CASESTUDY

Elanders Group realiseert groeiambities met inkjet

Overstappen op digitaal voor betere kwaliteit en flexibiliteit

"We profiteren nu van een productie van veel grotere volumes, een veel betere productiekwaliteit en een veel langere bedrijfstijd."

Tony Mullarky, Production Manager bij Elanders VK
Two people reviewing Canon's high quality print outs

DE VISIE

Elanders Group biedt een breed scala aan diensten op het gebied van supply chain management, met oplossingen voor supply chain en print- en verpakkingsoplossingen. Elanders Group is actief in ongeveer 20 landen met klanten die werkzaam zijn in sectoren zoals de automobielindustrie, elektronica, mode en lifestyle, gezondheidszorg en biowetenschappen, industrie en verpakkingen, en publicatie.

Elanders begon in Zweden als drukkerij die handleidingen voor de automobielindustrie produceerde. De organisatie wilde het gehele productieproces aanpassen voor meer efficiëntie binnen de volledige supply chain en om zo uit te groeien tot een wereldwijde serviceprovider.

Video showing how Canon technology has helped Elanders and how digital print economy leads the way

TOONAANGEVENDE DIGITALE PRINTTECHNOLOGIE

Als offset-drukkerij besloot Elanders in 2014 zijn bestaande bedrijfsmodel verder te ontwikkelen en de mogelijkheden van print-on-demand te benutten, ondersteund door digitale printtechnologie.

Elanders Group investeerde in diverse digitale printoplossingen van Canon op alle productielocaties in het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Duitsland en Hongarije, waaronder toner-gebaseerde losbladprinters, zowel zwart-wit als kleur (varioPRINT 6000 TITAN en imagePRESS C910), grootformaat apparaten (imagePROGRAF) en losblad- en rotatieve inkjetpersen (varioPRINT iX3200, ColorStream 6000 en 8000), ondersteund door de PRISMA-workflowsoftware van Canon.

Work professionals reviewing Canon's high quality print outs

PRODUCTIVITEIT + KWALITEIT = GROEIMOGELIJKHEID VOOR MASSAPERSONALISATIE

Elanders UK kan nu sneller, kosteneffectiever en duurzamer grotere volumes van kleinere printoplagen printen maken dankzij inkjet. De technologie biedt de ultieme consistentie en uptime, en legt tegelijkertijd de lat hoger op het gebied van kwaliteit.

Met grote ambities om de succesvolle groei voort te zetten, lanceerde Elanders Group de divisie "massapersonalisatie" na de recente overname van een van de bekendste digitale printproviders in Duitsland, Schätzl Druck & Medien. De organisatie kan nu fotoboeken, gepersonaliseerde boeken, kalenders, gebruikershandleidingen en e-commerce printen.

"Inkjettechnologie geeft Canon een duidelijke USP in de markt, die we als springplank gebruiken om nieuwe markten aan te boren."

Ulrich Schätzl, CEO van Schätzl Druck & Medien

Gerelateerde producten en oplossingen

 • Canon varioPRINT 6330 TITAN printer
  Het apparaat bij uitstek voor superieure kwaliteit en monochroom productiewerk met grote volumes.
 • Canon varioPRINT iX-series print
  Dé inkjetpers voor losse vellen uit de varioPRINT iX-serie heeft een revolutie teweeggebracht voor commercieel printen.
 • ColorStream 8000-serie
  Stap nu de toekomst in met de kwaliteit en betrouwbare productiviteit van inkjetrotatiepersen uit de ColorStream 8000-serie.
 • Work professional using PRISMAproduction
  Stroomlijn workflows en versnel de productie-efficiëntie met het hoogwaardige PRISMAproduction-platform voor workflow- en output management.
 • imagePRESS V1000 Basic
  Breid uw inkomstenstromen uit met hoge productiviteit en uitstekende mediaveelzijdigheid in een compacte, professionele digitale kleurenpers.
 • Ontdek meer

 • Colourful ink splashes and a face wearing protective eye wear

  Artikel

  reTHINK Commercial Print

  Ontdek wat de toekomst u als commerciële drukker kan brengen: hoe u processen kunt optimaliseren met totaaloplossingen en hoe u de organisaties van uw klanten toegevoegde waarde kunt leveren.

 • Three people discussing print quality

  CASESTUDY

  De levenscyclus van boeken beheren met digitaal printen

  Otava investeerde in twee inkjetoplossingen en expertise op het gebied van bedrijfsontwikkeling. Hierdoor werd het mogelijk om de distributieketen te optimaliseren en de productie- en verkoopprocessen opnieuw te structureren om de concurrentie voor te blijven.

 • Three colleagues working together on a project

  Artikel

  De expertisedriehoek voor uitgeverijen

  Lees hoe Planeta, Liber Digital en Canon het beheer van de levenscyclus van boeken met succes hebben geïntegreerd.

 • Alex Joos, Owner of Group Joos

  CASESTUDY

  De marketingkracht van gepersonaliseerde prints

  Group Joos investeerde in de ProStream 1800, omdat deze hoogwaardige, gepersonaliseerde prints mogelijk maakt, evenals snelle doorlooptijden.

 • Ontdek hoe Elanders UK dankzij de inkjettechnologie van Canon altijd consistente printkwaliteit levert.