VLOGGEN

Vier artiesten, vier talenten, één creatieve samenwerking

Ontdek wat er gebeurde toen contentcreators die Canon-apparatuur gebruiken om hun werk online te laten zien, samen een korte film maakten.
Een muzikant, een danseres en een voetballer staan voor een muur met een neonkleurige uil erop.

Door social media kan iedereen content maken, dus hoe kun je je videoclips en posts verbeteren en je onderscheiden van de rest? Canon's Crew Create-campagne bracht vier Britse artiesten, die allemaal Canon-camera's en -lenzen gebruiken, samen om posts en video's voor social media te maken. De gedachte hierachter was om te laten zien wat er mogelijk is, ongeacht je budget of vaardigheden.

De freestyle voetballer Ewan Baggott, bekend als EABskills, fotografeert al graag sinds zijn jeugd. Hij gebruikt het vlaggenschip van Canon, de Canon EOS R6, om skills en trucs te filmen voor zijn 107.000 Instagram-volgers. "Ik was geobsedeerd door fotografie toen ik jonger was", zegt hij. "De beste beeldkwaliteit is van het grootste belang voor wat ik doe."

Jack Garratt, de met een Brit Award bekroonde muzikant en producer, gebruikt een Canon EOS RP om zijn creatieve proces te documenteren en foto's van het leven onderweg te delen met zijn 90.900 Instagram-volgers. "Ik maak graag foto's", zegt hij. "Als ik onderweg ben, heb ik altijd een camera bij me."

Danseres Nifè heeft meer dan 1,5 miljoen volgers op TikTok. Ze gebruikt een Canon EOS M50 Mark II om haar dans-challenges en -tutorials op te nemen. "Hij is licht, gebruiksvriendelijk en ik kan hem gewoon in mijn tas stoppen", zegt ze.

Straatkunstenaar Fat Cap Sprays blijft graag onder de radar. Daarom filmt hij zijn korte video's, die hem meer dan 72 miljoen likes op TikTok hebben opgeleverd, met een Canon PowerShot G7 X Mark III. "Hij is echt compact en heel licht, wat perfect is als ik een spuitbus in mijn andere hand heb", zegt hij.

In dit artikel maak je kennis met de vier artiesten, kom je meer te weten over hun creatieve proces en ontdek je wat ze hebben geleerd door samen te werken aan een korte film die hun vaardigheden laat zien.

Lees meer:

De freestyle voetballer

Een jonge man die een voetbal richting een doel schopt, met een Canon-camera op een statief achter hem.

"Ik werk altijd samen met andere influencers", zegt freestyle voetballer Ewan Baggott, ook wel bekend als EABskills. "De wereld van freestyle voetbal is een leuke community waar we elkaar helpen. Samenwerking leidt tot levenslange vriendschappen."

Canon Camera

Ewan Baggott

Freestyle voetballer, presentator en producer.

Social media:@eabskills

Favoriete camera:Canon EOS R6

"Toen ik jonger was, was ik geobsedeerd door voetbal en ook door fotografie", zegt Ewan. "Ik dacht: 'Hoe kan ik voetbal en camera's combineren?'"

Ewan begon trucs en skills te filmen en online te delen, en plaatst zijn voetbalvideo's nu op TikTok, Instagram en YouTube. "Ik vind het geweldig om vrij te zijn en te doen wat ik wil", zegt hij.

"De samenwerking was een geweldige kans voor verschillende creators om verschillende aspecten van elkaars werk te belichten", voegt hij toe. "We hebben van tevoren met elkaar gebeld om te brainstormen. Ik luisterde naar [de muziek] die Jack had gemaakt en dacht: 'Ik moet een freestyle skill doen op deze drop of op deze beat.'

"Er waren zeker wat dingen waar ik me op de dag zelf druk om maakte. Ik maakte me zorgen dat ik de bal zou laten vallen en over mijn ruimtelijk inzicht. Ik moest nadenken over de ruimte, de vier muren die ik had, en ervoor zorgen dat ik de camera niet raakte wanneer de bal op me af kwam!"

