VLOGGEN

Technieken om je content naar een hoger niveau te tillen

Het is niet moeilijk om je content voor social media te laten opvallen. Verbeter de kwaliteit van je berichten met deze tips voor fotografie en vlogging.
Canon Camera

Social-mediaplatforms staan vol mensen die proberen hun content te laten opvallen. Maar hoe zorg je ervoor dat je posts opvallen?

Volgens de vier kunstenaars die hebben meegedaan aan Canon's Crew Create-campagne heb je drie dingen nodig: een passie voor je creaties, de wens om je eigen creatieve grenzen te verleggen, en posts van de hoogst mogelijke kwaliteit plaatsen.

De eerste twee zijn aan jou, maar voor het laatste punt volgen hier een paar tips voor foto's en video's voor zowel beginners als ervaren influencers.

1. Krijg grip op je werk - gebruik een statiefgrip

Een vrouw met blauw haar zit voor een laptop, terwijl ze wordt gefilmd door een Canon-camera op een klein statief.

Vloggen met je camera is een klassieke techniek die eenvoudiger wordt met de beste vlogcamera's van Canon, zoals de Canon EOS M50 Mark II met een variangle scherm, en het kantelbare touchscreen van de Canon PowerShot G7 X Mark III zodat je jezelf kunt zien tijdens het filmen. Als je echter in een goede grip investeert, kun je je uit de hand geschoten content aanzienlijk verbeteren. Met statiefgrips worden nieuwe, comfortabele camerahoeken mogelijk en kun je de esthetische uitstraling van je beeldmateriaal verbeteren. De kantelbare steun van de Canon HG-100TBR-statiefgrip maakt verticale opnamen mogelijk - perfect voor video's voor Instagram Stories of TikTok. En dankzij het extra bereik kun je hogere, flatteuzere selfiehoeken bereiken, waardoor je berichten nog professioneler overkomen.

De Canon HG-100TBR-statiefgrip fungeert ook als statief voor creatieve flexibiliteit. Hij biedt een stabiele basis voor opnamen van top-tot-teen, tutorials, en groothoekopnamen van je omgeving of vrienden. TikTok-ster en danseres Nifè gebruikt deze statiefgrip voor een scala aan content, waarbij de ingebouwde Bluetooth-afstandsbediening vaak wordt gekoppeld aan de zelfontspanner voor video's op haar EOS M50 Mark II.

"Soms maak ik opnamen vanuit de hand, maar soms moet ik de camera instellen en een stap terug doen. In sommige gevallen moet ik mijn bovenlichaam of zelfs mijn hele lichaam filmen. Ik moet dan kunnen bewegen en ik heb tijd nodig om in positie te komen voordat ik begin met filmen," zegt ze. "De afstandsbediening is echt handig. Dit betekent dat mijn clips korter zijn. Ik hoef de eerste seconden niet te bewerken of de muziek opnieuw te starten omdat het nummer al lang is begonnen."

2. Mis geen moment met slow motion

Een persoon filmt een neon aardbei van graffiti op de muur met een Canon PowerShot G7 X Mark III-camera.

Het is belangrijk dat je je volgers zo veel mogelijk details laat zien. Daarom maken veel uitstekende camera's voor contentmakers video's in slow motion. Gebruik slow-mo voor meer drama of spanning in je content, of om er zeker van te zijn dat je geen spannende momenten mist.

In de filmmodus kan de Canon PowerShot G7 X Mark III opnamen maken met 120 fps in Full HD. De slow motion van 120 fps levert automatisch een video op van 30 fps die vier keer langzamer is dan wanneer deze wordt gefilmd. Fat Cap Sprays maakt gebruik van deze techniek om bursts van intense kleuren vast te leggen en om de levendigheid en schoonheid van zijn kunst te vereeuwigen

"Mensen reageren beter op content van goede kwaliteit, waarbij de kleuren van het scherm spatten alsof ze zelf voor de straatkunst staan," legt hij uit. "Als ik oplichtende effecten maak, lijkt het heel stoffig. Het is als een grote vlam. De PowerShot G7 X Mark III maakt opnamen in 120 fps, zodat ik die stoffige vlameffecten prachtig kan vastleggen. Ik kan de verbazingwekkende details van mijn kunst laten zien, waarbij je de actie ziet terwijl die plaatsvindt."

3. Blijf scherp met AF-tracking

Een Canon EOS R6 met een losgekoppelde microfoon op gras: op de achtergrond voert iemand een voetbaltruc uit.

Hou alle opnamen scherp met het autofocussysteem van je camera, zodat je content er altijd goed uitziet.

De Canon EOS RP en Canon EOS R6 zijn beide voorzien van Dual Pixel CMOS AF en ze beschikken over gezichts- en oogdetectie, waardoor ze ideaal zijn voor het filmen van solocontent vanuit huis of het volgen van snelle bewegingen. Schakel Servo AF voor video in via het AF-bedieningspaneel van je camera, waarna de camera voortdurend zal scherpstellen tijdens het opnemen. Door de AF-methode in te stellen op gezichtsdetectie en -tracking detecteert en volgt je camera automatisch gezichten binnen het kader, terwijl je onderwerpen kunt volgen door simpelweg op het touchscreen te tikken.

Football skills-vlogger Ewan Baggott (ook wel bekend als EABSkills) gebruikt zijn Canon EOS R6, die focuspunten in 100 procent van het frame bijhoudt zodat hij altijd scherp blijft, hoe snel hij ook beweegt.

