ARTIKEL

Op zoek naar een bevestiging van de kwaliteit van uw printwerk?

Een Fogra-certificering is een onafhankelijke bevestiging dat uw digitale productieprocessen voldoen aan de hoogste normen.

Cemea_Fogra_ipv1000_Sens AF1_W_CanonLogo_EM

Wat is Fogra en wat houdt de certificering Fogra Process Standard Digital (PSD) in?

Fogra is een zeer gerespecteerd non-profit wetenschappelijk onderzoeksinstituut voor de print- en mediabranche. Het bedrijf, gevestigd in Duitsland, voert audits uit die een onafhankelijke kwaliteitsbenchmark bieden, waardoor zowel leveranciers als printorganisaties de capaciteiten van hun printers en productieprocessen objectief kunnen beoordelen.

Het onderzoeksbureau is actief betrokken bij verschillende ISO-commissies (bijv. ISO TC 130) met betrekking tot kleurbeheer en printen. Op basis van ISO-normen heeft de organisatie een aantal certificeringen ontwikkeld die kunnen worden verkregen door printleveranciers, drukproefsystemen en drukproefleveranciers.

Om de volledige certificering Fogra Process Standard Digital (PSD) te kunnen toekennen, doet de organisatie op locatie een audit van uw productieproces door drie aspecten onder de loep te nemen:

 1. Uitvoerprocescontrole – om aan te tonen dat u voorspelbare en herhaalbare printuitvoer levert
 2. Kleurgetrouwheid – om de nauwkeurigheid van de kleuren en de beeldreproductie te evalueren
 3. Kleurenworkflow – om de creatie, proefdrukken en verwerking van documenten op basis van PDF/X-gegevens, toegepaste kleurbeheerstrategieën, systeemkennis en gestandaardiseerde weergaveomstandigheden te beoordelen.

Fogra biedt ook een Process Standard Digital (PSD) PrintCheck Digital-certificering, die op basis van de internationale ISO/TS 15311-norm voor digitaal printen bevestigt dat digitaal geprinte uitvoer voldoet aan de hoogste niveaus van kleurgetrouwheid, nauwkeurigheid, uniformiteit, printresolutie, detailscherpte en stabiliteit. De kleurnauwkeurigheid en -consistentie van prints worden gemeten en geanalyseerd in het laboratorium van Fogra, terwijl de uniformiteit en resolutie visueel worden geïnspecteerd.

imagePRESS V1350

Na de succesvolle lancering als het nieuwste product in de imagePRESS-serie, heeft de imagePRESS V1350 het hoogste kwaliteitsniveau ('A') van de FOGRA51 Print Check-certificering behaald. De imagePRESS V900-serie en de imagePRESS V1000 hebben ook dit certificeringsniveau behaald, wat betekent dat alle modellen in de huidige serie imagePRESS-kleurenproductieprinters volgens FOGRA consistent voldoen aan de hoogste standaarden voor digitale printkwaliteit.

Waarom is Fogra belangrijk voor mijn organisatie?

Voordat digitale printtechnologie bestond, stelde Fogra de normen voor Process Standard Offset (PSO – ISO 12647) vast, die de kleurgetrouwheid voor offset printen waarborgden. Hoewel de organisatie op basis van deze normen nog steeds offsetproductieprocessen certificeert, zijn er in vergelijking met offset de afgelopen tien jaar enorme vorderingen gemaakt in de ontwikkeling van het digitale printproces, met name als het gaat om technologieën die aan de basis liggen van kwaliteit, productiviteit en automatisering, en ook van mediaveelzijdigheid.

Dankzij deze vooruitgang komt de digitale printkwaliteit nu overeen met die van traditionele technologieën, waaronder offset. Gebruikers van digitale productieprinters zijn nu flexibeler om sterk geautomatiseerde workflows op te zetten, waarmee ze kunnen voldoen aan de marktvraag naar kleinere oplagen, personalisatie en snellere doorlooptijden.

De Fogra-certificering helpt printorganisaties om de sterke en zwakke punten van digitale printhardware en -software van verschillende leveranciers te begrijpen. Ook biedt de certificering objectieve criteria voor het nemen van weloverwogen beslissingen (niet op basis van veronderstellingen over de mogelijkheden van digitale printsystemen), waardoor onrealistische verwachtingen worden voorkomen. Met deze certificeringen tonen printserviceproviders (PSP's) voor commerciële en interne markten aan dat ze hoge normen hanteren en geven ze hun klanten het volste vertrouwen in de consistentie, voorspelbaarheid en kwaliteit van hun uitvoer.

Bovendien levert een succesvolle implementatie van de PSD printproviders de voordelen van lagere kosten, hogere kwaliteit en kortere doorlooptijden, met een grotere duurzaamheid en minder afval. De kwaliteitsgarantie van de Fogra-certificering geeft printorganisaties een concurrentievoordeel op het gebied van klantbehoud en het identificeren van nieuwe mogelijkheden. Zo kunnen ze hun aanbod vergroten en hun activiteiten uitbreiden.

