CREATIEF PRINTEN

Print zelf een leuke familiespeurtocht

Verveel je niet, trek eropuit. Ontdek hoe je met een PIXMA-printer en wat fantasie een opwindend avontuur kunt organiseren.
Een Canon PIXMA-printer op een tafelblad met gevouwen papieren doosjes en een met de hand getekende kaart.

Je hoeft niet ver van huis te gaan om een leuke speurtocht te houden. Kinderen zijn gek op spelletjes en het wordt nog leuker als ze na afloop iets lekkers krijgen. Met een beetje creativiteit, de hulp van een paar Creative Park-knutselontwerpen, je Canon-printer en dubbelzijdig mat fotopapier, is het makkelijk om thuis zelf een minispeurtocht te organiseren. Zo kun je een schatkaart maken die naar verstopte chocolademunten leidt of een avonturenkaart met opdrachten onderweg.

Als je hebt besloten waar het avontuur gaat plaatsvinden, kun je de kaarten printen en uitdelen aan familie en vrienden. Daarna maak je zelf schatkisten, die je vult met lekkers en verstopt in de tuin of het plaatselijke park. Het is een perfecte activiteit voor verjaardagen of feesten, of gewoon een geweldige manier om kinderen tijdens de zomervakantie bezig te houden. Daarbij is het een leuk printproject waaraan het hele gezin kan meedoen. Het is een kwestie van zeven simpele stappen volgen.

1. Teken je kaart

Twee jonge meisjes die een kaart op een tafel inkleuren. Naast hen staat een PIXMA-printer.

Laat de kinderen helpen bij het tekenen van de kaart. Als ze nog vrij jong zijn, teken dan met een zwarte pen de omtrekken in de kaart en laat hen die inkleuren met pennen en potloden.

Als je hebt besloten waar de speurtocht wordt gehouden, moet je een kaart van de omgeving maken. De kaart hoeft er niet authentiek uit te zien, want je kinderen hebben iets eenvoudigs nodig. Zet er een paar oriëntatiepunten op die kinderen makkelijk kunnen herkennen, zoals een kas in de tuin of een bijzondere boom in het plaatselijke park. Voeg ook lekker veel kleur toe, zodat de kaart er aantrekkelijk uitziet.

2. Kopiëren en printen

Een jong meisje dat over een tafel leunt om op het touchscreen van een PIXMA-printer te drukken.

Canon PIXMA-printers zoals de PIXMA TS8350-serie hebben een kopieerfunctie waarmee je je kaart met een druk op de knop kunt vermenigvuldigen.

Een moeder laat haar jonge dochters zien hoe de kaart die zij hebben ingekleurd, wordt geprint.

Als je wilt, kun je een digitale versie van je kaart maken door op Scannen te drukken in plaats van op Kopiëren. Die kun je dan naar je computer en rechtstreeks naar je smartphone sturen met de Canon PRINT-app. Van daaruit kun je hem via e-mail delen met vrienden en familie, zodat iedereen zich op het avontuur kan voorbereiden.

De kans is groot dat je meer dan één kaart nodig hebt, vooral als je hem voor een feest wilt gebruiken. Het goede nieuws is dat je met een Canon-printer zoals de Canon PIXMA TS8350-serie je kaart eenvoudig kunt kopiëren en printen om net zoveel exemplaren te maken als je nodig hebt. Leg je kaart gewoon op de scanner, plaats het papier, druk op Kopiëren op het touchscreen en volg de instructies op het scherm. Zorg er wel voor dat in de printinstellingen het juiste mediatype is geselecteerd. In dit voorbeeld is mat fotopapier gebruikt.

3. Gebruik de Creative Park-app

Een persoon die op een telefoon de Creative Park-app gebruikt om te printen.

Voor alle sjablonen in de Creative Park-app kun je aparte, printbare instructies downloaden.

