CASE STUDY

De levenscyclus van boeken beheren met digitaal printen
We zijn zeer onder de indruk van de betrouwbaarheid van de ColorStream en de ProStream. De printers vereisen zeer weinig interventie van de operator.

Marko Silventoinen,
Managing Director, Otava
Otava employees with Canon ProStream

De eerste stap van offset naar on-demand

Otava Book Printing Ltd., opgericht in 1906, is een dochteronderneming van het grote Finse mediabedrijf Otava Group, dat behoort tot de top drie van uitgevers van het land. Jaarlijks produceert Otava Book Printing meer dan 600 nieuwe titels voor winkels in Finland. De producties omvatten boeken met zowel zachte als harde kaft en variëren van fictie en non-fictie tot educatieve materialen.

Marko Silventoinen, Managing Director van Otava Book Printing, legt uit: "Hoewel we een toename zien in het aantal bestellingen, worden de oplagen steeds kleiner. Er zijn nu minder titels waarvan we meer dan 10.000 exemplaren printen. Daarom hebben we geïnvesteerd in de nieuwste technologie van digitale inkjetprinters van Canon."

Kleine oplagen = minder tijd en minder afval

Dankzij kleinere oplagen kan Otava ook profiteren van kortere levertijden. Sinds de installatie van Canon-technologie is de levertijd van 15 dagen voor een boek met harde kaft en 10 dagen voor een boek met zachte kaft gedaald naar drie tot zes dagen. Het langetermijndoel is om een levertijd van 48 uur te bereiken door te investeren in geïntegreerde workflowoplossingen om nabewerkingsprocessen te automatiseren.

Otava heeft ook ontdekt dat digitale technologie het makkelijker maakt om voorspellingen voor haar boekwinkels te maken. "We hebben geïnvesteerd in software voor het beheren van de levenscyclus van boeken die, door middel van realtime gegevens, nieuwe exemplaren print wanneer de voorraad beperkt is. Dit helpt ons ook om toekomstige vraag beter te voorspellen. In onze ideale toekomst is elk boek dat we produceren al verkocht," legt Silventoinen uit.

Het was voor Otava van belang om dezelfde media te kunnen gebruiken voor digitale productie als in offset, zonder aan kwaliteit of productiviteit in te boeten. Canon was de enige aanbieder van digitaal printen die dit mogelijk maakte.

Marko Silventoinen at ProStream 1000

Een waardevolle samenwerking

Silventoinen becommentarieert de samenwerking tussen Otava en Canon: "Onze medewerkers waren niet eerder bekend met digitaal printen. Canon bood ondersteuning door middel van training en zorgde voor een perfecte overgang van offset naar digitaal."

Hij concludeert: "Toen we onze eerste stap naar digitaal printen wilden zetten, waren we niet alleen op zoek naar een technologieleverancier, maar ook naar een partner die we kunnen vertrouwen. Canon heeft zichzelf zeker bewezen als juiste partner voor onze zakelijke behoeften. We zijn enthousiast om met Canon samen te werken aan een naadloze integratie van geautomatiseerde end-to-end workflows waarmee we onze visie op on-demand productie werkelijkheid kunnen maken."Het is van essentieel belang dat onze klanten geen verschil zien en dat zowel de ColorStream als de ProStream offsetkwaliteit bieden voor alle prints.

Marko Silventoinen,
Managing Director, Otava

Gerelateerde oplossingen/producten

Transformeer uw bedrijf met digitale boekproductie

CONTACT met een specialist

Privacybeleid

Praat met een expert tijdens kantooruren

Heeft u een vraag of bent u op zoek naar informatie? Voer hieronder uw gegevens in en een van onze experts neemt tijdens kantooruren* contact met u op.

* Ook wanneer er niemand beschikbaar is, kunt u een terugbelverzoek indienen. Onze experts nemen de volgende werkdag contact met u op.

Klik hier voor technische ondersteuning voor uw Canon-product

  • Zo snel mogelijk
  • 10:00 - 11:00
  • 11:00 - 12:00
  • 12:00 - 13:00
  • 13:00 - 14:00
  • 14:00 - 15:00
  • 15:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • +31

Heeft u verder nog informatie voor ons, die onze expert kan helpen

Dank u wel

Eén van onze experts neemt telefonisch contact met u op

[TIME]

Graag tot ziens

Sorry

Fout