KOOPGIDS

Gids voor kerstcadeaus van Canon

Vind deze feestdagen de perfecte cadeaus voor familie en vrienden.
Een Canon SELPHY CP1500 met een rood lint eromheen en omringd door vervaagde feestverlichting.

Op zoek naar ideeën voor kerstcadeaus voor creatieve mensen? Je vindt het bij Canon. Of je nu op zoek bent naar unieke cadeaus voor een fotograaf, de vlogger in je familie- of vriendenkring wilt verrassen met een nieuwe camera of een fotografiestudent wilt trakteren op een full-frame upgrade, in de uitgebreide kerstcadeaugids van Canon vind je ongetwijfeld het perfecte cadeau.

Voor sommige mensen is het lastig iets te kopen, maar misschien is een nieuw stukje technologie precies wat die dierbare persoon zoekt. Canon heeft suggesties verzameld voor de beste Canon-cadeaus voor iedereen die graag creatief bezig is en voor elk budget. Je vindt hier de beste cadeaus voor familie en vrienden, van vlogkits en geavanceerde systeemcamera's tot Canon-lenzen waarmee je de wereld op nieuwe, spannende manieren kunt vastleggen. Maar let op: je krijgt waarschijnlijk ook inspiratie voor je eigen verlanglijstje.

Cadeaus voor vloggers, bloggers en contentcreators

Twee vrouwen filmen zichzelf met een Canon PowerShot V10-vlogcamera voor een kerstboom met sfeervolle lampjes erin.

Dankzij de eenvoudige bediening, het compacte ontwerp en de volledig automatische modi van de Canon PowerShot V10 kun je eenvoudig beginnen met vloggen. Als je iemand kent die al een PowerShot V10 heeft, zijn de Canon DM-E100-microfoon en de Tripod Grip HG-100TBR hiervoor de ideale accessoires.

Een vrouw in een roze jumpsuit die een bloemenrek filmt met een Canon EOS R50-camera.

De EOS R50 is voorzien van allerlei creatieve functies die wachten om ontdekt te worden. De camera wordt geleverd met scherpstelbracketing en dieptecompositie, voor als je bijvoorbeeld close-upfoto's met prachtige details wilt maken. Ook bevat hij een creatieve bracketingfunctie waarmee je bewerkingen kunt uitvoeren in meerdere afbeeldingen, zodat je je favorieten kunt selecteren.

Als je de gids over Canon-camera's om mee te vloggen hebt gelezen, weet je al dat de Canon PowerShot V10 het perfecte cadeau is voor mensen die hoogwaardige video's willen maken om online te delen.

De camera is compact genoeg om in je zak te stoppen en mee te nemen, maar heeft een grote 1.0-type sensor en levert haarscherpe 4K UHD-video. Hij beschikt over stereomicrofoons en een 3,5mm-microfooningang voor de aansluiting van een externe microfoon voor kristalhelder geluid, zoals de lichtgewicht Canon DM-E100.

Dankzij de ultragroothoeklens, die vergelijkbaar is met 19 mm op een full-frame camera, kun je meer in beeld brengen. Bovendien maakt de verbeterde beeldstabilisatie het mogelijk om stabiele opnamen te maken, zelfs wanneer je loopt. De camera wordt zelfs geleverd met een ingebouwde functie voor livestreaming en kan op afstand worden bediend via de Canon Camera Connect-app.

De PowerShot V10 is eenvoudig te bedienen dankzij het intuïtieve touchscreen van 5 cm, dat 180° omhoog kan worden gekanteld voor vloggen. De ingebouwde standaard kan worden aangepast voor zowel opnamen onder een lage als hoge hoek, en is ook uitgerust met een standaard statiefaansluiting. Wil je dat de camera nog makkelijker met één hand te bedienen is, dan is er de lichtgewicht Canon HG-100TBR-statiefgrip. Deze is voorzien van een wireless afstandsbediening en een handige microfoonbeugel, en fungeert meteen als stevig statief wanneer er extra stabiliteit nodig is.