"Het is belangrijk om met andere mensen samen te werken, omdat iedereen anders is. Je kunt een beetje van dit en een beetje van dat nemen. Het belangrijkste is om altijd te blijven leren. Als je met iemand anders werkt, leer je van diegene en diegene leert ook van jou."

De muzikant en producent

Een man in een broek met een goudkleurig bloemenpatroon die in een opnamestudio zit met een Canon-camera op zijn knie.

"Mijn ideeën kunnen overal vandaan komen", zegt de bekroonde muzikant en producer Jack Garratt. "Soms ontstaat een complete melodie in mijn hoofd. Soms kan ik er jaren over doen."

Een blik van achteren op een man met bruin, krullend haar die naar links door de zoeker van een Canon EOS RP kijkt.

Jack Garratt

Brit Award-winnende muzikant en producent.

Social media:@jackgarratt

Favoriete camera:Canon EOS RP

Jack heeft altijd een passie voor muziek gehad. "Ik wilde altijd al mijn ziel en zaligheid in schrijven en optreden stoppen", zegt hij. "Mijn eerste nummer schreef ik toen ik 13 of 14 was, het was altijd iets heel natuurlijks voor mij."

Hij denkt dat hij door social media wordt gestimuleerd om zowel een betere fotograaf als een betere performer te worden, maar hij kiest met zorg wat hij online plaatst. "Ik kies zelf zorgvuldig de momenten uit die ik aan mensen wil laten zien. Soms herhaal ik een patroon voor een nummer waar ik aan werk, en speel ik er wat akkoorden of een bassline overheen. Soms ga ik gewoon met een gitaar zitten en neurie ik een nummer waaraan ik schrijf."

Hij was benieuwd hoe de andere artiesten zijn muziek zouden interpreteren op de dag zelf en wilde ervoor zorgen dat deze paste bij de energie van hun optredens. "Ik wilde er zeker van zijn dat wat ik aan het spelen was, weerspiegelde wat de anderen deden. Ik vond het geweldig om de energie van anderen te weerspiegelen en te evenaren.

"Het was een geweldige ervaring om de muziek in de kunst van anderen terug te zien. Een echt fascinerend onderdeel van het creëren van wat dan ook, is zien hoe anderen het interpreteren."

De danseres

Een vrouw filmt zichzelf terwijl ze in de lucht springt en voert een dansroutine uit op beton voor een treinspoor.

"Content maken geeft me vrijheid", zegt danser Nifè. "Ik heb de vrijheid om te zijn wie ik wil zijn, te doen wat ik wil doen, te creëren wat ik wil creëren."

Een vrouw met blauwe vlechten en gekleed in een roze trui houdt een Canon-camera vast bij het statief.

Nifè

Danseres uit Londen die haar moves op TikTok en Instagram laat zien.

Social media:@itsjustnifee

Favoriete camera:Canon EOS M50 Mark II

Nifè danst al haar hele leven. "Mijn moeder zou zeggen dat ik dansend uit de baarmoeder kwam", zegt ze. "Ik was heel verlegen als kind. Dansen was het enige dat me zelfvertrouwen gaf. Zelfs nu denk ik dat ik alleen zelfvertrouwen heb door wat ik van dansen heb geleerd. Ik heb geleerd hoe ik mezelf moet presenteren, hoe ik me moet bewegen, hoe ik me goed moet voelen in mijn lichaam en bij wie ik ben."

Nifè kreeg de opdracht om een dansroutine voor de video te maken, maar ze wilde graag wat ruimte in haar choreografie laten om te freestylen op de dag zelf.

"Ik wist dat wanneer ik de ruimte zou binnenkomen, er iets zou zijn waarmee ik zou kunnen werken", zegt ze.

"De muziek [voor de samenwerking] was niet wat ik doorgaans zou kiezen, maar zo kreeg ik te zien welk deel van mij iets anders zou doen. Ik kreeg te zien hoe andere mensen met iets werken. Je moet contact maken met andere creators om meer te leren, elkaar te inspireren en elkaar advies te geven. Ik maakte me zorgen dat ik nerveus zou zijn. Zenuwachtig zijn kan erg vervelend zijn, maar het gebeurt toch. Ik maakte me ook zorgen dat er iets fout zou gaan, met betrekking tot de ruimte. Ik moest iets harder werken dan anders. Ik moest wat slimmer zijn."

