Case Study

Hybride werken en studeren bij Tilburg University

Informatie en communicatie altijd en overal beschikbaar dankzij de oplossingen en dienstverlening van Canon

“Digitalisering wordt steeds belangrijker en informatie dient altijd en overal beschikbaar te zijn voor studenten en medewerkers.”

Inge Schepers, Operationeel Manager Safety & Document Services, Tilburg University

Uitdagingen Tilburg University

Tilburg University is een middelgrote universiteit met ongeveer 20.000 studenten waarvan 20% internationaal is. Het percentage internationale studenten ziet men de laatste jaren groeien. In 2027 viert de universiteit haar 100-jarig bestaan. De universiteit is er voor verantwoordelijke en ondernemende denkers en leidt studenten op tot ‘leiders van de toekomst’.

Bij Tilburg University merkt men dat het onderwijs snel verandert. Digitalisering wordt steeds belangrijker en er is behoefte aan een partner die hybride werken voor zowel studenten als voor medewerkers mogelijk maakt. Informatie en communicatie dient altijd beschikbaar te zijn op de plek waar zij daar behoefte aan hebben.

Tilburg University

Samenwerking met Canon

Canon is al jaren partner en dienstverlener van Tilburg University op het gebied van communicatie en documentverwerking. Deze samenwerking richt zicht op:

Printgemak en beheer in de cloud
Op de campus staan veel multifunctionele printers die gebruikt kunnen worden door zowel medewerkers als studenten. Vanaf elke werkplek, zowel op de campus als thuis of onderweg, kan men een print- of scanopdracht geven. Dit kan heel eenvoudig met de Campus Print app. Informatiebeveiliging is gewaarborgd omdat de printopdrachten worden vrijgegeven met het Tilburg University pasje. Canon beheert deze beveiligde cloud-based printoplossing, zodat Tilburg University zich kan richten op haar kerntaken.

Tentamens
Voor het tentamenbureau is er door Canon een zalenmodule op maat ingericht, waarbij surveillanten heel duidelijk en veilig kunnen zien welke tentamens op welke plek moeten worden gebracht.

Eenvoudig online printopdrachten bestellen
Via de portal kunnen studenten en medewerkers hun printopdracht online bestellen. Voor medewerkers zijn deze opdrachten gekoppeld aan een inkooporder systeem. Daarnaast kan men voor advies, zoals een flyer, terecht bij de medewerkers van The Creative Hub, in de Campus studio.

Campus Store en Campus Studio
In de Campus Store zorgt Canon voor Tilburg University merchandise, zoals hoodies, tasjes en T-shirts. Duurzaamheid staat daarbij centraal.

The Creative Hub ondersteunt Tilburg University – met een in-huis studio voor alle creative services - in allerlei marketing- en communicatievraagstukken. Denk daarbij aan eventmaterialen, online magazines, ondersteuning van social media en vooral ook de ondersteuning bij de organisatie van open dagen.

Tilburg University, Inge Schepers

“Wij vinden in Canon een partner die meedenkt en adviseert richting de toekomst van onze universiteit”

Inge Schepers, Operationeel Manager Safety & Document Services, Tilburg University

Gerelateerde oplossingen

Benieuwd hoe Canon u kan ondersteunen in uw digitale transformatie?