ARTIKEL

Efficiënte productie door uw processen te stroomlijnen

Bent u klaar om alles uit uw inkjetprinter te halen? Ontdek hoe u uw processen kunt herzien en hoe het aanbod van Canon u kan helpen een efficiënte productie te bereiken.

Team dat bedrijfsdoelen bespreekt

Noodzaak tot herziening

De pandemie heeft de vraag naar kortere verwerkingstijden, kleine printvolumes en on-demand printservices aanzienlijk versneld, in combinatie met een toename in online bestellingen. Dit heeft veel organisaties ertoe gedwongen hun processen en technologie te herzien om winstgevend en flexibel te kunnen blijven. Steeds meer printserviceproviders beseffen dat er, om aan de verwachtingen van klanten te voldoen, een investering in digitale inkjettechnologie en digitale workflows nodig is om nieuwe wegen naar efficiëntie te openen.

Latcham Direct, een Britse commerciële drukkerij, herkende het potentieel van inkjet en investeerde in 2019 in een eerste Canon VarioPrint i300 en in 2020 in een tweede pers. Een digitale inkjetpers alleen is echter niet het antwoord op de groeiende vraag naar kleine printvolumes die printserviceproviders krijgen. In plaats daarvan zou deze investering hand in hand moeten gaan met het proces van herziening en herontwerp van de productieworkflows van uw organisatie.

Met digitale inkjet zijn er veel mogelijkheden om de operationele efficiëntie te verbeteren, de kosten te verlagen en nieuwe markten aan te boren, maar er zijn ook veel variabelen waarmee rekening moet worden gehouden. "In de eerste plaats is het belangrijk te beseffen dat een inkjetapparaat alleen u niet alles biedt. Het maakt deel uit van de oplossing die de efficiëntie bevordert, maar er moet worden gekeken naar alle delen van het productieproces", aldus Mike Hughes, Managing Director bij Latcham Direct.

Hoewel inkjettechnologie op zich een aanzienlijke verbetering in kwaliteit, snelheid, flexibiliteit en kosteneffectiviteit kan bieden, zult u als printserviceprovider niet het grootste rendement uit uw investering halen als de workflow voor en na de pers niet wordt geoptimaliseerd.

Zie verandering als vooruitgang

Ontdek wat de toekomst u als commerciële drukkerij kan brengen en hoe u processen kunt optimaliseren met end-to-end oplossingen.

Overwegingen rond workflowoptimalisatie

Als het gaat om het optimaliseren van workflows, raden we u aan de volgende benaderingen te overwegen. Richt u allereerst op de beoordeling van de bestaande productieprocessen met betrekking tot menskracht, methoden, machines en materialen. Deze aanpak kan u inzicht geven in hoe mensen zich gedragen en ook in hoe goed apparatuur presteert.

Als het gaat om procesoptimalisatie hebben we bij Canon ook gemerkt dat aan het eind beginnen en achterwaarts werken vaak een waardevolle benadering is. Bekijk uw halffabricaat of eindproduct en bedenk vervolgens hoe dat het beste kan worden geproduceerd, inclusief alle noodzakelijke productiestappen in prepress, pers en postpress. Om de processen te kunnen beoordelen, moeten de kosten niet het enige criterium zijn, maar ook andere belangrijke efficiëntiefactoren zoals kwaliteit, snelheid, inzetbaarheid, personeelsinzet en flexibiliteit.

Mike Hughes legt uit waarmee Latcham Direct rekening hield: "We moesten de afwerkingsmogelijkheden bekijken om ervoor te zorgen dat die op elkaar waren afgestemd, de verwerking aankonden en knelpunten konden voorkomen. We moesten rekening houden met de vereisten voor flexibiliteit op het gebied van soorten toepassingen en met de eisen van onze klanten op het gebied van kwaliteit, volume, personalisatie, afwerking en doorlooptijd."

Voorbeeld van een toepassing

Geautomatiseerde beheer- en serviceoplossingen

Bij de ontwikkeling van inkjetsystemen heeft Canon de afzonderlijke processtappen van haar apparaten onderzocht om de meest efficiënte producten te kunnen leveren. Functies zoals volledig geautomatiseerde schoonmaakroutines, camerasystemen die beschadigd papier detecteren en uitwerpen, en realtime inline kwaliteitsbewaking om eventuele storingen in de printkoppen te detecteren en direct te corrigeren, hebben veel operationele taken overgenomen en ondersteunen de algehele effectiviteit van de apparatuur.

Naast deze slimme automatisering hebben we ook een proactief servicemodel ontwikkeld dat realtime connectiviteit tussen de klant en de Canon-fabriek mogelijk maakt. Hierdoor kan onze serviceorganisatie machineproblemen zien en voorspellen, zodat de pers uptimeniveaus kan handhaven die tot nu toe gewoonweg onmogelijk waren. Al deze zaken zorgen voor een productieproces dat soepeler verloopt, tijd en geld bespaart, en printbedrijven nieuwe mogelijkheden biedt.

"We hebben niet alleen veel tijd besteed aan het doorgronden van de Canon-technologie, hoe deze zou passen en hoe we ervan zouden kunnen profiteren, maar we hebben ook de bestaande servicecapaciteit en supportmechanismen geanalyseerd", zegt Mike Hughes over de relatie tussen Latcham Directs en Canon. "Ik ben blij te kunnen melden dat we ook hier zeer positieve resultaten zien, omdat we van Canon uitstekende service en support krijgen. Het draait absoluut om het creëren van de juiste mate van vertrouwen en partnerschap."

Gerelateerde producten en oplossingen

 • varioPRINT iX-series
  De inkjetpers voor losse vellen uit de varioPRINT iX-serie heeft een revolutie teweeggebracht voor commercieel printen.
 • ProStream 1000 series
  De ProStream 1000-serie combineert de kwaliteit van offset met de veelzijdigheid van digitale inkjet.
 • ColorStream 8000-serie
  Levert hoge productie-efficiëntie en lage productiekosten voor verschillende toepassingen. Transformeer uw organisatie dankzij uitzonderlijke printkwaliteit en uitstekende productiviteit waarop u kunt vertrouwen.

Ontdek meer

 • ARTIKEL

  reTHINK Commercial Print

  Ontdek wat de toekomst u als commerciële drukker kan brengen: hoe u processen kunt optimaliseren met totaaloplossingen en hoe u de organisaties van uw klanten toegevoegde waarde kunt leveren.

 • ARTIKEL

  Inkjet: de technologie om de toekomst van uw bedrijf veilig te stellen

  Dankzij de continue ontwikkelingen in inkjettechnologie – denk hierbij aan printkoppen, inkten en media – heeft inkjet zich bewezen als een productieprinttechnologie voor nu én de toekomst. En wel hierom!

 • ARTIKEL

  Stilstand is achteruitgang – omarm verandering voor succes op de lange termijn

  Door besluitvaardig te handelen, kunt u de nodige veranderingen invoeren om het fundament voor langetermijnsucces te leggen

 • Wilt u uw productieprocessen optimaliseren?