CREATIEF PRINTEN

Maak een slaapkamer met dinosaurus-thema met behulp van recyclebare papieren decoraties

Het inrichten van je huis is niet alleen voor volwassenen. Met Canon Creative Park kan het hele gezin een kinderslaapkamer een betaalbare prehistorische make-over geven die je kunt recyclen.
Verschillende dinosaurussjablonen die zijn geprint vanuit Canon Creative Park liggen op een tafel, met een hand die uitreikt om er een op te pakken.

Niet alleen volwassenen maar ook kinderen vinden het geweldig om hun creativiteit en persoonlijkheid tot uitdrukking te brengen in de ruimtes om hen heen. En als je jong bent, is je slaapkamer veel meer dan alleen de plek waar je aan het eind van een lange dag in slaap valt. Het is de plek waar je je huiswerk doet, waar je speelt, waar je vrienden slapen als ze bij je logeren - het is je eigen kleine wereld. En wat is nou een betere manier om die ruimte echt je eigen stijl te geven dan iets te maken waar je gek op bent? Met Canon Creative Park, een PIXMA-printer, wat papier en een schaar, is dat nu gemakkelijker dan ooit.

Kies een thema

Een volwassene en een kind maken papieren dinosaurussen die zijn gedownload van de Canon Creative Park-website en geprint met een Canon PIXMA-printer.

Papa Chee en oudere zoon Okkie vonden het leuk om de dinosaurussen samen uit te knippen. "We vonden het heel leuk als gezin, en het grote aantal dinosaurussen waaruit we konden kiezen varieerde van eenvoudig genoeg voor Elon tot superuitdagend om ons als ouders bezig te houden", zegt Chee.

De inrichting van een kinderslaapkamer kan op veel manieren worden aangepast, bijvoorbeeld met gordijnen en beddengoed met een patroon, muurschilderingen of ingelijste prints. Maar het kan moeilijk zijn om de steeds veranderende interesses van kinderen bij te houden. Het ene moment draait alles om ruimtevaart en astronauten en het andere moment zijn ze weer helemaal weg van piraten - en voordat je het weet zijn ze helemaal geobsedeerd door dinosaurussen. Steeds weer schilderen en nieuw beddengoed of nieuwe decoraties kopen kan duur zijn. Gelukkig kun je nu de slaapkamer van je kind op een voordeligere manier een prehistorische make-over geven.

Wat dacht je van papieren decoraties? Wanneer de interesses van je kinderen veranderen, kun je de decoraties gewoon recyclen en andere maken. Je vindt duizenden gratis sjablonen, waaronder allerlei kindvriendelijke ideeën voor papierkunst, in de Canon Creative Park-app en op de Canon Creative Park-website, maar jonge paleontologen zullen vooral blij zijn met de dinosaurusontwerpen waaruit ze kunnen kiezen. Ga voor een compleet hoofdmasker, zoals dat van een Pteranodon of een Triceratops, of kies een Apatosaurus van papier. Zijn je kinderen op zoek naar de perfecte pop-up kaart voor de verjaardag van een vriendje? Maak dan een T-rex-kaart. Chee-Chiu Lee en zijn twee zonen Elon (7) en Okkie (11) hebben verschillende ontwerpen op de site uitgeprobeerd.

Maak je eigen dino-decoraties voor aan de muur

Een sjabloon voor dinosauruspapierkunst komt uit een Canon PIXMA-printer, met een compleet model van een T-rex tussen potplanten ernaast.

De Canon PIXMA TS5350a-serie-printer is niet alleen ideaal voor papierkunst, maar ook voor het maken van etiketten, en je kunt er rechtstreeks vanaf je smartphone mee printen.

Een kind gebruikt een schaar om een dinosaurussjabloon uit te knippen die is gedownload van Canon Creative Park en geprint met een Canon PIXMA-printer.

Knutselen geeft veel voldoening en door je kinderen al op jonge leeftijd te laten kennismaken met het zelf maken van dingen, kun je ze helpen onafhankelijker en weerbaarder te worden - iets waar ze later in het leven veel baat bij kunnen hebben.

Een van de beste dingen van dinosaurus-papierkunst is dat je geen nieuwe of ingewikkelde apparatuur nodig hebt. Lees de instructies voor elke sjabloon. Voor sommige sjablonen heb je mogelijk extra materialen nodig, zoals touw, elastiekjes, knutsellijm of kleurstiften, maar meestal heb je het volgende nodig:

Kies je dinosaurusdecoraties

Een kind gebruikt een bruin potlood om een tekening van dinosaurussen in te kleuren.

Kleurplaatsjablonen met dinosaurus-thema zijn ook beschikbaar in Creative Park en kunnen een geweldige manier zijn om kinderen creatief bezig te houden terwijl volwassenen de complexere onderdelen van het bouwen en in elkaar zetten aanpakken. Hier kleurt Elon, die zeven jaar is, een print van een dinosaurus in.

