Influencer Joel Thorpe taking a selfie on the Canon Zoemini S on Brighton beach front.

INSTANTCAMERA'S

Ontwikkel je eigen stijl met instantcamera's: de beste tips van een influencer

Instagram-influencer Joel Thorpe ontwikkelde zijn kenmerkende fotografiestijl nadat hij een camera voor zijn 15e verjaardag had gekregen en een paar foto's online had gepost. "Ik had geen idee wat ik deed, maar hoe meer ik fotografeerde, hoe meer ik leerde", zegt hij. "De Instagram-wereld was in die tijd vrij nieuw, dus ik had al redelijk snel een groep volgers."
Joel, woonachtig in Brighton in Engeland, werd toegelaten tot de universiteit om cinematografie te studeren, maar toen hij er een jaartje tussenuit was groeide zijn liefde voor fotografie, en daar is hij eigenlijk nooit van teruggekomen. Op dit moment maakt hij foto's voor toeristische organisaties, hotels en internationale merken.
De 22-jarige is onlangs met prints gaan experimenteren in zijn straatfotografie, waarbij hij vanuit de hand gemaakte foto's van een scène implementeert in een foto van die scène om een uniek focuspunt te creëren. "Het past perfect bij de reden waarom ik voor fotografie heb gekozen", vertelt hij. "Los van de zakelijke kant, is fotografie voor mij een manier om ervaringen en goede herinneringen vast te houden. Een fysieke print roept een beetje nostalgie op en ik voel dat herinneringen zo iets langer meegaan. Ik begon daar wat mee te spelen en ben toen fotoprints in mijn (Instagram-)foto's op gaan nemen. Het draait allemaal om het bewaren van die herinneringen."

Joel maakte opnamen in zijn woonplaats Brighton, fotografeerde lokale bezienswaardigheden en voegde een nieuwe creatieve dimensie toe aan zijn foto's met prints die zijn gemaakt met de Canon Zoemini S om de omgeving op de achtergrond weer te geven.

Joel gebruikt de 8 Megapixel Canon Zoemini S instantcamera , omdat deze mobiel en licht is. "Hij is heel eenvoudig te gebruiken en ik vind het compacte formaat geweldig", zegt hij. "Voor zo'n compact apparaat beschikt hij over veel functies."

Hier onthult hij zijn tips om een social media brand te creëren en legt hij uit waarom hij hoopt dat zijn foto's andere fotografen zullen inspireren om met prints te experimenteren.

Ontwikkel je eigen stijl

Gerelateerde artikelen
Macro photography tips and techniques

CREATIEF PRINTEN

Professioneel reisverslag

Tover je Canon Zoemini S2-vakantiekiekjes om in je eigen creatieve reisverslag.

A person writing in a scrapbook, the pages filled with photos and stickers.

CREATIEF PRINTEN

Laat zien wie je bent met creatieve journals

Journaling kan een manier zijn om je creativiteit te uiten en je geestelijke gezondheid een boost te geven.

Vlogging how-to: winning vlogging tips

STRAATFOTOGRAFIE

Ontdek abstracte straatfotografie

Maak prachtige kunst van alledaagse onderwerpen met deze eenvoudige technieken voor surrealistische stedelijke foto's.

Niet elke scène is geschikt voor dit soort beelden. "Doorgaans wil je iets krachtigs en opvallends", legt Joel uit. "Als je dichter bij je onderwerp komt en ervoor zorgt dat dat het focuspunt is, krijg je een beter resultaat. Je moet het beeld op de achtergrond duidelijk kunnen herkennen, zodat kijker begrijpt waar ze naar kijken."

"Het gaat om het creëren van een consistente look, waarvan je hoopt dat mensen die herkennen als jouw look", zegt Joel. Consistentie betekent echter niet dat je bang moet zijn om nieuwe technieken te omarmen. "Ik probeer nog steeds originele concepten in mijn werk te implementeren om mij te proberen onderscheiden van de rest", zegt hij. Dankzij de veelzijdigheid van de Canon Zoemini S heeft Joel een reeks nieuwe creatieve technieken kunnen uitproberen. "De wereld ligt aan je voeten met dit apparaat", zegt hij.