Fogra helpt degenen die printwerk bestellen (bijvoorbeeld marketingteams) te begrijpen welk niveau van consistente kwaliteit op bepaalde digitale printers kan worden geproduceerd. Het werken met printproviders met Fogra-gecertificeerde productiesystemen geeft een grote zekerheid over het kwaliteitsniveau. Voor interne printproductiefaciliteiten levert de certificering het bewijs dat aan de kwaliteitsverwachtingen wordt voldaan en er consistente resultaten worden geleverd, wat vooral belangrijk is voor documenten waarin kleur een kritieke rol speelt, zoals promotiemateriaal voor merkproducten.

Managing Director van Henry Ling staat naast de ProStream 1000-serie, de eerste digitale productieprinter ter wereld die door Fogra werd gecertificeerd.

De ProStream 1000-serie werd ook als eerste digitale productieprinter ter wereld Fogra-gecertificeerd met de FOGRA59/eciCMYK v2 exchange-kleurruimte.

Canon's inzet voor kwaliteit

We zijn er trots op dat alle huidige Canon-kleurenproductieprinters het hoogste kwaliteitsniveau ('A') hebben bereikt volgens de ISO/TS 15311 van Fogra, wat de kwaliteitsgarantie versterkt die we onze klanten bieden. Dit bewijst dat het mogelijk is om de hoogste grafische referentiestandaarden te reproduceren.

Onafhankelijk daarvan werd de ProStream 1000-serie ook als eerste digitale productieprinter ter wereld Fogra-gecertificeerd met de FOGRA59/eciCMYK v2 exchange-kleurruimte. Dit geeft aan hoeveel impact Canon's innovaties op het gebied van snelle-inkjettechnologie hebben gehad op de printkwaliteit en het kleurengamma.

Canon heeft de PSD-certificering in haar Customer Experience Center (CEC) in Poing, Duitsland voor de derde keer verlengd, waarmee Canon's kwaliteit op het gebied van procesbeheer, kleurnauwkeurigheid en workflow-integratie zijn aangetoond. De kleurgetrouwheid volgens ISO/TS 15311 is bepaald onder drie verschillende printomstandigheden:

 • Canon ProStream 3000, 133 m/min, FOGRA51, Sappi Magno Plus Gloss.
 • Canon ColorStream 8000, 160 m/min, FOGRA52, CVG Letsgo Silk 3e generatie.
 • Canon varioPRINT iX3200, FOGRA51, Sappi Magno Plus Gloss.

Wanneer u investeert in een Canon-kleurenprinter, kunt u er dus op vertrouwen dat uw printer een met offset vergelijkbaar kwaliteitsniveau kan leveren, en ook dat uw eigen productieworkflow de accreditatie van Fogra kan behalen.

Canon blijft zich inzetten om de beste technologie en oplossingen te ontwikkelen, en onze betrouwbare reputatie op het gebied van kleur te behouden. Deze Fogra-certificering is een krachtig bewijs van Canon's kracht en uitgebreide expertise in kleurbeheer en het vermogen om klanten te ondersteunen bij het leveren van uiterst consistente kleuren.

Gerelateerde producten en oplossingen

 • imagePRESS V1350
  Een snelle, duurzame digitale kleurenprinter van hoge kwaliteit voor grote volumes met innovatieve technologie voor een hoge mate van automatisering.
 • imagePRESS V1000
  Verhoog uw productiviteit en transformeer uw werkprocessen met de Canon-imagePRESS V1000, een productieprinter die uw organisatie een breed scala aan groeimogelijkheden biedt.
 • imagePRESS V900 series
  Ontworpen om end-to-end productiviteit te optimaliseren in een productieomgeving met grote volumes, zodat u altijd kunt leveren – op tijd en met de hoogste kwaliteit.
 • PRISMAcolor Manager displayed on monitor.
  Met PRISMAcolor Manager kunt u de kwaliteit van kleurenprints evalueren en monitoren om de kwaliteit en consistentie te vergelijken met die van de industrie of uw eigen standaarden.
 • ProStream 3000 Series

  KLEURENINKJETSYSTEEM MET CONTINUE INVOER

  De kunst van verder gaan: overbrug de kloof tussen toner en offset met een hoogwaardige rotatieve inkjetproductieprinter.
 • colorstream 8000 series
  Levert hoge productie-efficiëntie en lage productiekosten voor verschillende toepassingen. Transformeer uw organisatie dankzij uitzonderlijke printkwaliteit en uitstekende productiviteit waarop u kunt vertrouwen.
 • varioPRINT iX-serie
  Meer winst. Meer omzet. Inkjetpers voor losse vellen.

Ontdek meer

 • Inkjet: de technologie om de toekomst van uw bedrijf veilig te stellen

  Wat is het verschil tussen gereviseerde multifunctionele printers?

 • Efficiënte productie door uw processen te stroomlijnen

  Ontdek hoe u uw processen kunt herzien en een efficiënte productie kunt bereiken.

 • Pixartprinting behoudt concurrentievoordeel

  Ontdek hoe Pixartprinting het gebruiksgemak, de productiviteit en de uptime heeft verbeterd met een gestroomlijnde end-to-end workflow en behoud van kwaliteit.

 • Think Books: Wat is de toekomst van het uitgeven van boeken?

  Ontdek hoe geprinte boeken opbloeien in de digitale wereld. Lees vandaag nog over de toekomst van printen.

 • Wilt u meer weten over hoe u een Fogra-certificering kunt verkrijgen met digitale kleurenprinters van Canon?