"De enige functie die voor mij absoluut essentieel is, is de automatische scherpstelling," zegt hij. "Ik beweeg meestal razendsnel en mijn opnamen gaan naar rechts, links, vooruit, achteruit. Ik kan naar de camera toe lopen of juist weglopen, en hij doet altijd wat hij moet doen."

4. Personaliseer elke foto

Foto's zijn net zo belangrijk als video's om je volgers de content te geven die ze willen, dus het is van essentieel belang dat je uploads naar je sociale netwerken een goede weerspiegeling zijn van je creativiteit.

Alle Canon EOS-camera's hebben aangepaste Picture Styles waarmee je de parameters van je foto's kunt aanpassen. Download of maak aangepaste Picture Styles, upload ze naar je camera en verzamel likes met je unieke foto's.

Muzikant, producent en Brit Award-winnaar Jack Garratt drukt zich het liefst uit via zijn werk en gebruikt Picture Styles om zijn foto's te personaliseren. "Ik heb een Picture Style gemaakt voor mijn Canon EOS RP: een zwart-witvoorinstelling die elke foto die ik maak er prachtig uit laat zien. Ik maak veel foto's van mijn hond en elke foto die ik tot nu toe van haar heb gemaakt, lijkt op een Annie Leibovitz-spread," zegt hij.

5. Gebruik brandpuntsafstanden voor meer dan zoomen

Een jonge man in een witte jumper met capuchon past de instellingen op zijn camera aan.

Met brandpuntsafstanden kan je niet alleen in en uit zoomen, maar kunnen ook worden gebruikt als hulpmiddel om je creatief te uiten. Je kunt de stemming van je content volledig aanpassen door de juiste lenslengte te kiezen.

De brandpuntsafstand kan de artistieke uitstraling van je content aanzienlijk veranderen. Experimenteer met verschillende lenzen om de sfeer en impact te verfijnen.

Groothoeklenzen veranderen de diepteperceptie van de kijker door onderwerpen op de voorgrond te vergroten, waardoor de schijnbare diepte van een scène wordt vergroot. Dit resulteert in een persoonlijk tintje, waardoor kijkers het gevoel krijgen dat ze bij je in de kamer zitten: ideaal voor solocontent die thuis wordt opgenomen, zoals tutorials.

Telelenzen hebben een smaller beeldveld en zorgen ervoor dat alles dichterbij komt, waardoor de diepte in een foto wordt gecomprimeerd. Een gemiddelde telelens van bijvoorbeeld 85mm geeft gezichten een flatteuze uitstraling. Een langere telelens is ideaal om de camera uit de weg te houden tijdens het filmen van actie, zoals voetbaltrucs. Ze comprimeren ook de afstand, waardoor de scherptediepte ondieper wordt doordat de vervaagde, onscherpe achtergrond dichter lijkt te staan bij het onderwerp waarop wordt scherpgesteld. Gebruik langere lenzen om voor controle over je omgeving en gebruik vervaging om belangrijke aspecten van je frame te isoleren en te benadrukken voor een professionele uitstraling.

Met zijn Canon EOS R6 en Canon RF 24-240mm F4-6.3 IS USM-lens gebruikt Ewan telefotocompressie om zichzelf in het doel te plaatsen. "Ik neem de camera heel ver naar achteren," legt hij uit. "Ik zet hem op de middenlijn en zoom in op 200mm in het vak. Zo krijg je een mooie, geringe scherptediepte-effect."

Dit zorgt niet alleen voor een gewaagde foto, maar houdt de camera ook uit de weg wanneer hij zijn trucs uitvoert.

6. Live streamen

Een bebaarde jongeman zit op een mosterdkleurige bank en stelt een Canon-camera in om zichzelf te filmen.

Contact leggen en communiceren met een live publiek speelt een grote rol in het werk van een succesvolle online creator, zodat je je creativiteit met anderen kunt delen terwijl je je ontwikkelt. Gelukkig kunnen de meeste spiegelloze en spiegelreflexcamera van Canon de Canon EOS Webcam Utility-software gebruiken om live content online te streamen via je pc of Mac. Je camera is je toegangspoort tot je publiek, dus probeer het gerust.

"Ik probeer altijd manieren te vinden om mijn muziek met de rest van de wereld te delen terwijl die wordt gemaakt. Een van de beste, snelste en eenvoudigste manieren om dat te doen is door te streamen," zegt Jack, die van plan is zijn Canon EOS RP te gebruiken om zijn fans te bereiken. "Ik bedenk steeds nieuwe manieren waarop ik vaker kan streamen, met name vanuit mijn studio."

Lees hier meer over de Canon-apparatuur die de vier creators gebruiken en waarom.


Geschreven door Peter Wolinski

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen

 • VLOGGEN

  Eén creatieve samenwerking

  Vier artiesten met Canon-apparatuur bundelden hun krachten en gebruikten hun verschillende vaardigheden om een prachtige korte film te maken.

 • VLOGGEN

  Topkit van Canon voor het creëren van content

  Ontdek de Canon-kit die deze vier verschillende online contentcreators gebruiken en lees hoe ze hiermee hun content naar een hoger niveau kunnen tillen.

 • Een vrouw zet haar Canon PowerShot G7 X Mark III naast haar laptop om een yogales vanuit haar woonkamer te filmen.

  COMPACTCAMERA'S

  De beste compactcamera voor content

  Ontdek waarom je met de PowerShot G7 X Mark III iedere dag weer je creativiteit de vrije loop kunt laten.

 • VLOGGEN

  Reisvloggen met een ultragroothoeklens

  Reisvlogger Chloe Gunning filmt een dagtocht in een stad met de Canon RF 16mm F2.8 STM.