Als de persoon waarvoor je op zoek bent een camera met verwisselbare lenzen wil, dan is de Canon EOS RP een fantastisch creatief apparaat. Deze camera biedt ook een videoresolutie tot 4K en een vloeiende en nauwkeurige Dual Pixel CMOS-autofocus om Full HD-video's te maken.

De Canon RF 16 mm F2.8 STM-lens is een goede keuze om te vloggen met de EOS RP. De ultragroothoek laat veel details zien en het grote diafragma van f/2.8 maakt het mogelijk om een bioscoopsfeer te creëren. De lens is ook uitgerust met een superstille scherpstelmotor, die minder snel door de microfoon op video wordt opgepikt.

De Canon EOS R50 is de perfecte systeemcamera voor serieuze contentcreators en beschikt over functies die ook te vinden zijn op meer geavanceerde Canon EOS R System-camera's. Hij is echter ook compact, licht en eenvoudig te gebruiken voor mensen die meer gewend zijn aan het maken van opnamen met een smartphone.

Video's die zijn opgenomen met de EOS R50 zien er fantastisch uit. Het 4K UHD-beeldmateriaal wordt oversampled vanuit 6K voor een betere kwaliteit dan standaard 4K-video, terwijl Dual Pixel CMOS AF helpt bij het scherpstellen. De camera kan ook worden gebruikt als webcam voor levensechte videogesprekken of streaming. Dankzij het variangle touchscreen kun je eenvoudig opnamen maken vanuit creatieve hoeken.

Cadeaus voor fotografieliefhebbers die willen overstappen op full-frame

Een vrouw staat op een brug, houdt een Canon EOS R8-camera vast en kijkt naar het scherm aan de achterzijde.

De Canon EOS R8 legt niet alleen 4K-video's van bioscoopkwaliteit vast, maar maakt ook prachtige Full HD-opnamen in slowmotion tot 1080p.

Twee handen houden een Canon EOS RP-camera vast, met het variangle touchscreen omhoog en uitgeklapt. Op het beeld wordt iemand weergegeven die voor een stenen muur met een raam staat.

De Canon EOS RP met 26,2 Megapixel is een compacte en lichtgewicht full-frame EOS-camera, maar zit boordevol creatieve mogelijkheden, zoals HDR en opnamen met meervoudige belichting, stille modus en focusbracketing voor haarscherpe close-ups.

De Canon EOS R8 is een uitstekende optie voor mensen die op full-frame willen overstappen. Deze lichtgewicht systeemcamera van 24,2 Megapixel wordt ondersteund door Canon's uitgebreide serie RF-lenzen en zit boordevol handige technologie, waaronder baanbrekende Dual Pixel CMOS AF II-scherpstelling met intelligente detectie en tracking van onderwerpen. Hiermee kun je automatisch een groot aantal verschillende onderwerpen vinden en volgen tot aan de randen van het beeld, zoals mensen, honden, vogels, auto's en vliegtuigen.

De EOS R8 beschikt ook over tal van geavanceerde videofuncties, zoals zebra's, focus peaking en een indicator voor valse kleuren, voor professionele resultaten.

De Canon EOS RP-systeemcamera zit boordevol creatieve functies waarmee je je fotografie naar een hoger niveau kunt tillen en is tevens geschikt voor iets gevorderde fotografen. De full-frame sensor van de camera maakt het gemakkelijk om professioneel ogende effecten met geringe scherptediepte te bereiken in portretten en close-ups. Daarbij ontgrendelt de baanbrekende RF-vatting een nieuw niveau van full-frame beeldkwaliteit.

De voordeligste full-frame systeemcamera in de Canon EOS R System-serie is de EOS RP, die een fantastische mogelijkheid biedt om de wereld van hoogwaardige Canon RF-lenzen binnen te stappen. De beste Canon-lenzen ooit bieden een ongelooflijke beeldkwaliteit en functies die tot voor kort onmogelijk waren. Kijk eens naar de lichte Canon RF 800mm F11 IS STM-supertelelens, ideaal voor ontluikende wildlifefotografen, of naar de veelzijdige Canon RF 50mm F1.8 STM voor verbluffende opnamen met een groot diafragma.

De Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM-lens is geweldig als extra lens op de EOS RP, want hij dekt alles, van weidse landschappen tot hoofd-en-schouderportretten, zonder dat je lenzen hoeft te verwisselen.

De Canon RF 24-105mm F4L IS USM biedt de professionele kwaliteit van de L-serie en een constant maximaal diafragma van f/4, dat een consistente belichting geeft, zelfs wanneer de lens in- of uitzoomt.

Cadeaus van Canon om familiemomenten vast te leggen — binnen én buiten

Een glimlachende vrouw houdt een Canon EOS R100 tegen haar gezicht om een familiefoto in de tuin te maken.

Dankzij de handige menu's met instructies en Creative Assist is de Canon EOS R100 een eenvoudige camera om mee te fotograferen. Als je je telefoon aansluit op de camera, kun je ervoor kiezen om foto's en video's automatisch naar de bibliotheek van je telefoon te verzenden terwijl je opnamen maakt.

Twee Canon PowerShot PX-camera's, een zwarte en een witte, op een feestelijk gedekte tafel.

Dankzij de 19-57mm-zoomlens, die 340° kan pannen en 110° tilten, kan de Canon PowerShot PX meteen automatisch foto's en video's samenstellen. Voor nog meer gemak is de camera voorzien van spraakactivering en onderwerpherkenning, ingebouwde Wi-Fi en een USB-C-poort voor makkelijk opladen.

De Canon EOS R100 is een geweldige allround camera voor het vastleggen van unieke familiemomenten op ongelooflijk gedetailleerde foto's met 24,1 Megapixel of prachtige 4K UHD-videoclips. Een geavanceerd Dual Pixel CMOS autofocus-systeem zorgt ervoor dat snel bewegende onderwerpen scherp in beeld komen. En wanneer je de camera combineert met een lens met beeldstabilisatie, zoals de Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM, is het eenvoudig om tijdens gezinsavonturen in de natuur scherpe foto's te maken.

Het is ook eenvoudig om die herinneringen te delen. De camera beschikt over Wi-Fi-connectiviteit, zodat je eenvoudig foto's kunt toevoegen aan berichten of op sociale media kunt plaatsen. Je kunt de camera ook op afstand bedienen voor fantastische gezinsselfies via de Canon Camera Connect-app op je smartphone.

Een andere gezinsvriendelijke optie is de Canon PowerShot PX. Deze slimme compactcamera volgt automatisch de actie en stelt foto's en video's samen met de speciale pan-tilt-lens. De camera kan ook bepaalde gezichten binnen een scène prioriteit geven en wordt geleverd met spraakactivering, waardoor het gebruiksgemak ongelooflijk groot is.

De Canon PowerShot ZOOM van handpalmformaat is geschikt voor de videoliefhebber in je familie- en vriendenkring. Deze bijzondere monoculaire camera heeft een zoom die snel wisselt tussen 100 mm en 400 mm, en beschikt over een digitaal verbeterde 800mm-optie voor beeldvullende opnamen van onderwerpen op afstand. Het is de perfecte keuze voor outdoorvideo's en -foto's, vooral voor het spotten van wildlife.

Een compacte printer zoals de Canon SELPHY CP1500 maakt het creatieve pakket voor kerstfoto's compleet. Dit wireless model produceert levendige prints op briefkaartformaat in slechts 41 seconden. Zo kun je herinneringen van familiebijeenkomsten uitdelen terwijl deze plaatsvinden. De prints gaan tot 100 jaar mee1 als ze in een album worden bewaard, dus ook de toekomstige generaties kunnen deze momenten opnieuw beleven.

Geef je dierbaren deze feestdagen iets waarmee ze hun creatieve kant kunnen versterken.

Marcus Hawkins
  1. Indien bewaard in een album. Gebaseerd op versnelde tests, uitgaande van een temperatuur van 23° C en een luchtvochtigheid van 50%.

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen