Case Study

Samen duurzaam en sociaal innoveren

Rijksuniversiteit Groningen

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) wil bestaande samenwerkingen versterken en nieuwe connecties bevorderen in onderzoek, onderwijs en maatschappelijke invloed. Innovatie is hierbij essentieel. Canon ondersteunt de RUG hierbij als partner met een brede dienstverlening en focus op duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid.

Karen Brandsma en Albèrt Staphorst komen aan op de fiets bij Feringa Building van Rijksuniversiteit Groningen

“Canon helpt ons richting de toekomst door te innoveren op het gebied van documentmanagement-oplossingen in de breedste zin van het woord.”

Innovatie als speerpunt

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG), opgericht in 1614, is een internationaal georiënteerde universiteit geworteld in Groningen, de City of Talent. Er studeren ruim 37.000 studenten en werken 8.000 medewerkers. De RUG verbindt onderwijs en onderzoek met duurzame en economische processen in de samenleving. Dit komt samen in haar drie speerpunten: Energie, Healthy Ageing en Duurzame Samenleving.

Innovatie, een open blik en vooral betrokkenheid bij en voor de samenleving staan centraal in het strategische plan voor 2021-2026 van de Rijksuniversiteit Groningen. Die elementen zijn de sleutel voor de toekomst van de Universiteit. De titel van de strategie is ‘Making Connections’ in een steeds dynamischer en complexer wordende wereld.

De Rijksuniversiteit Groningen wil dit doen door bestaande samenwerkingen te versterken en nieuwe connecties te bevorderen; in onderzoek, onderwijs en maatschappelijke invloed. Innovatie is hierbij essentieel. Canon ondersteunt de RUG als partner om dit streven te bewerkstellingen.

Karen Brandsma en Albèrt Staphorst staan bij een hoge tafel te kijken op een laptop in een ruimte van Rijksuniversiteit Groningen.

Partnership met Canon

Brede dienstverlening

De RUG heeft middels een aanbesteding voor Canon gekozen als partner in grafische dienstverlening voor repro en drukwerk, post en digitale postverwerking. Daarnaast beheert Canon ook de decentrale printomgeving van de klant.

Het belangrijkste kanaal voor het bestellen van print en drukwerk is de online bestelportal, ook wel de Canon Webshop. Medewerkers en studenten plaatsen hun bestellingen eenvoudig online. De repro print alle orders en de logistieke dienst van de RUG bezorgt deze bij de medewerkers op alle locaties. In de portal is een functionaliteit voor het leveren door docenten en uitvragen van studenten van readers opgenomen. Readers kunnen ook digitaal geleverd worden en zijn via een link naar Bookshelf beveiligd opvraagbaar.

Efficiënt & servicegericht

Doordat Canon de aansturing en producties van de RUG-processen via een hub bij de Hanzehogeschool uitvoert, is een duurzame en efficiënte workflow behaald. Deze hub is ook voorzien van een adviesdesk die altijd te bereiken is.

Ook ontzorgt Canon de RUG door de implementatie van de cloud gebaseerde oplossing uniFLOW Online t.b.v. het opwaarderen van studententegoeden, het beheren van de bankfunctie, en de afdracht aan UvO (Uitgeversorganisatie voor Onderwijslicenties).

Student haalt zijn printopdracht op bij de printer door middel van uniFLOW Online

Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat centraal

In de dienstverlening van Canon staat maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal. Niet alleen het reduceren van de CO2-uitstoot is belangrijk, de sociale verantwoordelijkheid is ook een belangrijk speerpunt. Zo werkt Canon samen met sociaal werkbedrijf iederz, dat voorziet in de fleetoperators die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van de printapparatuur. Daarnaast werkt Canon voor de verzending van post en pakketten samen met Cycloon. Cycloon is de groene en sociale bezorgexpert van Nederland.

Fietskoerier van Cycloon komt de post brengen bij een locatie van de Rijksuniversiteit Groningen

“Via de online bestelportal bestel je gemakkelijk je print- en drukwerk. Vervolgens kan de bestelling overal waar je werkt, afgeleverd worden.”

Gerelateerde oplossingen

 • Canon Onderwijs Services

  Innovatieve dienstverlening voor de leeromgeving van morgen

 • Document Outsourcing

  Door gebruik te maken van outsourcings-dienstverlening van Canon, kunt u zich focussen op uw kerntaken, uw klanttevredenheid verhogen en grip houden op uw kosten

 • The Creative Hub

  Het beste van een in-huis studio en een extern bureau in-een

 • uniFLOW Online

  Ontdek Canon’s software voor print- en scanmanagement in de cloud

Ontdek Meer

Meer weten over onze dienstverlening voor het onderwijs?

Privacybeleid

Praat met een expert tijdens kantooruren

Heeft u een vraag of bent u op zoek naar informatie? Voer hieronder uw gegevens in en een van onze experts neemt tijdens kantooruren* contact met u op.

* Ook wanneer er niemand beschikbaar is, kunt u een terugbelverzoek indienen. Onze experts nemen de volgende werkdag contact met u op.

Klik hier voor technische ondersteuning voor uw Canon-product

 • Zo snel mogelijk
 • 10:00 - 11:00
 • 11:00 - 12:00
 • 12:00 - 13:00
 • 13:00 - 14:00
 • 14:00 - 15:00
 • 15:00 - 16:00
 • 16:00 - 17:00
 • +31

Heeft u verder nog informatie voor ons, die onze expert kan helpen

Dank u wel

Eén van onze experts neemt telefonisch contact met u op

[TIME]

Graag tot ziens

Sorry

Fout