ARTIKEL

Inkjet: de technologie om de toekomst van uw bedrijf veilig te stellen

Boek succes met inkjet

Blauw, roze, gele en zwarte inktvlekken

De flexibele oplossing voor commerciële drukkers

Als reactie op de verschillende behoeften van klanten, meer vraag naar kleinere oplagen en de toename in online bestellingen (die is versneld door de pandemie), zijn veel commerciële drukkers op zoek naar nieuwe manieren om flexibeler te werk te gaan.


De ontwikkeling van inkjet heeft een ongekend niveau bereikt, waardoor commerciële drukkers een hogere productiviteit, kostenefficiëntie en rendement kunnen behalen zonder in te leveren op kwaliteit, die nu gelijk is aan die van offset en digitale elektrofotografie.


Offset drukkers kunnen hun werk of grote delen ervan overzetten naar een aanpasbare, effectieve en efficiënte digitale printproductie, met de mogelijkheid om in de toekomst nieuwe services met meerwaarde aan te bieden.


Commerciële drukkers die in inkjet hebben geïnvesteerd, zien al de voordelen van de technologie en de kansen die zich hiermee voordoen. Zij zien reeds een toename in flexibiliteit en productiviteit bij grote oplagen en erkennen dat het een uitstekende investering is voor commerciële drukkers die hun toekomstplannen willen herzien en die benieuwd zijn welke services zij later kunnen aanbieden.

De voordelen van inkjet

Met continue verbeteringen aan de technologie – denk hierbij aan printkoppen, inkten en media – heeft inkjet zich bewezen als een productieprinttechnologie voor nu én de toekomst. En wel hierom:

  • Kwaliteit – Vroeger had inkjet het imago van slechte/inconsistente kwaliteit, maar tegenwoordig doet het niet onder voor offset, op standaard offset papier met én zonder coating.
  • Productiviteit – High-speed inkjet verkleint het productiviteitsverschil tussen offset en digitale elektrofotografie. Dit verkort de time-to-market en zorgt voor consistente en herhaalbare kwaliteit, zonder inzet van deskundige operators.
  • Toegevoegde waarde – Met inkjettechnologie kunnen commerciële drukkers hun productaanbod uitbreiden en mogelijke klanten benaderen met nieuwe hoogwaardige toepassingen voor zeer gepersonaliseerde content.
  • Flexibiliteit – Dankzij continue verbeteringen in end-to-end digitale printworkflows, van de invoer van nieuwe opdrachten tot het eindproduct, kunnen inkjet-oplossingen efficiënt en kosteneffectief een grote doorvoer verwerken, maar ook zeer kleine oplagen (en zelfs losse prints).

Hoe kan inkjet me helpen bij het uitbreiden van mijn bedrijf?

Dankzij razendsnelle inkjettechnologie kunnen commerciële drukkers de volgende stappen nemen bij het digitaliseren van hun printorganisatie. Industriële productiviteit, printkwaliteit die overeenkomt met offset, en toegang tot een geautomatiseerde digitale workflow: dit zijn stuk voor stuk belangrijke redenen waarom inkjet uw bedrijf kan helpen groeien.


Voor digitale drukkers die al gebruikmaken van elektrofotografische technologie opent inkjet nieuwe deuren voor langere doorlooptijden en grotere printvolumes. Daarnaast kunnen traditionele offset drukkers hun bestaande productaanbod uitbreiden met een flexibele oplossing, zodat ze hun capaciteit kunnen vergroten en nieuwe markten kunnen aanboren.


Door te investeren in high-speed inkjettechnologie kunnen commerciële drukkers voldoen aan hun huidige printvereisten. Daarnaast kunnen ze ook naar de toekomst kijken en hun bedrijfsmodellen aanpassen om hun klanten beter te kunnen helpen en om flexibel te kunnen reageren op de dynamische markt en eisen van klanten.


Het is tijd om naar de toekomst te kijken met reTHINK Commercial Print.


Wilt u meer te weten komen over de flexibiliteit van inkjettechnologie en het aanpassen van uw bedrijf volgens de dynamische printwereld? Download dan hier de Gids reTHINK Commercial Print: LINK

reTHINK Commercial Print

Zie verandering als vooruitgang

Ontdek wat de toekomst u als commerciële drukker kan brengen: hoe u processen kunt optimaliseren met totaaloplossingen en hoe u de organisaties van uw klanten toegevoegde waarde kunt leveren.

Gerelateerde producten en oplossingen

Ontdek meer

Benieuwd naar de best passende oplossingen voor uw organisatie?