlang te vermaken. "We hebben notities gemaakt voor ons volgende knutselwerkje," zegt Fariba. "Als we een paar vrije uurtjes hebben op zaterdag of als het regent, proberen we dit soort knutselwerkjes uit."

Drie meisjes schoppen tegen een voetbal in hun tuin.

Wanneer je papieren spelletjes af zijn en je ermee hebt gespeeld, kun je lekker naar buiten gaan om je met het echte spel te vermaken.

Of je nu in het weekend of in de schoolvakanties met papier knutselt, het is een geweldig idee om een speciale dag van je project te maken. Zo kun je halverwege voor tussendoortjes zorgen of een papieren trofee maken voor de winnaar. De leuke ervaringen die je tijdens deze dag opdoet, kun je vastleggen door foto’s te maken terwijl je samen speelt.

En voor gezinsleden die extra creatief willen zijn, is het een leuk idee om de papieren knipsels te personaliseren, vooral als ze deze na de activiteitendag willen bewaren.

"Het voetbaldoel hangt nog steeds aan onze muur," zegt Fariba. "Zo nu en dan vinden de meiden de ballen en spelen ze spontaan een spelletje. De keeper in het voetbalspel is een silhouet, maar kinderen kunnen er een gezicht op tekenen of een andere outfit uitknippen. Er zijn veel verschillende mogelijkheden."

Heeft jouw gezin creatieve knutselinspiratie nodig of willen ze gewoon graag iets maken zonder voor een scherm te moeten zitten? Bekijk dan de enorme keuze aan leuke Creative Park-sjablonen die klaar staan om door jou ontdekt en gemaakt te worden.

Geschreven door Lorna Dockerill

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen

 • CREATIEF PRINTEN

  Maak dino-decoraties met Creative Park

  Versier de slaapkamer van je kind op een betaalbare manier met prehistorische papierkunst.

 • PRINTEN EN KNUTSELEN

  Feest met Creative Park

  Versieringen en accessoires die je thuis kunt printen met de Creative Park-app.

 • TIPS VOOR HET PRINTEN

  Printtips voor het nieuwe schooljaar

  Wees creatief en maak je met een Canon-printer klaar voor het nieuwe schooljaar.

 • PRINTEN EN KNUTSELEN

  Creative Park-app

  De Creative Park-app barst van de leuke knutselprojecten.