Which is the best EOS System for me?

Wat is het beste EOS System voor mij?

Elke DSLR met een verwisselbare lens uit de EOS-serie biedt een reeks aan functies en voordelen die zijn ontworpen om je te helpen bij het maken van je foto's of films.

De EOS-filosofie

Het EOS-assortiment is ontworpen om je te helpen de beste foto's en films te maken. Elk systeem biedt specifieke technologische- en ontwerpverschillen, met camerabody's die beschikbaar zijn in DSLR's en systeemcamera's en met APS-C- of full-frame sensoren. Of je nu een beginnende fotograaf bent en een camera nodig hebt die je kan helpen bij de volgende stap op je creatieve reis of een ervaren professional bent die op zoek is naar een veelzijdig model dat ontworpen is om in elke situatie te presteren; EOS-camera's bieden je de perfecte opties om nog creatiever te zijn.

Which EOS System Should You Choose?

Welk EOS System past het beste bij jou?

Professioneel fotograaf Richard Walch legt de verschillende EOS-systemen uit om je te helpen de juiste camera met verwisselbare lens te kiezen die het beste bij jouw stijl past.

Video bekijken

Compact maar krachtig: de EOS M-serie

De compacte en lichte EOS M-serie biedt DSLR-kwaliteit met een serie verwisselbare EF-M-lenzen. Met deze camera's kun je op uiterst creatieve wijze alledaagse momenten vastleggen.

Maak kennis met de serie

Small but powerful: the EOS M range

Veelzijdigheid voor iedereen: APS-C EOS-DSLR's

APS-C EOS-DSLR's bieden een traditionele opname-ervaring met een grotere body, verwisselbare lenzen en een optische zoeker, zodat je precies kunt zien wat je fotografeert, direct door de lens.

Ontdek het nieuwe assortiment voor liefhebbers

Versatility for all: APS-C EOS DSLRs

Een nieuw EOS-tijdperk: het EOS R-voordeel

Dit full-frame systeem voor systeemcamera's is gebaseerd op de baanbrekende EOS R-lensvatting, die snellere scherpstelling, betere beeldkwaliteit en gebruik van helderdere lenzen mogelijk maakt. Het kan met bestaande EOS-systemen worden geïntegreerd.

Ontdek meer

A new era of EOS: the EOS R advantage

Ultieme creativiteit: de full-frame EOS DSLR

Het EOS DSLR-assortiment is traditioneel en duurzaam in gebruik en beschikt over een optische zoeker om door de lens te kijken. Het assortiment behoort tot de meest krachtige camera's van Canon voor liefhebbers en professionals.

Maak kennis met de serie

Ultimate creativity: the Full-Frame EOS DSLR

Canon's lensassortiment

Het Canon-lensassortiment biedt je een ruime keuze en kan worden gebruikt voor zowel APS-C- als full-frame camera's. Van specialistische prime-lenzen tot all-round zoomlenzen, ze stellen je in staat om vele creatieve hoeken en gezichtspunten te verkennen.

RF-lenzen EF L-serie EF-S EF-M

Alle lenzen weergeven

The Canon lens range

Hoe het EOS-assortiment samenwerkt

Het assortiment EOS-DSLR's en EF- en EF-S- lenzen is ontworpen in het kader van compatibiliteit, zodat gebruikers vol vertrouwen naar een nieuwe EOS-camera kunnen upgraden, in de wetenschap dat hun bestaande lenzen nog passen en nog steeds naar behoren werken.

Compatibiliteit van lenzen met het EOS R System

Evenals zijn eigen lenzen, kan het full-frame EOS R System EF- en EF-S-lenzen gebruiken via een selectie aan lensvattingadapters.

  • EOS R-camera's zijn compatibel met alle RF-lenzen
  • EOS R-camera's zijn compatibel met alle EF-lenzen met een adapter
  • EOS R-camera's zijn compatibel met alle EF-S-lenzen met een adapter

Ontdek het EOS R System

EOS R System lens compatibility

Full-frame EOS DSLR-compatibiliteit

Canon's full-frame DSLR-camera's zijn compatibel met full-frame EF-lenzen. Deze variëren van ultragroothoek en supertelefoto tot optica met tilt-shift-perspectiefcorrectie en zeer grote diafragma's.

  • EOS full-frame DSLR's zijn compatibel met alle EF-lenzen

Ontdek EOS DSLR

Full-Frame EOS DSLR compatibility

Compatibel met EOS APS-C

DSLR's die gebruikmaken van een standaard formaat APS-C-sensor, zijn compatibel met zowel EF-S- als full-frame EF-optica, waardoor fotografen een zeer grote keuzevrijheid hebben. Bij het gebruik van EF-lenzen zorgen deze camera's meer voor een bijgesneden telefoto-resultaat in vergelijking met dezelfde lens op een full-frame EOS; hierdoor zijn ze in het bijzonder geschikt voor het vastleggen van sport- en wildlifefotografie.

  • EOS APS-C DSLR-camera's zijn compatibel met alle EF-lenzen
  • EOS APS-C DSLR-camera's zijn compatibel met alle EF-S-lenzen

Ontdek DSLR's voor beginnende fotografen

Ontdek DSLR's voor liefhebbers

EOS APS-C compatibility

Compatibiliteit met EOS M

APS-C-systeemcamera's van Canon hebben hun eigen serie compacte en draagbare EF-M-lenzen, maar kunnen dankzij een lensvattingadapter ook gebruikmaken van EF- en EF-S-lenzen. Op deze manier krijgen fotografen die al in andere onderdelen van het EOS System hebben geïnvesteerd alsnog de kans om een compacte systeemcamera te bezitten.

  • EOS M-systeemcamera's zijn compatibel met alle EF-M-lenzen
  • EOS M-systeemcamera's zijn compatibel met EF-lenzen met een adapter
  • EOS M-systeemcamera's zijn compatibel met EF-S-lenzen met een adapter

Ontdek EOS M-systeemcamera's

EOS M compatibility

Wellicht vind je dit ook interessant