Case Study

Een slim videoconcept voor
toekomstgerichte studentenwerving

Associate degrees Academie
De Associates degrees Academie in Roosendaal biedt praktijkgerichte opleidingen waarmee studenten in twee jaar hun hbo-diploma kunnen halen. Zowel voltijd als duaal (werken en studeren tegelijk). Met 800 studenten en 85 medewerkers is het een kleinschalige academie die in het regionale bedrijfsleven voorziet in een grote behoefte aan professionals met een associate degree.

The Creative Hub

Briefing

Een nieuwe promovideo met herbruikbare elementen

Het opleidingsaanbod van Associates degrees Academie groeit en vernieuwt snel. Daarom is The Creative Hub gevraagd om een nieuwe promotievideo te ontwikkelen waarmee potentiële studenten een up-to-date en compleet beeld krijgen van de mogelijkheden en voordelen die de academie hen biedt. Een wens is ook om voor het concept van de video visuele stijlelementen te ontwikkelen die herbruikbaar zijn voor andere, toekomstige communicatiemiddelen.
The Creative Hub

Uitdaging

Gevoel overbrengen met een inhoudelijke boodschap

De vorige video was vier jaar oud en ook inhoudelijk niet meer up-to-date. De uitdaging was om iets te bedenken waar de klant nog jaren meer vooruit kan, ook als er weer iets verandert in het opleidingsaanbod. Bovendien was de oude video volledig geanimeerd. Dat werkt prima om een inhoudelijke boodschap te vertellen, maar is minder geschikt om een gevoel over te brengen. En dat is juist waar het onderscheidende vermogen van de kleinschalige onderwijsinstelling ligt.
The Creative Hub

Oplossing

Een mix van video, fotografie en animatie

The Creative Hub ontwikkelde een concept waarin gefilmd beeld, fotografie en geïllustreerde animaties samenkomen. Dit leverde een dynamische en gevarieerde video op waarin jonge acteurs in de rol van studenten op een persoonlijke manier uitleg geven over de verschillende opleidingsrichtingen én interactie hebben met geanimeerde beeldelementen die hun verhaal visueel ondersteunen. Deze grafische toevoeging, die ondersteunend is aan de huisstijl, wordt ook gebruikt op de website, in socials en in andere communicatiemiddelen.

“Ik ben ontzettend tevreden met de animatie die Canon heeft geproduceerd voor de Ad-Academie. De creativiteit en professionaliteit die ze hebben laten zien, heeft onze boodschap perfect overgebracht.”

Tim Rietveldt, Manager Marketing & Communicatie en Connect, Ad-Academie
The Creative Hub

“Canon heeft onze verwachtingen overtroffen en we zijn enorm dankbaar voor hun inzet en vakmanschap."

Tim Rietveldt, Manager Marketing & Communicatie en Connect, Ad-Academie

Resultaat

Een investering waar je lang plezier van hebt

De filmbeelden met de acteurs en alle bijbehorende fotografie zijn op één dag in de studio geschoten, zodat we binnen het beschikbare budget toch voldoende 'menselijk' beeldmateriaal aan de video konden toevoegen. De combinatie met de animatie zorgt voor fun en maakt dat de video interessant blijft om naar te kijken. Daarbij is het voor de klant een waardevolle investering, omdat zowel de video als de grafische elementen nog vele jaren meekunnen.

Gerelateerde oplossingen

Bekijk ook deze cases

Meer weten over The Creative Hub?

Privacybeleid

Praat met een expert tijdens kantooruren

Heeft u een vraag of bent u op zoek naar informatie? Voer hieronder uw gegevens in en een van onze experts neemt tijdens kantooruren* contact met u op.

* Ook wanneer er niemand beschikbaar is, kunt u een terugbelverzoek indienen. Onze experts nemen de volgende werkdag contact met u op.

Klik hier voor technische ondersteuning voor uw Canon-product

  • Zo snel mogelijk
  • 10:00 - 11:00
  • 11:00 - 12:00
  • 12:00 - 13:00
  • 13:00 - 14:00
  • 14:00 - 15:00
  • 15:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • +31

Heeft u verder nog informatie voor ons, die onze expert kan helpen

Dank u wel

Eén van onze experts neemt telefonisch contact met u op

[TIME]

Graag tot ziens

Sorry

Fout