De kaarten zijn geprint, dus nu is het tijd voor de schatkisten. En die kun je het beste van Canon's Creative Park halen. Je kunt de desktopversie gebruiken of, om het echt simpel te houden, de speciale Creative Park-app1 die beschikbaar is in de App Store en Google Play. Nadat je de app hebt gedownload, maak je een account aan, als je dat nog niet hebt. Het account is gratis en geeft je toegang tot honderden creatieve sjablonen en ideeën die je kunt printen met je Canon-printer. Wil je een geschikte schatkist vinden, zoek dan gewoon op 'doos' of 'box' en je kunt kiezen uit allerlei ontwerpen. Hier zijn een aantal dozen gebruikt die passen in het thema van de dag, waaronder een kubus met bladpatroon en een ontwerp in de stijl van een schatkist.

4. Print je knutselontwerpen

Twee jonge meisjes die vol verwachting toekijken hoe een Canon PIXMA-printer het ontwerp van een papieren doos print.

Met de eenvoudig te verbinden Canon PIXMA-printers is het ongelooflijk makkelijk om te printen vanuit de Creative Park-app.

Dankzij de wireless connectiviteit van Canon-printers zoals de PIXMA TS8350-serie is het makkelijk om de gekozen sjablonen rechtstreeks vanuit de app te printen. Linksonder op het scherm zie je een printerpictogram. Als je daarop tikt, zal de Canon PRINT-app je door het printproces leiden, van de keuze van het papierformaat tot het gebruikte mediatype. Als je alle stappen hebt doorlopen, stuurt de Creative Park-app de informatie wireless naar de printer, die dan begint met printen.

5. Maak je schatkisten

Een persoon die met een schaar een doosje met bladpatroon uitknipt.

Dankzij de begrijpelijke instructies zijn kisten en dozen van Creative Park snel en simpel te maken.

Een moeder vouwt en plakt samen met haar jonge dochters een paar papieren doosjes.

Na het knipwerk kunnen de kinderen gaan vouwen en plakken, een leuke knutselactiviteit voordat ze aan het outdooravontuur beginnen.

Nu je de ontwerpen van de schatkisten hebt geprint, begint het leuke werk, want ze moeten in elkaar worden gezet. Eerst moeten ze worden uitgeknipt. Dit kan een van de ouders doen, maar als je een kindvriendelijke schaar hebt, kun je de kinderen een poging laten wagen. Sommige ontwerpen vouw je, andere hebben wat knutsellijm nodig, maar de meeste schatkisten zet je met een paar vouwen in elkaar. Vergeet niet de makkelijke, stapsgewijze instructies te volgen die je in de Creative Park-app kunt vinden.

6. Voeg de prijzen toe en verstop de schatkisten

Goudkleurige chocolademunten die in een papieren doosjes worden gedaan. Naast de doos ligt een kleurrijke, met de hand getekende kaart.

Waarom zou je de in elkaar geknutselde schatkisten niet vullen met een kleine verrassing? Daarmee zorg je voor een geweldige beloning na een outdooravontuur.

Een papieren doosje met bladpatroon naast een paar plantenpotten in een tuin.

Nu de schatkisten klaar zijn, is het tijd om ze in de tuin te verstoppen. Plaats ze redelijk laag, zodat ze zich binnen het bereik van kinderhandjes bevinden.

Nu de schatkisten klaar zijn – en je kinderen waarschijnlijk opgewonden rondspringen – breekt het moment aan om die te vullen en in de tuin of het plaatselijke park te verstoppen, waarna de speurtocht kan beginnen. Probeer de schatkisten te verstoppen zonder dat je wordt gevolgd door nieuwsgierige oogjes. Markeer op de kaarten de plekken waar de schat verstopt zou kunnen zijn.

7. Laat de speurtocht beginnen

In een grote tuin kijkt een moeder samen met haar jonge dochters naar een schatkaart.

Nu begint de pret! Kijk hoe je kinderen de door jou gemaakte kaarten volgen om de schatkisten op te sporen.

Een jong meisje reikt in een plantenpot om een papieren schatkist te pakken.

En ziedaar, een opwindende activiteit om de dag op te vrolijken en je kinderen te stimuleren om de frisse lucht in te gaan.

Pak de kaarten en help je kinderen terwijl ze proberen de schatkisten en dozen op te sporen. Houd je Canon-camera bij de hand om een paar onvergetelijke momenten vast te leggen voor later.

Geschreven door Phil Hall

  1. Ga voor informatie over ondersteunde Canon Inkjet-printermodellen naar deze webpagina.

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen