Artikel

Businessmodelgids Think Books #1: Beheer van de boeklevenscyclus

Ontdek hoe printen u kan helpen uw boekproductie af te stemmen op de werkelijke vraag

Download het rapport

Waarom zou u het beheer van de boeklevenscyclus invoeren?

Lagere productiekosten, minder voorraad en verbeterde beschikbaarheid: daarom dus. Lees meer in de eerste businessmodelgids Think Books.

Download het rapport

Girl reading book on train

Stem printproductie af op de werkelijke vraag

Digitaal printen heeft de potentie de toeleveringsketen van uitgeven te transformeren. Vandaag de dag verlegt een groeiend aantal boekdrukkers de grenzen van wat kan worden bereikt door nieuwe digitale bedrijfsmodellen te omarmen, zoals het beheer van de boeklevenscyclus. 

Levenscyclusbeheer is voor de toeleveringsketen van boekuitgeverijen wat geavanceerde voorraadbeheersystemen zijn voor grote retailers. Door digitaal printen te combineren met geautomatiseerde systemen voor voorraadaanvulling (Automated Stock Replenishment, ASR), kunnen uitgevers orders en printproductie afstemmen op de werkelijke vraag naar afzonderlijke titels, de voorraadgrootte nauwkeurig aanpassen aan de binnenkomende bestellingen, terwijl de kosten en het afval tegelijkertijd worden verlaagd.

Het beheer van de boeklevenscyclus als bedrijfsmodel omarmen, is een belangrijke stap voorwaarts. Lees meer in de eerste van de drie businessmodelgidsen Think Books van Canon. Deze gids is interessant voor boekproducenten die het volgende willen:

  • Orders en printproductie synchroniseren met de werkelijke vraag
  • Het risico op ramsj tot een minimum beperken en de verkoop maximaliseren
  • Processen automatiseren

Gerelateerde oplossingen

Ontdek meer

Ontdek hoe het beheer van de boekenlevenscyclus uw drukkerij kan transformeren