CREATIEF PRINTEN

Vrolijk je huis op met gemakkelijk te maken decoraties

Stapsgewijze instructies voor het printen en samenstellen van je eigen decoraties voor in huis met een Canon PIXMA G6050-printer.
Een Canon PIXMA G6050-printer en magnetisch fotopapier van Canon op een tafel met allemaal papieren knutselwerkjes, zoals een mobiel met dinosaurussen, een hoofd van een eenhoorn en poezenstickers.

Home is where the heart is - het is ook de plek waar velen van ons steeds meer tijd doorbrengen. Nu het weer kouder wordt en het steeds vroeger donker wordt, hebben we meer behoefte aan een gezellige thuisbasis ingericht met persoonlijke snufjes. Je kunt naar de winkel gaan en leuke dingen voor in huis kopen om het naar jouw smaak in te richten, maar waarom probeer je niet eens zelf decoraties voor in huis te maken?

Dankzij het uitgebreide aanbod aan sjablonen in de Creative Park-app en op de Creative Park-website en de indrukwekkende technologische mogelijkheden van de wireless PIXMA-printers van Canon kun je gemakkelijk en voor weinig geld je eigen accessoires voor in huis maken. Voor deze tutorial wordt de Canon PIXMA G6050-printer gebruikt. Deze wordt veel gebruikt door thuiswerkers, maar je kunt hem ook gebruiken als printhub voor het hele gezin. En hij is ideaal voor het produceren van hoogwaardige sjablonen voor knutselprojecten van papier.

In de Creative Park-app en op de website vind je vele praktische en opvallende decoraties voor elke kamer in je huis. Zo kun je bijvoorbeeld je eigen fotolijstje printen en vouwen of zelf een vaas of een sieradendoosje maken voor een lege plank of vensterbank. Je kunt de kinderkamer opvrolijken met eeneenhoornhoofd in 3D of een kleurrijke mobiel met dinosaurussen, of je kunt een meetlint met dieren printen om te zien hoe snel je kinderen groeien. Er zijn volop leuke opties om je creativiteit op uit te leven.

Een papieren wandsculptuur van een eenhoorn in een kinderkamer.

Knutselen en printen is een geweldige manier om je huis op te vrolijken met dingen die je mooi vindt.

1. Verken de ontwerpen

Een PIXMA G6050-printer en magnetisch fotopapier naast een snijmat en sjablonen voor een mobiel met papieren dinosaurussen.

Laat je inspireren door het uitgebreide aanbod sjablonen in de Creative Park-app.

Creative Park staat vol leuke ideeën voor in huis. Je kunt ook de gebruiksvriendelijke Creative Park-app downloaden uit de App Store of via Google Play. Je hebt alleen een Canon ID en een door Canon ondersteunde printer nodig.

De sjablonen in de app zijn verdeeld in categorieën en het intuïtieve ontwerp maakt het eenvoudig om naar de sectie te gaan die je zoekt. De optie Kamerdecoratie onder Categorie bevat planten, slingers, muurstickers, banners en mobielen. Op de Creative Park-website vind je in de sectie Huis en Thuis de categorieën Planten, Versieringen/Accessoires en Hangende decoratie. Met de tool Zoeken kun je precies vinden wat je zoekt.

2. Download een sjabloon

Een man print wireless vanaf zijn telefoon naar zijn PIXMA G6050-printer.

Als je de Creative Park-app koppelt aan je Canon PIXMA-printer, kun je een ontwerp selecteren en het printen vanaf je telefoon.

Zodra je een sjabloon hebt gevonden dat je leuk vindt, klik je op de ster om het in je menu 'Favourites' te bewaren, of je klikt op het tabblad 'Edit' om het te downloaden. Tijdens het downloaden word je ook gevraagd het papierformaat te selecteren. Sla je projecten op terwijl je eraan werkt (opgeslagen projecten worden bewaard onder het menu Je items).

Bij elke sjabloon horen duidelijke instructies. Volg deze op het scherm of print ze op een vel normaal papier.

3. Selecteer het papier

Een man plaatst papier in een Canon PIXMA G6050-printer op een keukenblad.

Hoogwaardig en stevig mat fotopapier of dubbelzijdig mat papier is ideaal voor knutselprojecten. Vaak heb je voor de sjablonen meerdere vellen nodig, vooral als je een van de ingewikkelde ontwerpen kiest. Je kunt de verschillende knutselmedia plaatsen via de achterste papierlade van de Canon PIXMA G6050.

Kijk maar eens naar het ruime aanbod bij de optie Aanbevelingen op papiersoort op het tabblad Categorie in de Creative Park-app.

4. Controleer het inktniveau en print

De navulbare inkttanks van de Canon PIXMA G6050-printer.

De flesjes zijn gebruiksvriendelijk, zodat je de inkttanks van de MegaTank Canon PIXMA G6050 gemakkelijk kunt bijvullen.