De handen van een volwassene maken een papieren dinosaurus uit Canon's Creative Park die is geprint met een Canon PIXMA-printer, met daarachter een pak Canon-fotopapier.

Wist je dat er dinosaurusfossielen zijn gevonden in alle zeven werelddelen? En dat de hersenen van een Stegosaurus zo klein als een walnoot waren? Bij het maken van dinosaurusdecoraties voor de slaapkamer kun je dit soort leuke weetjes met je kinderen delen.

Zodra je de hulpmiddelen hebt, is het tijd om je ontwerpen te selecteren op Canon Creative Park, de sjablonen te downloaden en te printen met je PIXMA-printer. Er zijn zoveel ontwerpen om uit te kiezen: van een schattige mobiele telefoon van papier die kleinere kinderen leuk zullen vinden tot posters met een T-rex die zijn enorme, angstaanjagende tanden laat zien - perfect voor oudere kinderen die van bloedstollende avonturen houden. Okkie (11 jaar) vond vooral het knutselwerk heel interessant, "vooral de manier waarop je alles met de papieren lipjes in elkaar zet om 3D-magie te creëren!", vertelt Chee.

Door te bespreken wat je wilt kiezen, kun je op een geweldige manier met je kinderen praten over verschillende soorten dinosaurussen, welke ze het best vinden en waarom. Je zult er versteld van staan hoeveel ze je kunnen leren!

Met deze activiteit kunnen kinderen ook creatief nadenken over kleur. Misschien willen ze hun eigen kleurenschema kiezen of kleuren gebruiken die passen bij de kleur die ze al op de muren en gordijnen van hun slaapkamer hebben. Je kunt de activiteit ook gebruiken om naar de kleurenschijf te kijken en erover te praten hoe tegenovergestelde kleuren, zoals blauw en oranje, er samen goed uitzien. Hoewel we ons dinosaurussen vaak in bepaalde kleuren voorstellen, weten wetenschappers niet welke kleur ze hadden. Creative Park biedt omtrekken van onderwerpen die kinderen kunnen inkleuren, zodat ze hun fantasie de vrije loop kunnen laten. Wie zegt dat er een dinosaurus niet glinsterend kan zijn of geen regenboogkleuren kan hebben?

Als je kinderen van selfies houden, kun je een serie prehistorische fotoaccessoires printen, zodat iedereen voor een foto kan poseren en zijn of haar eigen speelse prehistorische portretten kan maken, die ze aan de muur of op een prikbord kunnen hangen.

Een foto van boven van een Canon-camera die op een Canon PIXMA-printer ligt, met een collage van foto's op de achtergrond.

CANON CLUB

Een exclusieve community voor creatievelingen zoals jij. Jaag je passie na met support, inspiratie, voordelen en veel meer. Lid worden is eenvoudig. Koop een product. Registreer je product. Sluit je aan bij de Canon Club.

Het hele gezin aan het knutselen

Handen van een volwassene die de kop van een T-rex maken naast de handen van een kind dat een eenvoudige origami-dinosaurus uitknipt.

Canon Creative Park heeft een reeks eenvoudige origami-dinosaurusontwerpen die ideaal zijn voor jongere kinderen, omdat ze heel gemakkelijk kunnen worden uitgeknipt en niet hoeven te worden gelijmd. Hierdoor kunnen volwassenen bij hun kleintjes zitten en aan meer geavanceerde structuren werken, zoals deze T-rex-kop.

Een volwassene bevestigt een papieren T-rex-nachtlamp aan een witte slaapkamermuur.

Canon Creative Park bevat een reeks complexere ontwerpen die het maken van dinosaurussen naar een hoger niveau tillen om inspirerende huisdecoraties te maken. Deze T-rex-kop kan aan de muur worden bevestigd om een er nachtlamp op batterijen van te maken. "Elon is dol op de verlichte dinosauruskop in zijn slaapkamer", zegt Chee. "Hij laat hem aan al zijn vrienden zien wanneer ze bij ons komen."

Elke sjabloon heeft stapsgewijze instructies die je kunt printen en bij het knutselen kunt raadplegen, een sterbeoordeling die de moeilijkheidsgraad aangeeft en informatie over hoe lang het ongeveer duurt om het item te maken. Omdat sommige ontwerpen gemakkelijker in elkaar te zetten zijn dan andere, betekent dit dat er voor iedereen iets is om mee aan de slag te gaan - van kinderen die net naar school gaan tot oudere kinderen en opa's en oma's. "Iets bij het kiezen en printen van de dinosaurussen zorgde ervoor dat de jongens het gevoel hadden dat ze iets helemaal vanaf het begin maakten", zegt Chee.

