Case study

We zijn 'in the house' bij Eneco!

The Creative Hub opent nieuwe studio in Eneco World
The Creative Hub

"MET THE CREATIVE HUB IN HUIS KUNNEN WE VEEL SNELLER INSPELEN OP DE ACTUALITEIT EN HEBBEN WE MEER GRIP OP ONS MERK EN ONZE HUISSTIJL."

Merel Martensen
Brand Manager Eneco

Volledig klimaatneutraal opereren in 2035

Eneco heeft de ambitie om al in 2035 volledig klimaatneutraal te opereren. Niet alleen qua eigen activiteiten maar ook in de energie die het bedrijf levert. Hiermee loopt Eneco voorop in de energiesector. Om deze ambitie kracht bij te zetten lanceerde Eneco vorig jaar de 'We doen het nu' campagne.

Tegelijkertijd was er in 2022 ook turbulentie in de markt rondom de energiecrisis. Dat, in combinatie met de uitrol van de nieuwe duurzaamheidscampagne, deed bij Eneco de behoefte groeien aan een echte inhouse agency. Brand manager Merel Martensen: ‘We hebben een prachtige merkbelofte waarmee we de urgentie van de energietransitie en onze voortrekkersrol daarin willen benadrukken. Daarom is het belangrijk dat alles wat wij communiceren strookt met waar wij als merk voor staan. Dat is best een uitdaging als je met vele tientallen marcom-mensen gebruik maakt van evenzoveel verschillende creatieve bureaus. Hoe behoud je dan merkconsistentie en voorkom je dat dingen dubbel worden gedaan? Tegelijk willen we ook direct kunnen reageren op onverwachte marktontwikkelingen. Dan heb je korte lijnen en lage drempels nodig. Door dit nu centraal in te richten met The Creative Hub borgen we de kwaliteit, snelheid en efficiency die we nodig hebben.’

Housewarming als onboarding

Merel ziet een mooie gezamenlijke toekomst voor de ‘Eneco CreativeHub’. Martensen: ‘Al sinds de eerste gesprekken is er een heel goede klik. En wat het bureau tot nu toe heeft laten zien is veelbelovend. Zo was de housewarming die was bedacht om de opening van de inhouse hub intern onder de aandacht te brengen meteen al een groot succes. Zo’n 40 marcommers woonden de presentatie en borrel bij, en ook via de livestream keken veel collega’s mee.’ Pauline de Jong, key accountmanager bij The Creative Hub, vult aan: ‘De housewarming is een belangrijke eerste stap in de onboarding van nieuwe klanten, waarbij onder het genot van een hapje en een drankje vaak al de eerste opdrachten worden verkend. Ook bij de Eneco-mensen zag ik een enorm enthousiasme om samen mooie concepten en content te creëren voor de aankomende marketingcampagnes!’

"HET KAN GEEN TOEVAL ZIJN DAT DE NAAM ENECO CREATIVEHUB AL WAS BEDACHT VÓÓRDAT WIJ IN BEELD KWAMEN. DUS ALS JE HET MIJ VRAAGT, WAS ONZE SAMENWERKING VOORBESTEMD!"

Pauline de Jong
Key account manager bij The Creative Hub
Headerimage Creative Hub

Vorm geven aan communicatie

Met een vijftiental studio’s in huis bij onze klanten én een Centrale Creative Hub, vertalen wij de brand strategie van organisaties door in creatieve ontwerpen, passend bij merk en identiteit. Van concept tot DTP, van signing tot animatie en van fotografie tot video. The Creative Hub bedenkt, ontwerpt en verrast!

Gerelateerde oplossingen

 • The Creative Hub

  Werken met The Creative Hub betekent verassende ontwerpen passend bij merk en identiteit, flexibiliteit en schaalbaarheid voor onze klanten. Wij geven vorm aan communicatie.

 • Canon Business Services

  Ontdek onze oplossingen voor efficiënter werken en hoe deze uw business kunnen transformeren

 • Virtual Visits

  Geef uw gasten een levensechte bezoekerservaring met een 'Virtual Visit'. Een virtuele, interactieve rondleiding in 360 graden door uw locatie.

 • Interactieve Video

  Versterk de connectie met uw doelgroep door meetbare, persoonlijke en aantrekkelijke content te bieden.

Ontdek Meer

Meer weten over The Creative Hub

Privacybeleid

Praat met een expert tijdens kantooruren

Heeft u een vraag of bent u op zoek naar informatie? Voer hieronder uw gegevens in en een van onze experts neemt tijdens kantooruren* contact met u op.

* Ook wanneer er niemand beschikbaar is, kunt u een terugbelverzoek indienen. Onze experts nemen de volgende werkdag contact met u op.

Klik hier voor technische ondersteuning voor uw Canon-product

 • Zo snel mogelijk
 • 10:00 - 11:00
 • 11:00 - 12:00
 • 12:00 - 13:00
 • 13:00 - 14:00
 • 14:00 - 15:00
 • 15:00 - 16:00
 • 16:00 - 17:00
 • +31

Heeft u verder nog informatie voor ons, die onze expert kan helpen

Dank u wel

Eén van onze experts neemt telefonisch contact met u op

[TIME]

Graag tot ziens

Sorry

Fout