Als je je printer voor het eerst gebruikt, moet je controleren of er inkt in zit. Alle printers uit de PIXMA G-serie zijn voorzien van het MegaTank-systeem van Canon dat is ontworpen voor uitzonderlijk hoge volumes tegen lage kosten per pagina. Je kunt je creativiteit dus de vrije loop laten zonder bang te zijn dat je niet genoeg inkt hebt. Dankzij de geïntegreerde inkttank aan de voorzijde van de printer kun je gemakkelijk zien hoeveel inkt je nog hebt. Als je inkt moet bijvullen, open je gewoon de klep aan de voorkant van de printer en plaats je de desbetreffende inktfles in de daarvoor bestemde sleuf. Het vulproces stopt automatisch als de tank vol is. Je kunt de tanks bijvullen zodra je ziet dat het inktniveau daalt.

Voor overige typen Canon PIXMA Inkjet-printers plaats je de juiste inktcartridges tijdens het installatieproces.

Als je de Creative Park-app wilt koppelen aan een compatibele Canon PIXMA-printer, ga je naar het Hoofdmenu en selecteer je Printer toevoegen bij de optie Instellingen. Als je het inktniveau hebt gecontroleerd en het juiste papier hebt geplaatst, druk je op Print.

5. Knip het uit en vouw het in de juiste vorm

Een man knipt een plaatje van een oranje dinosaurus uit voor een mobiel.

Dit dinosaurusontwerp is in allemaal verschillende felle kleuren geprint. Plaats je ontwerpen niet in direct zonlicht, dan blijven de kleuren langer mooi.

Een man bevestigt de poten aan een oranje papieren dinosaurus.

Gebruik een snijmat en een schaar of een stanleymes en knip de verschillende vormen zorgvuldig uit. Vouw ze daarna zoals aangegeven in de instructies.

Hier heb je een vaste hand en wat geduld voor nodig, vooral als je een van de meer ingewikkelde sjablonen maakt. Een goede schaar is voldoende voor de eenvoudige ontwerpen, maar voor de meer ingewikkelde projecten kun je beter een snijmat en een stanleymes gebruiken. Raadpleeg de sjablooninstructies om er zeker van te zijn dat je het papier in de juiste richting vouwt en buigt.

6. Lijm of bevestig de onderdelen aan elkaar

Iemand houdt een papieren dinosaurus vast naast een Canon PIXMA G6050-printer.

Sommige sjablonen kun je gewoon samenvouwen, maar voor andere heb je papierlijm nodig.

Als je je decoratie niet alleen moet vouwen, maar ook moet lijmen, heb je sterke papierlijm nodig. Vouw vóór het aanbrengen van de lijm de randen voor een netter resultaat. Houd de verschillende onderdelen op hun plek met gebruik van paperclips terwijl je wacht tot de lijm droog is.

7. Zoek de perfecte plek in huis

Een man hangt een mobiel van papieren dinosaurussen in een kinderkamer.

Als je papieren knutselproject klaar is, kun je het in huis neerzetten zodat iedereen het kan bewonderen.

Nu kun je je decoratie ophangen of neerzetten op een geschikt plek in huis. Gebruik punaises om decoraties aan het plafond te hangen of bevestig lichtere ontwerpen aan de wand met een herbruikbaar kleefmiddel. Plaats de ontwerpen niet in direct zonlicht om te voorkomen dat de kleuren vervagen.

Geïnspireerd door dit project? Er zijn nog veel meer opties voor interieurdecoraties. Van kaarten en kalenders tot prints en posters: met de leuke en intuïtieve Easy-PhotoPrint Editor-app kun je nog creatiever aan de slag met je favoriete foto's.

Canon PIXMA G6050

De Canon PIXMA G6050 is een voordelige en efficiënte printoptie. Deze printer is voorzien van hetMegaTank-printsysteem van Canon met navulbare inkttanks die je gemakkelijk kunt bijvullen en die zuinig in gebruik zijn. Als je op fotokwaliteit print, kan de kleureninkttank in de PIXMA G6050 tot maar liefst 2200** kwalitatief hoogstaande foto's produceren. De Canon PIXMA G6050 is compatibel met allerlei creatieve Canon-apps, zoals Creative Park, de Canon PRINT-app en de Canon Easy-PhotoPrint Editor-app. Je kunt bovendien PIXMA Cloud Link gebruiken om foto's van je accounts in de cloud, zoals Google Photos, Facebook en Instagram, te printen.

Geschreven door Claire Gillo en Andrea Ball

*Als je printer niet wordt ondersteund, kijk dan op de website van Creative Park.
** Paginavolume is de geschatte waarde gebaseerd op een afzonderlijke testmethode van Canon met behulp van de ISO/IEC 29103-grafiek en continue printsimulatie met de navulbare inkttanks na de eerste installatie.

Gerelateerde artikelen

 • CREATIEF PRINTEN

  Papieren tafeldecoraties

  Maak prachtige tafeldecoraties voor alle gelegenheden met Creative Park.

 • CREATIEF PRINTEN

  Eenvoudige biofiele decoraties

  Combineer natuur en ontwerp om rustgevende ruimtes bij je thuis te creëren.

 • CREATIEF PRINTEN

  Toptips voor het tonen van geprinte foto's

  Ontdek hoe je jouw huis kunt transformeren met prachtige prints van familiefoto's in galerijstijl.

 • TIPS VOOR HET PRINTEN

  Maak een persoonlijk cadeau

  Met de Canon Photo Cube kun je een cadeau vol blije herinneringen maken.