CASE STUDY

Pixartprinting behoudt concurrentievoordeel

Stap over op inkjet met Canon als technologiepartner
 • Doelstelling

  De kloof tussen de bestaande offset- en digitale B2-tonertechnologieën overbruggen zonder in te leveren op de kwaliteit.

 • Uitdagingen

  Selectie van apparatuur en een technologiepartner voor digitale, geïntegreerde en geautomatiseerde printlijnen

 • Aanpak

  Installatie van drie rotatieve Canon ProStream inkjetprinters om drie afzonderlijke printlijnen te creëren

 • Voordelen

  Gebruiksgemak, productiviteit en uptime verbeterd met een gestroomlijnde end-to-end workflow en behoud van kwaliteit.

"We besloten ons te richten op inkjet omdat er geen andere technologie was die, met het oog op productiviteit en kosten, net zo goed was."

Alessio Piazzetta, Chief Manufacturing Officer bij Pixartprinting

Canon Camera

Productiviteit met offsetkwaliteit

Pixartprinting is opgericht in 1994 en het hoofdkantoor bevindt zich in Quarto D'Altino, Italië. Het is een commerciële grafische onderneming en een van de grootste web-to-print-organisaties in Europa. Pixartprinting heeft momenteel meer dan 1.000 medewerkers en heeft meer dan een miljoen actieve klanten in heel Europa.

De organisatie levert een reeks online printservices: toepassingen op klein formaat, grootformaat producten, labels en verpakkingen. Van printen, inbinden en snijden tot lamineren en vouwen, bij Pixartprinting ligt de nadruk op het optimaliseren van het volledige productieproces, van de bestelling tot de levering.

Met een bestaand portfolio van offset- en digitale B2-tonerpersen besloot Pixartprinting om een rotatietechnologie te implementeren met een hogere productiviteit bij het printen en nabewerken. Hierdoor wordt het algehele proces vereenvoudigd en wordt de overgang van offset naar digitaal mogelijk gemaakt, wat ideaal is voor kleinere oplagen.

Gestroomlijnde workflows

Pixartprinting heeft voor het eerst in een snelle digitale inkjetpers van Canon geïnvesteerd: de Canon ProStream 1000-serie. Met een focus op het volledige productieproces was het doel van Pixartprinting om processen te stroomlijnen, arbeidskosten te besparen en fouten te voorkomen door de hoeveelheid handmatige tussenkomst te beperken.

"We hebben om twee redenen gekozen voor een oplossing met rotatiepersen: de snelheid van de pers en het feit dat de afwerkingstechnologie met rotatiepersen veel sneller en productiever is dan die met vellenpersen", zegt Alessio.

De basis voor de vruchtbare samenwerking werd in september 2018 gelegd, toen Pixartprinting investeerde in haar eerste Canon ProStream 1000-rotatie-inkjetprinter, gevolgd door een tweede pers in september 2019 en een derde in maart 2021.

Verbeterde bruikbaarheid en productiviteit

De ProStreams zijn gekoppeld aan de interne workflow van Pixartprinting, die de bestelprocedure van klanten via de website beheert. Vervolgens worden de opdrachten op basis van de vereisten automatisch naar de meest efficiënte printtechnologie gestuurd, voor de impositie, voorbereiding en het printen van de uiteindelijke toepassing.

Als gevolg hiervan heeft de organisatie aanzienlijke efficiëntieverbeteringen bereikt en sinds de overgang naar de ProStreams een kostenbesparing van 25 - 30% gerealiseerd. Een ander groot voordeel van de rotatieve ProStream is de mogelijkheid om verschillende formaatlengtes dynamisch te verwerken.

"De belangrijkste voordelen voor ons sinds de installatie van de ProStreams zijn de hogere productiviteit en efficiëntie die ze leveren."

Alessio Piazzetta, Chief Manufacturing Officer bij Pixartprinting

Case Study

STAP OVER OP INKJET EN BEHAAL CONCURRENTIEVOORDEEL

Laat u inspireren door deze Case Study en ontdek hoe u de productiviteit van uw grafische onderneming kunt verbeteren.

Gerelateerde producten en oplossingen

 • ProStream 1000 series - Canon UK
  Met deze rotatieve ProStream-inkjetpers kunt u vol vertrouwen de krapste deadlines halen.
 • ColorStream 8000-serie
  Stap nu de toekomst in met de kwaliteit en betrouwbare productiviteit van de inkjetrotatiepersen uit de ColorStream 8000-serie.
 • varioPRINT iX-serie
  Dé inkjetpers voor losse vellen uit de varioPRINT iX-serie heeft een revolutie teweeggebracht voor commercieel printen.

Ontdek meer

Wilt u meer weten over hoe u het gebruiksgemak, de productiviteit en de uptime kunt verbeteren met een gestroomlijnde end-to-end workflow?