Laat je kinderen zelfstandig met de eenvoudigere sjablonen aan de slag gaan, zoals de schattige origami-triceratops of een simpele mini-dinosaurus, en help ze bij de sjablonen die wat moeilijker zijn, zoals de 3D-stegosaurus. Je kunt de verschillende ontwerpen eenvoudig aanpassen aan de vaardigheden van je kinderen. "Het lukte Okkie goed om het knipwerk voor een paar ingewikkelde sjablonen te doen en alles aan elkaar te plakken", zegt Chee.

Sommige modellen, zoals de Papieren pop met bewegende delen (Tyrannosaurus) en de Stegosaurus met elastiekaandrijving, hebben bewegende delen, waardoor de educatieve mix vraagt om wat meer kennis van techniek en natuurkunde.

Versier de kamer en deel je creaties

Twee handen maken een ingekleurde tekening van twee dinosaurussen vast aan een muur waarvoor een tafel staat met verschillende in elkaar gezette dinosaurussjablonen uit Canon Creative Park.

Het maken van dinosauruspapierkunst kan interessante gesprekken over onderwerpen zoals geschiedenis, wetenschap en klimaatverandering opleveren - een geweldige aanvulling op schoolonderwijs.

Een in elkaar gezette dinosaurussjabloon uit Canon Creative Park staat op een potplant met andere planten eromheen.

Het kan lastig zijn om speelgoed en decoraties zonder plastic te vinden. Met deze papieren dinosaurusontwerpen kun je een kamer transformeren zonder je zorgen te maken over de gevolgen voor het milieu. En als onderdelen tijdens het spelen scheuren, kun je ze recyclen. Je kunt ze zelfs in potten met kamerplanten zetten om voor je papieren planteneters een habitat te maken waarin ze zich thuis voelen.

Vraag je kinderen hoe ze hun dinosaurus-papierkunst het beste kunnen laten zien. Misschien willen ze graag een galerijmuur met coole dinosaurus-prints maken? Je kunt dan samen bepalen welke plek voor elke dinosaurus het beste zou zijn. Misschien hebben ze veel modeldinosaurussen gemaakt of hun eigen mini-dinosaurusdiorama in elkaar gezet. Ze zien er fantastisch uit op een plank, bureau of ladekast, zodat kinderen ze snel kunnen pakken als ze ermee willen spelen. "De jongens vonden het leuk om de dinosaurussen tussen de huisplanten te zetten", legt Chee uit.

Een volwassene en een kind bewonderen een T-rex-kop die is gemaakt met een Canon Creative Park-sjabloon die wordt vastgehouden door de volwassene.

Als je kind zich een keer verveelt, zet dan niet de tv of gameconsole aan maar probeer papierkunst. Het is niet alleen iets dat je samen kunt doen, maar het helpt je ook om je te ontspannen, het kan je concentratievermogen verbeteren en je helpen je gevoelens te uiten, en daarnaast kan het veel voldoening geven.

Als het buiten weer eens giet of je op een zaterdag- of zondagmiddag op zoek bent naar iets om te doen, hoef je echt geen geld uit te geven aan dure activiteiten. Deze papierkunst met dinosaurus-thema is niet alleen leuk, maar helpt je kinderen ook om allerlei vaardigheden te ontwikkelen, zoals creativiteit, concentratie, het volgen van instructies en teamwerk. Ze zullen helemaal weg zijn van de resultaten - een unieke slaapkamer of speelruimte waarvan ze met trots kunnen zeggen dat die precies zo is zoals zij dat willen. En als ze andere dingen leuk gaan vinden, kun je gewoon weer naar Canon Creative Park gaan om meer papieren sjablonen te ontdekken voor ontwerpen die aansluiten bij hun nieuwe interesse.

Er is nog nooit een beter moment geweest om de slaapkamer van je kind op een betaalbare manier te versieren met de prehistorische papierkunst van Canon Creative Park. En als je klaar bent, maak je een foto en deel je deze met de hashtag #MadeWithPixma om anderen te inspireren het te proberen. Nu hoef je alleen nog maar te beslissen welke dinosaurus je tot leven wilt brengen!

Rachel Segal Hamilton

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen

 • PRINTEN EN KNUTSELEN

  Papieren kunstwerken

  Kunstenaar Zack McLaughlin is geïnspireerd door een ijsvogelsjabloon uit Canon Creative Park.

 • CREATIEF PRINTEN

  Maak je eigen fidget toys

  Fidget toys van papier zijn leuk om mee te spelen en hebben een kalmerende werking.

 • CREATIEF PRINTEN

  Beken kleur met creatieve ideeën

  Geef je huis wat extra kleur met deze prachtige regenboogcreaties.

 • CREATIEF PRINTEN

  Een knutselwerk van het zonnestelsel

  Neem de tijd om de verzameling papierkunstwerken met ruimtethema's van Creative Park opnieuw te bekijken, ervan te leren en ermee te spelen.