ARTIKEL

Op zoek naar een bevestiging van de kwaliteit van uw printwerk?

Een Fogra-certificering is een onafhankelijke bevestiging dat uw digitale productieprocessen voldoen aan de hoogste normen.

Op zoek naar een bevestiging van de kwaliteit van uw printwerk?

Canon Camera

Wat is Fogra en wat houdt de certificering Fogra Process Standard Digital (PSD) in?

Fogra is een zeer gerespecteerd non-profit wetenschappelijk onderzoeksinstituut voor de print- en mediabranche. Het bedrijf, gevestigd in Duitsland, voert audits uit die een onafhankelijke kwaliteitsbenchmark bieden, waardoor zowel leveranciers als printorganisaties de kwaliteit van hun printers en productieprocessen objectief kunnen beoordelen.

Het onderzoeksbureau is actief betrokken bij verschillende ISO-commissies (bijv. ISO TC 130) met betrekking tot kleurbeheer en printen. Op basis van ISO-normen heeft de organisatie een aantal certificeringen ontwikkeld die kunnen worden verkregen door printleveranciers, drukproefsystemen en drukproefleveranciers.

Om de volledige certificering Fogra Process Standard Digital (PSD) te kunnen toekennen, doet de organisatie op locatie een audit van uw productieproces door drie aspecten onder de loep te nemen:

 1. Uitvoerprocescontrole – om aan te tonen dat u voorspelbare en herhaalbare printuitvoer levert
 2. Kleurgetrouwheid – om de nauwkeurigheid van de kleuren en de beeldreproductie te evalueren
 3. Kleurenworkflow – om de creatie, proefdrukken en verwerking van documenten op basis van PDF/X-gegevens, toegepaste kleurbeheerstrategieën, systeemkennis en gestandaardiseerde weergaveomstandigheden te beoordelen.

Fogra biedt ook een Process Standard Digital (PSD) PrintCheck Digital-certificering, die op basis van de internationale ISO 15311-norm voor digitaal printen bevestigt dat digitaal geprinte uitvoer voldoet aan de hoogste niveaus van kleurgetrouwheid, nauwkeurigheid, uniformiteit, printresolutie, detailscherpte en stabiliteit. De kleurnauwkeurigheid en -consistentie van prints worden gemeten en geanalyseerd in het laboratorium van Fogra, terwijl de uniformiteit en resolutie visueel worden geïnspecteerd.

Operator die print op varioPRINT iX

De varioPRINT iX heeft het hoogste kwaliteitsniveau ('A') van de FOGRA51-certificering van Fogra bereikt.

Waarom is Fogra belangrijk voor mijn organisatie?

Voordat digitale printtechnologie bestond, stelde Fogra de normen voor Process Standard Offset (PSO) vast, die de kleurgetrouwheid voor offset printen waarborgden. Hoewel de organisatie op basis van deze normen nog steeds offsetproductieprocessen certificeert, zijn er in vergelijking met offset de afgelopen tien jaar enorme vorderingen gemaakt in de ontwikkeling van het digitale printproces, met name als het gaat om technologieën die aan de basis liggen van kwaliteit, productiviteit en automatisering, en ook van mediaveelzijdigheid.

Dankzij deze vooruitgang komt de digitale printkwaliteit nu overeen met die van traditionele technologieën, waaronder offset. Gebruikers van digitale productieprinters zijn nu flexibeler om sterk geautomatiseerde workflows op te zetten, waarmee ze kunnen voldoen aan de marktvraag naar kleinere oplagen, personalisatie en snellere doorlooptijden.

De Fogra-certificering helpt printorganisaties om de sterke en zwakke punten van digitale printhardware en -software van verschillende leveranciers te begrijpen. Ook biedt de certificering objectieve criteria voor het nemen van weloverwogen beslissingen (niet op basis van veronderstellingen over de mogelijkheden van digitale printsystemen), waardoor onrealistische verwachtingen worden voorkomen. Met deze certificeringen tonen printserviceproviders (PSP's) aan dat ze hoge normen hanteren en geven ze hun klanten het volste vertrouwen in de consistentie, voorspelbaarheid en kwaliteit van hun uitvoer.

Bovendien levert een succesvolle implementatie van de PSD commerciële printers de voordelen van lagere kosten, hogere kwaliteit en kortere doorlooptijden, met een grotere duurzaamheid en minder afval. De zekerheid van de Fogra-certificering geeft printorganisaties een concurrentievoordeel op het gebied van klantbehoud en het identificeren van nieuwe mogelijkheden. Zo kunnen ze hun aanbod vergroten en hun activiteiten uitbreiden.

Helen Kennet is Managing Director bij Henry Ling, een commerciële printorganisatie die is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en is gespecialiseerd in boeken en tijdschriften. Ze vat de voordelen van de certificering perfect samen: "De Fogra-certificering geeft ons vertrouwen in de voorspelbaarheid van de geproduceerde printkwaliteit. Hierdoor kunnen we opdrachten verplaatsen tussen offset en digitaal, met gebruik van hetzelfde materiaal, en dezelfde printkwaliteit bereiken. Daardoor hebben we onze activiteiten kunnen uitbreiden naar gebieden die voorheen onmogelijk waren."