De straatkunstenaar

Een graffitikunstenaar die een afbeelding van een neonkleurige, gloeiende aardbei op een zwarte muur spuit, terwijl een Canon-camera het proces vastlegt.

"Er zijn veel creatievelingen waar ik vandaan kom in Londen, dus we inspireren elkaar allemaal", zegt straatkunstenaar Fat Cap Sprays. "Ik breng graag verwaarloosde, vergeten muren tot leven."

Een Canon-camera op een statief dat wijst naar een straatkunstenaar in donkere kleding, die met een set spuitflessen voor een graffitiwand gehurkt zit.

Fat Cap Sprays

Een straatkunstenaar uit Oost-Londen die bekendstaat om zijn ontwerpen in felle neonkleuren en cartoonstijl.

Social media:@fatcapsprays

Favoriete camera:Canon PowerShot G7 X Mark III

"Wanneer mensen een kunstwerk zien, zien ze alleen het eindresultaat, maar door het te filmen, laat ik zien hoe het allemaal ontstaat, laag voor laag", zegt straatkunstenaar Fat Cap Sprays. "Ik kan ook iedereen de voldoening laten zien die ik krijg als ik schilder. Het is geweldig om creativiteit te delen. Het geeft mensen plezier."

Fat Cap Sprays kreeg de opdracht de achtergrondafbeelding voor de video te maken. Hij ontwierp een uil in neonrood die fel afstak tegen de zwarte achtergrond. "Uilen hebben het beste zicht en het zijn nachtdieren, dus ik wilde dat de ogen als de lenzen van de camera waren — de ogen van de contentcreators", zegt hij.

"Mijn bijdrage was heel anders dan die van de andere artiesten. Als ik het had verprutst, had ik het opnieuw kunnen schilderen en aanpassen tot ik tevreden was. Er stond veel meer druk op de andere contentcreators, omdat ze moesten optreden voor de camera en het steeds opnieuw moesten doen totdat het goed was.

"Door samen te werken, konden we iets creëren dat niemand eerder heeft gezien. Het gaat erom dat je elkaar inspireert om iets speciaals te maken. We hebben allemaal verschillende talenten, maar we kunnen allemaal samen vermakelijke content maken."

Bekijk wat er gebeurde toen deze sterke creators hun creatieve talenten combineerden in deze geweldige samenwerking:

Een man in een rood shirt bespeelt een elektrische gitaar.

Geschreven door Andrea Ball

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen

 • Een vrouw houdt een camera op een statief op armlengte, gericht op zichzelf, met een terras met veelkleurige gebouwen op de rivieroever achter haar.

  VLOGGEN

  Zo word je een vlogger

  Ga aan de slag en produceer hoogwaardige vlogs met onze tips & tricks voor beginnende vloggers

 • Een persoon die vlogt met een Canon EOS R10. Op de achtergrond staat een sinaasappelboom vol fruit.

  VLOGGEN

  De beste Canon-camera's om mee te vloggen

  Met deze geweldige vlogcamera's van Canon breng je je vlog gemakkelijk tot leven, met veel controle en verbluffende videokwaliteit.

 • Een vrouw zet haar Canon PowerShot G7 X Mark III naast haar laptop om een yogales vanuit haar woonkamer te filmen.

  COMPACTCAMERA'S

  De beste compactcamera voor content

  Ontdek waarom je met de PowerShot G7 X Mark III iedere dag weer je creativiteit de vrije loop kunt laten.

 • De beroemde bakker Matt Adlard maakt een foto van een chocoladedessert met de Canon EOS M50 Mark II.

  FOODFOTOGRAFIE

  Een recept voor succes: maak kennis met de Canon EOS M50 Mark II

  De autodidactische bakker en social media-ster Matt Adlard krijgt een voorproefje van de EOS M50 Mark II.