"Ik heb het gevoel dat tastbare herinneringen iets langer behouden blijven, dus ik ben een beetje gaan spelen en begon prints van uit de hand geschoten foto's toe te voegen aan de foto's om een element van nostalgie te introduceren. Het is een leuke manier om dat extra creatieve niveau toe te voegen en het geeft volgers iets anders om zich op te richten."

Het is belangrijk om je eigen visie te volgen, voegt Joel toe, en niet alleen te fotograferen wat de volgers volgens jou leuk vinden. "Het is altijd leuk om positieve feedback te krijgen op social media en te zien wat voor soort foto's volgers waarderen", zegt hij. "Maar ik denk dat je moet nadenken over wat je eigenlijk wilt maken. Het is heel eenvoudig om in de massa te verdwijnen door te blijven vasthouden aan wat andere fotografen doen. Zolang je je originaliteit behoudt en vasthoudt aan wat je graag doet, volgt de rest vanzelf."

De compositie is essentieel

Joel verwerkt zijn prints in de foto's, waarmee hij een persoonlijk touch en extra diepte toevoegt, en waardoor je een gedenkwaardiger eindresultaat creëert dan wanneer je gewoon een onderwerp fotografeert.

Joel stelt deze opnamen samen, houdt daarbij prints in gedachten en maakt opnamen met een geringe scherptediepte (een klein scherpstelgebied), zodat de print in het midden van de opname scherp is, maar de achtergrond onscherp. "Ik maak een fysieke print, centraliseer deze en maak opnieuw opnamen met mijn Canon EOS-1D X Mark II [nu opgevolgd door de Canon EOS-1D X Mark III]. De volger herkent de locatie vanwege de overeenkomst tussen de print en de achtergrond", legt Joel uit.

"Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat het beeld goed genoeg is. Met digitale camera's kan je blijven fotograferen, maar dankzij de fysieke vorm ga je echt zorgvuldig met de foto om, zodat je zeker weet dat je een goed beeld hebt om mee te werken.

"Ik ben echt onder de indruk van de Canon Zoemini S", vult Joel aan. "De kleur is levensecht, of het nu gaat om het 'gouden uur' of om een klaarlichte dag. Dat vormt altijd een uitdaging bij het maken van foto's met een goede belichting. Het is heel eenvoudig om de zoeker te gebruiken bij het samenstellen van opnamen. Voor mij is de compositie het belangrijkste om goed te krijgen en het uiteindelijke concept te bereiken, en om ervoor te zorgen dat de print overeenkomt met de achtergrond."

Experimenteer met personalisatie

An infographic showing how the Canon Zoemini S can be used with the Canon Mini Print App.
Joel heeft de Canon Mini Print-app gebruikt om de Canon Zoemini S via Bluetooth met zijn smartphone te verbinden. "Die is zo eenvoudig in gebruik. Ik kan mijn camera-album uploaden naar de app, op Print klikken en het resultaat is echt mooi", zegt hij. De prints kunnen ook als stickers worden gebruikt. "Je kunt echt creatief zijn", zegt Joel. "Je kunt een hele muur vol met stickers hangen, of ze op je laptop of telefoon plakken," zegt hij.

Joel gebruikt de Canon Mini Print-app op zijn smartphone, die via Bluetooth is verbonden met de Canon Zoemini S, om nog meer unieke foto's te maken door kaders, filters, tekst en tekeningen toe te voegen. Als hij een foto wil maken vanuit een lastige hoek, kan hij de Canon Zoemini S neerzetten en de selftimer en remote shutter in de app gebruiken om de opname te maken.

Joel raadt aan te experimenteren met de Canon Zoemini S tot je het gewenste resultaat krijgt. "Je kunt de print vierkant bijsnijden, wat een extra dimensie toevoegt aan de hele ervaring. Je hebt ook een ringflitser, die ideaal is voor gebruik binnenshuis", zegt hij. "Je hebt enorm veel vrijheid als het om deze creatieve stijl gaat. Er is zoveel dat je kunt doen als je buiten de vaste kaders denkt. Dus ga aan de slag, ga op ontdekking, maak foto's en kijk wat er mogelijk is." 

Geschreven door Tamzin Wilks

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen

Get Inspired is je belangrijkste bron van nuttige fotografietips, koopgidsen en interessante interviews - alles wat je nodig hebt om de beste camera of de beste printer te vinden, en breng je volgende creatieve idee tot leven.

Terug naar alle tips en technieken