CASE STUDY

Innovatie in voertuigbelettering en carwrapfolie stimuleren

Ontdek hoe Mellink Reclame de grenzen van carwrapfolie heeft verlegd met de Canon Colorado en UVgel-printtechnologie.
Mellink car wrapping with UVgel technology

In de competitieve reclamewereld onderscheidt de fullservice signage-organisatie Mellink Reclame in Lichtenvoorde zich van de concurrent door zich te specialiseren in de innovatieve productie van voertuigbelettering en carwrapfolie.

De organisatie heeft klanten in diverse sectoren, waaronder de gezondheidszorg, transport, bouw en onderwijs, wat resulteert in veelzijdige advertenties. Mellink werd oorspronkelijk opgericht als schilderorganisatie die zich voornamelijk richtte op semi-spuittechnieken en heeft sindsdien haar diensten uitgebreid met reclames op auto's door middel van folie. Dit onderdeel van de organisatie is razendsnel gegroeid en biedt nu een breed scala aan opties, van levendige kleurenprints tot uitgebreide carwrapfolie.

Owner Mellink Vehicle graphics and advertising

Grenzen verleggen op het gebied van carwrapfolie

Mellink wilde de grenzen van autoreclame verleggen door folie te ontwikkelen die niet alleen visueel opvallend was, maar ook duurzaam en op een milieuvriendelijke manier werd geproduceerd. De belangrijkste uitdaging was het vinden van een printoplossing die hoogwaardige resultaten kon leveren zonder in te leveren op snelheid of duurzaamheid. Canon liet Mellink Reclame kennismaken met de Colorado-printer met unieke UVgel-printtechnologie: deze printer sluit perfect aan op hun printbehoeften.

Aanzienlijke verbeteringen

Het gebruik van Canon's Colorado-printer heeft geleid tot aanzienlijke verbeteringen in alle werkzaamheden van Mellink Reclame:

Kwaliteit: Mellink kon carwrapfolie produceren met een ongeëvenaarde kleurdiepte en duurzaamheid, ideaal voor buitenreclame, met een verbeterde visuele impact.
Efficiëntie: De UVgel-inkt van de Colorado droogt onmiddellijk, waardoor de productietijd aanzienlijk wordt verkort in vergelijking met inkt op basis van latex. Hierdoor kan Mellink haar klanten efficiënter van dienst zijn.
Duurzaamheid: Dankzij een lager energieverbruik en het gebruik van schonere inkten heeft Mellink aanzienlijke vooruitgang geboekt in haar duurzaamheidsdoelstellingen, wat haar betrokkenheid bij milieuverantwoordelijkheid versterkt.

Innovatieve technologie in een dynamisch landschap

De Canon Colorado-printer heeft de mogelijkheden van Mellink Reclame aanzienlijk verbeterd op het gebied van hoogwaardige, efficiënte en duurzame carwrapfolie. Deze samenwerking onderstreept de baanbrekende rol van innovatieve technologie in de ontwikkeling van het reclamelandschap. Met de introductie van de Canon Colorado kan Mellink beter voldoen aan de uiteenlopende behoeften van haar klanten en tegelijkertijd opmerkelijke vooruitgang boeken in haar duurzaamheidsinspanningen. Dit partnerschap heeft effectief aangetoond hoe moderne technologie traditionele advertentietechnieken kan aanvullen, waardoor Mellink Reclame een vooruitstrevende rol heeft ingenomen in de branche.

Ontdek meer

Wilt u uw organisatie ook laten groeien met voertuigbelettering?