CREATIVE SERVICES

Interactieve video

Versterk de connectie met uw doelgroep door meetbare, persoonlijke en aantrekkelijke content te bieden.
Interactieve video

Wat is een interactieve video?

Video is een krachtig communicatiemiddel en om die reden is de inzet van video het afgelopen jaar nog sterker toegenomen.  Toch is lang niet ieder onderdeel van een video interessant voor de kijker. Wat nu als de kijker zelf de regisseur van de video is en bepaalt welke content voor hem of haar relevant is?

Door interactieve video in te zetten kies je voor een persoonlijke benadering van jouw doelgroep. Omdat de kijker zelf de content bepaalt houd je door de inzet van interactieve video de aandacht van de kijker langer vast. Laat je kijkers bijvoorbeeld binnen de video klikken, keuzes maken en formulieren invullen. Dit genereert belangrijke informatie over jouw doelgroep. Ervaar het zelf en bekijk de voorbeelden:

VOORBEELD

ONDERWIJS

Met een interactieve video kunnen allerlei vormen van onderwijs of studiekeuzes worden aangeboden. Denk hierbij aan ondersteuning bij de keuze van een studierichting of het toetsen van het kennisniveau (e-learning). De student komt in de video voor een aantal keuzes te staan. Na elk keuzemoment wordt een bepaald gedeelte van de video verder getoond.

Deze manier van leren of informatie tot je nemen werkt efficiënt en zorgt voor een (inter)actieve leerervaring. Intussen meet u welke content het meest bekeken is of de hoogste conversie heeft behaald. Bekijk de Interactieve video die we voor Fontys hebben gemaakt.

Canon Camera
Canon Camera

VOORBEELD

ZORG

Patiënten zijn vaak op zoek naar extra informatie. Een interactieve video stelt hen in staat om in één video, middels bijvoorbeeld een navigatiemenu, te vinden waar zij naar op zoek zijn. Denk hierbij aan complexe medische informatie, behandelingen of instructies. Op basis van de keuze van de patiënt wordt de video verder afgespeeld met relevante content.

Ook voor het instrueren of trainen van zorgpersoneel worden regelmatig interactieve video’s ingezet. Doordat de zorgmedewerker actief keuzes maakt in de video, wordt deze betrokken in het leerproces en gaat de training pas verder als zij het onderwerp hebben begrepen en genoeg informatie tot zich hebben genomen. Bekijk het voorbeeld van Bureau Drop & A3chem.

VOORBEELD

CORPORATE

Het lanceren van een nieuwe product of, intern proces kan gemakkelijk ondersteund worden met een interactieve video. Door de medewerker of klant te betrekken in de video en hem of haar keuzes te laten maken of iets te laten vullen, blijft de informatie veel beter hangen dan in een standaard video.

Was er iets niet duidelijk? Dan bekijk je dat onderdeel van de video nog een keer. Wil je meteen contact opnemen naar aanleiding van de video? Dan laat je meteen je gegevens achter. Met een interactieve video zorg je voor relevante content en betrokkenheid van jouw doelgroep. Bekijk de interactieve video voor van Lansigt van partner VRHL.

Canon CameraBent u benieuwd hoe u een Interactieve video kunt inzetten voor uw organisatie of instelling?
Neem direct contact op met onze Centrale Creative Hub of Pauline de Jong voor een vrijblijvende kennismaking of offerte.

Centrale Creative Hub
thecreativehub@canon.nl
T. 073 681 51 89

Pauline de Jong
Canon Business Services - The Creative Hub,
Canon Nederland N.V.
pauline.de.jong@canon.nl ,
T. 06 51 52 88 28
Neem contact op

Waarom interactieve video:

Een interactieve video versterkt de connectie met je doelgroep door meetbare en aantrekkelijke content te bieden.

Creatief en persoonlijk
Jouw doelgroep wordt creatief en persoonlijke benadert. De interactie in de video houdt de aandacht van de kijker langer vast en de kijker bepaalt zelf wat hij of zij wil zien.

Meetbaar
Door de inzet van interactieve video is de impact direct meetbaar! Als organisatie haal je relevante data uit het kijkgedrag van je doelgroep.

Call to Actions
Ook kunnen er in de video vragen worden gesteld waar de kijker antwoord op moet geven. Zo wordt er getoetst of de kijker de informatie heeft begrepen. Call to actions zijn eerder gebruikelijk dan uitzondering op de regel: gebruik de video voor het invullen van een formulier of het inplannen van een afspraak.

Ontdek hier de voordelen wanneer je met ons een interactieve video ontwikkelt:

Wat kost een interactieve video?

De kosten van een interactieve video zijn o.a. afhankelijk van het aantal doorklikbare interacties en het aantal projecten wat wij voor u hosten.

Onze pakketten geven een richtprijs voor uw interactieve video.
Wij maken graag uw offerte op maat op.

Over The Creative Hub

Met een vijftiental studio’s in huis bij onze klanten én een Centrale Creative Hub vertalen wij de brand strategie van organisaties door in creatieve ontwerpen, passend bij merk en identiteit. Van concept tot DTP, van signing tot animatie en van fotografie tot video. The Creative Hub bedenkt, ontwerpt en verrast! Wij geven vorm aan communicatie.

Werken met The Creative Hub betekent verrassende ontwerpen passend bij merk en identiteit, flexibiliteit en schaalbaarheid voor onze klanten. Met ruim 75 communicatieprofessionals, verspreid door het land, stellen wij vooraf een dedicated creatief team samen dat altijd klaar staat voor uw opdracht.

Ontwerpers, DTP’ers, art directors, video- en fotografen, editors, animatoren, project managers en studio coördinatoren. Onze in-house propositie stelt ons in staat ons te verplaatsen in de cultuur en filosofie van onze opdrachtgevers. Daar waar wij niet bij onze klanten in huis op locatie zitten, bieden wij onze creativiteit aan vanuit onze Centrale Creative Hub. Dit betekent flexibiliteit, schaalbaarheid en altijd persoonlijk contact voor u als opdrachtgever.

Ontdek meer

  • The Creative Hub Projecten

    Wat doen wij zo al bij onze klanten? Laat je inspireren door deze projecten van The Creative Hub.

  • Van werkplek naar creatieve ontmoetingsruimte

    Maak uw leer- en werkplek klaar voor morgen. De functies van kantoren en campussen veranderen meer en meer in ontmoetingsplekken. Dit vraagt om een andere beleving en inrichting van ruimtes, kortom om een 'FIT OUT' van de werkplek.

  • Virtual Visits

    Geef uw gasten een levensechte bezoekerservaring met een 'Virtual Visit'. Een virtuele, interactieve rondleiding in 360 graden door uw locatie.

Meer weten? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking of offerte.