Verander uw printer in een beveiligingsmiddel

Hoe veilig is uw printomgeving? Ontdek vier manieren om uw kantooromgeving te beveiligen met Canon's Internet of Things (IoT)-beveiligingsrapport

RAPPORT DOWNLOADEN

Business colleagues with coffee and laptop at meeting table

Beveiliging heeft nog nooit zo hoog gestaan op de bedrijfsagenda. Door een toenemend aantal serieuze cyberaanvallen, in combinatie met veranderende wetgeving, vraagt iedereen van CIO tot CEO zichzelf af of ze wel genoeg doen om de informatie binnen hun organisatie te beveiligen.

Organisaties proberen de balans te vinden tussen de noodzaak om hun IT-infrastructuur te beveiligen en de invoering van nieuwe technologie die hun onderneming efficiënter moet maken.

Printers zijn een onderdeel in het ecosysteem dat soms over het hoofd kan worden gezien, maar ze kunnen zo worden uitgerust dat ze de beveiliging van een organisatie naar een hoger niveau brengen.

Beveiligd printen binnen het ecosysteem van de organisatie

Terwijl een IT-beheerder de instroom van met het netwerk verbonden, slimme of cloud technologieën probeert in te dammen met als argument dat ze een risico voor de uptime van het ecosysteem vormen, hebben ondersteunende technologieën, zoals printers en multifunctionals, het potentieel om de beveiliging in de hele organisatie te verbeteren.

Het nieuws wordt vandaag de dag regelmatig gedomineerd door al dan niet moedwillige datalekken. Zowel grote als kleine organisaties voeren daarom meer maatregelen in om niet-geautoriseerde toegang tot gebouwen te voorkomen en netwerktoegang te beperken. Maar een gebied dat vaak over het hoofd wordt gezien, is de printer die aangesloten is op het netwerk.

Beveiligd printen staat niet vaak boven aan de agenda bij CIO's of CISO's. Dit zou verrassender moeten zijn dan het klinkt, want de waarde van de gegevens die worden verwerkt door een printer is tenslotte enorm.

Interior designers with swatches working at laptop

De belangrijkste documenten in een organisatie worden geprint

De belangrijkste zakelijke informatie en documenten worden geprint. Het is dus van groot belang dat organisaties alles in het werk stellen om hun printinfrastructuur zo veilig mogelijk te maken. Ondanks dit gegeven ontdekte Quocirca dat 70% van de Europese ondernemingen in 2017 door ten minste één aan printers gerelateerd datalek is getroffen. Verbazingwekkend genoeg gelooft slechts 15% van deze bedrijven dat hun printinfrastructuur veilig is. Het is niet moeilijk om te zien waar hier het probleem ligt en besluitvormers worden zich razendsnel bewust van het belang deze apparaten te beveiligen.

Architect holding blueprint

Waarom is beveiligd printen zo belangrijk voor uw organisatie?

De gangbare opvatting is dat een printer gewoon een stuk kantoormeubilair is, een randapparaat. De meeste organisaties zien niet in dat deze apparaten wel degelijk een aanwinst kunnen vormen wanneer het aankomt op de controle op en beveiliging van het printproces. De kantoorapparatuur van vandaag de dag is veel geavanceerder dan voorheen, met ingebouwde besturingssystemen en voorzien van geïntegreerde, cloud-based documentoplossingen. Door de implementatie en het beheer van deze mogelijkheden uit te besteden aan een aanbieder met expertise op het gebied van beveiliging, kunnen deze functies daadwerkelijk de beveiliging verbeteren van een van de belangrijkste processen van een organisatie: printen.

Aanbieders van Managed Print Services (MPS) kunnen geïntegreerde workflow-oplossingen aanbieden die, indien ondergebracht binnen de printinfrastructuur, organisaties volledige zichtbaarheid van en controle over het printproces kunnen bieden.

Organisaties kunnen op ieder moment toegang krijgen tot de informatie die zij nodig hebben en de volgende voordelen behalen:

 • De productiviteit verbeteren
 • Processen automatiseren
 • Beveiliging van documenten en data managen

Wanneer de printinfrastructuur wordt gehost in een private cloud omgeving, dan hebben organisaties de volledige geruststelling dat hun documenten het lokale netwerk nooit zullen verlaten en hun gevoelige informatie daar veilig is. Dit platform beveiligt documenten niet alleen tegen bedreigingen van buitenaf, maar stelt beheerders in staat de kosten te monitoren en kostenoverschrijdingen te signaleren.

Met deze maatregelen maakt Managed Print Services van uw printapparatuur een aanwinst op beveiligingsgebied. Investeringen in dit type oplossingen zullen de komende jaren waarschijnlijk toenemen, nu dat 80% van de beleidsmakers in Europa te kennen heeft gegeven in de komende 1 tot 2 jaar te gaan investeren in documentbeveiliging. Met de aanstaande verandering in de wereld van informatiebeveiliging, zullen organisaties die bereid zijn te investeren in technologische innovatie hiervan de vruchten plukken in de vorm van veiligheidsvoordelen.

Uw organisatie beveiligen tegen cybercrime

32% van alle bedrijven in Europa is al eens het slachtoffer geworden van cybercriminaliteit. Ontdek hoe u uw IoT-verbonden kantooromgeving kunt beveiligen met behulp van het Canon-rapport over werkplekbeveiliging

RAPPORT DOWNLOADEN

Male on computer looking at screen

Gerelateerde oplossingen

Ontdek meer

Ontdek hoe de oplossingen voor informatiebeveiliging van Canon uw bedrijf kunnen helpen


CONTACT OPNEMEN
Privacybeleid

Praat met een expert tijdens kantooruren

Heeft u een vraag of bent u op zoek naar informatie? Voer hieronder uw gegevens in en een van onze experts neemt tijdens kantooruren* contact met u op.

* Ook wanneer er niemand beschikbaar is, kunt u een terugbelverzoek indienen. Onze experts nemen de volgende werkdag contact met u op.

Klik hier voor technische ondersteuning voor uw Canon-product

Voornaam

Achternaam

Emailadres

 • Zo snel mogelijk
 • 10:00 - 11:00
 • 11:00 - 12:00
 • 12:00 - 13:00
 • 13:00 - 14:00
 • 14:00 - 15:00
 • 15:00 - 16:00
 • 16:00 - 17:00
 • +31

Heeft u verder nog informatie voor ons, die onze expert kan helpen

Dank u wel

Eén van onze experts neemt telefonisch contact met u op

[TIME]

Graag tot ziens

Sorry

Fout