Fogra helpt degenen die printwerk bestellen (bijvoorbeeld marketingteams) te begrijpen welk niveau van consistente kwaliteit op bepaalde digitale printers kan worden geproduceerd. Het werken met printproviders met Fogra-gecertificeerde productiesystemen geeft een grote zekerheid over het kwaliteitsniveau. Voor interne printproductiefaciliteiten levert de certificering het bewijs dat aan de kwaliteitsverwachtingen wordt voldaan en er consistente resultaten worden geleverd, wat vooral belangrijk is voor documenten waarin kleur een kritieke rol speelt, zoals promotiemateriaal voor merkproducten.

Helen Kennet, Managing Director bij Henry Ling

De ProStream 1000-serie werd ook als eerste digitale productieprinter ter wereld Fogra-gecertificeerd met de FOGRA59/eciCMYK v2 exchange-kleurruimte.

Canon's inzet voor kwaliteit

We zijn er trots op dat meerdere Canon-printers het hoogste kwaliteitsniveau ('A') van de FOGRA51-certificering van Fogra hebben gekregen, want daarmee wordt de kwaliteitsgarantie die we onze klanten bieden kracht bijgezet. Dit bewijst dat het mogelijk is om de hoogste referentiestandaarden voor offset te reproduceren.

Onafhankelijk daarvan werd de ProStream 1000-serie ook als eerste digitale productieprinter ter wereld Fogra-gecertificeerd met de FOGRA59/eciCMYK v2 exchange-kleurruimte. Dit geeft aan hoeveel impact Canon's innovaties op het gebied van snelle-inkjettechnologie hebben gehad op de printkwaliteit en het kleurengamma.

Wanneer klanten investeren in een Canon-printer, kunnen ze er dus op vertrouwen dat hun printer een met offset vergelijkbaar kwaliteitsniveau kan leveren, en ook dat hun eigen productieworkflow de accreditatie van Fogra kan behalen.

Canon blijft zich inzetten om de beste technologie en oplossingen te ontwikkelen, en onze betrouwbare reputatie op het gebied van kleur te behouden. Deze Fogra-certificering is een krachtig bewijs van Canon's uitgebreide expertise in kleurbeheer en het vermogen om klanten te ondersteunen bij het leveren van consistente kleuren.

Gerelateerde producten en oplossingen

 • ProStream 1000 series
  Met deze rotatieve ProStream-inkjetpers kunt u vol vertrouwen de krapste deadlines halen.
 • ColorStream 8000-serie
  Stap nu de toekomst in met de kwaliteit en betrouwbare productiviteit van de inkjetrotatiepersen uit de ColorStream 8000-serie
 • varioPRINT iX-series
  Dé inkjetpers voor losse vellen uit de varioPRINT iX-serie heeft een revolutie teweeggebracht voor commercieel printen.
 • imagePRESS V1000 Basic
  Breid uw inkomstenstromen uit met hoge productiviteit en uitstekende mediaveelzijdigheid in een compacte, professionele digitale kleurenpers.
 • imagePRESS C10010VP

  imagePRESS C10010VP

  De Canon imagePRESS C10010VP-serie is een uitzonderlijke, hoogwaardige printer en helpt drukwerkleveranciers om uitdagingen van klanten om te zetten in winstgevende kansen en uitstekende services.
 • imagePRESS C910 Series
  Ontdek de Canon imagePRESS C910-serie met een maximale printsnelheid van 90 ppm. Op deze website vindt u producten die uw digitale print output verbeteren.
 • ColorStream 6000 series
  Een veelzijdige rotatieve inkjetpers die indrukwekkende kwaliteit combineert met flexibiliteit
 • Ontdek meer

 • Blue, pink, yellow, and black ink splashes

  Inkjet: de technologie om de toekomst van uw bedrijf veilig te stellen

  Wat is het verschil tussen gereviseerde multifunctionele printers?

 • Team dat bedrijfsdoelen bespreekt

  Efficiënte productie door uw processen te stroomlijnen

  Ontdek hoe u uw processen kunt herzien en een efficiënte productie kunt bereiken.

 • Pixartprinting staff operating Canon ProStream

  Pixartprinting behoudt concurrentievoordeel

  Ontdek hoe Pixartprinting het gebruiksgemak, de productiviteit en de uptime heeft verbeterd met een gestroomlijnde end-to-end workflow en behoud van kwaliteit.

 • Child reading

  Think Books: Wat is de toekomst van het uitgeven van boeken?

  Ontdek hoe geprinte boeken opbloeien in de digitale wereld. Lees vandaag nog over de toekomst van printen.

 • Wilt u meer weten over hoe u een Fogra-certificering kunt verkrijgen met digitale kleurenprinters van Canon?