Canon EF 35mm f/1.4L II USM

EF 35mm f/1.4L II USM

Een echte moderne klassieker: een standaard groothoekobjectief dat onder fotojournalisten geliefd is vanwege zijn natuurlijke perspectief, het krachtige vermogen bij weinig licht en de fenomenale optische prestaties.

Voordelen

  • Een grote beeldhoek met een natuurlijk perspectief
  • Uitmuntende prestaties bij weinig licht en controle over scherptediepte
  • Nieuwe standaard voor beeldkwaliteit
  • Snel en onopvallend scherpstellen
  • Foto's maken blijft mogelijk, zelfs bij extreem weer

Meer productinformatie

Bekijk Canon EF 35mm f/1.4L II USM in detail

Een grote beeldhoek met een natuurlijk perspectief


De klassieke 35 mm-brandpuntsafstand maakt dit objectief geliefd onder documentairefotografen omdat hiermee een onderwerp in zijn omgeving kan worden vastgelegd zonder het perspectief te vervormen.

Uitstekende prestaties bij weinig licht


Het grootste diafragma van f/1.4 laat in twee stops meer licht door dan een f/2.8 zoomobjectief, waardoor dit het ideale objectief is voor fotografie uit de hand bij weinig licht.
Door met grote diafragma's te fotograferen kunnen fotografen scherptediepte beperken. Het creëren van zulke korte-scherpstellingseffecten is een manier om een onderwerp te isoleren van de achtergrond en is vooral effectief in combinatie met de grote beeldhoek van het objectief.
Het diafragma van het objectief bestaat uit negen lamellen waardoor onscherpe gebieden vloeiend en natuurlijk worden weergegeven.

Nieuwe standaard voor beeldkwaliteit


Blue Spectrum Refractive-optiek, gemaakt van een organisch optisch materiaal dat door Canon is ontwikkeld, gaat kleurafwijkingen tegen door chromatische aberraties te corrigeren op een niveau dat nog niet eerder mogelijk was.
UD-optiek (Ultra Low-Dispersion) en twee asferische objectiefelementen bieden fantastische scherpte over het gehele frame, zelfs bij een volledig geopend diafragma.
Subwavelength Structure Coating verbetert het contrast en beschermt tegen reflecties en overstraling bij fotograferen met tegenlicht.

Snel en onopvallend scherpstellen zodat je het onverwachte kunt vastleggen


De ringvormige USM-autofocus zorgt voor een snelle, nauwkeurige en vrijwel geruisloze scherpstelling zodat je zonder de scène te verstoren je werk kunt doen.
Dankzij continu handmatig scherpstellen kan de scherpstelling worden aangepast zonder de scherpstelmodus te hoeven wijzigen en kun je gewoon door de camera blijven kijken.

Foto's maken blijft mogelijk, zelfs bij extreem weer


Canon's legendarische L-serie kwaliteit biedt betrouwbare duurzaamheid. Weerbestendige afdichting beschermt tegen stof en vocht, en de fluorcoating op het voorste en achterste objectiefelement is vet- en vuilafstotend zodat je het objectief eenvoudig kunt schoonmaken.

Blue Spectrum Refractive-optiek


Canon heeft Blue Spectrum Refractive-optiek (BR-optiek) ontwikkeld om kleurafwijkingen in lenzen met grote diameter tegen te gaan. Dit specifiek ontworpen organisch optisch materiaal corrigeert kleurafwijkingen effectiever dan andere technologieën, zoals fluoriet, Ultra Low-Dispersion (UD) of Super UD-glas. Kleurafwijkingen worden veroorzaakt door chromatische aberratie, een verschijnsel waarbij licht van verschillende kleuren in verschillende punten worden gefocusseerd. Door BR-optisch materiaal in de EF 35mm f/1.4L II USM te gebruiken, wordt dit effect geminimaliseerd. Andere elementen in het objectief kunnen vervolgens worden geoptimaliseerd, wat resulteert in uitmuntende scherpte, geweldig contrast en uitstekende bescherming tegen overstraling.

Onderscheidingen

Productspecificaties

Lees meer over de functies en de mogelijkheden van Canon EF 35mm f/1.4L II USM.

EF 35mm f/1.4L II USM Beoordelingen en recensies

Related Products

Kan Canon je helpen bij het kiezen van je nieuwe lens?

Canon's lensselectie-tool laat je het hele aanbod van Canon-lenzen zien, en helpt je met het vinden van de perfecte match voor jou en je EOS-camera. 

Groothoeklenzen

Krijg een wijdere zichthoek en leg nog meer op beeld vast met Canon's assortiment aan groothoeklenzen.