YouTube star and vlogger Mike Gray presses the Record button on the Canon PowerShot G7 X Mark III's touchscreen.

VLOGGEN

Creatief vloggen met de Canon PowerShot G7 X Mark III: tips en technieken van MikeVisuals

Toen Mike Gray al na zes maanden stopte met zijn studie visuele vormgeving, wist hij niet zeker wat zijn volgende stap zou zijn. Hij koos ervoor om zijn talent voor het maken van video's te combineren met zijn passie voor reizen, en reist nu de wereld rond om reisvlogs en tutorials over fotografie in bioscoopstijl te maken. Zo heeft hij een grote schare trouwe fans opgebouwd en is hij uitgegroeid tot een van de meest succesvolle social-mediasterren in het Verenigd Koninkrijk. Momenteel heeft de 22-jarige influencer, bekend onder de naam MikeVisuals, meer dan 200.000 volgers op Instagram en bijna 100.000 YouTube-abonnees, en zijn video's zijn meer dan 5,5 miljoen keer bekeken.

"Consistentie en dagelijks goede video's uploaden zijn twee essentiële ingrediënten om volgers aan te trekken", aldus Mike. "Maar je moet het doen omdat je het leuk vindt, niet vanwege de cijfers of de potentiële verdiensten."

Duizenden mensen zijn rijk en beroemd geworden via sociale media en het verhaal van Mike is dan ook niet uniek. Zijn combinatie van jeugdig enthousiasme en gelouterde professionaliteit helpt hem echter om op te vallen in de massa. Met behulp van zowel handheldcamera's als drones filmt hij prachtige beelden van exotische landschappen, vaak bij zonsopgang of zonsondergang. Mike gebruikt zijn passie voor slow motion- en fast motion-effecten om bewerkte video's vol levensechte details te maken die zo vloeiend zijn dat ze niet zouden misstaan in de bioscoop.

YouTube star and vlogger Mike Gray stands in a mountainous landscape filming himself with a Canon PowerShot G7 X Mark III.

Mike combineert zijn opnamen van het adembenemende landschap met informatieve cutaways, waarin hij technisch en praktisch advies deelt. "Ik laat zien waar ik aan werk, maar ik vertel ook over mijn camera-uitrusting en instelvoorkeuren. Mijn publiek vindt dat geweldig." Tijdens een recente reis naar het eiland Skye ontdekte Mike dat de Canon PowerShot G7 X Mark III, met 4K-video en een 180-graden kantelbaar touchscreen met aanpasbare bedieningsknoppen, ideaal is om vast te leggen wat er achter de schermen gebeurt. "Meestal bevindt de opnameknop zich aan de achterkant van de camera, waardoor deze moeilijk te vinden is wanneer je opnamen van jezelf maakt. De Canon PowerShot G7 X Mark III heeft echter een knop op het scherm, zodat je alleen maar hoeft te tikken om te beginnen met filmen. Zo mis je geen enkel moment meer."

"Je moet het doen omdat je het leuk vindt, niet vanwege de cijfers of de potentiële verdiensten."

Mike ontdekte dat de superdraagbare compactcamera perfect was voor het vastleggen van onverwachte momenten. "Ik fotografeer op een spontane, run-and-gun-manier, en dat is waar vloggen om draait. Een deel van mijn apparatuur zit in mijn cameratas, maar de Canon PowerShot G7 X Mark III past in mijn jas en kan ik in een handomdraai tevoorschijn halen. Het is geweldig om een krachtige, hoogwaardige camera te hebben die in je zak past."

De 4K time-lapse is een van de functies van de Canon PowerShot G7 X Mark III die het meest indruk op hem heeft gemaakt. Hij gebruikt deze functie om vloeiendere, realistischere actiebeelden te produceren. "Doordat ik de functie zo snel en eenvoudig kon instellen, heb ik er enkele prachtige momenten mee vastgelegd. Op een bepaald moment trok een grote golf wolken heel snel door de bergen, maar ik kon de camera op tijd instellen om de scène vast te leggen. Bovendien is de kwaliteit van 4K-opnamen gewoon verbluffend."

YouTube star and vlogger Mike Gray films himself with a Canon PowerShot G7 X Mark III.

Mike's vlogtips

1. Gebruik slow motion om interesse te wekken

Gerelateerde artikelen
How to become a vlogger

VLOGGEN

Zo word je een vlogger

Ga aan de slag en produceer hoogwaardige vlogs met onze vlogtips voor beginners.

Vlogger Matt Adlard sat at a kitchen table filming a video on the EOS M50 Mark II.

VLOGGEN

De beste Canon-camera's om mee te vloggen

Met deze geweldige vlogcamera's van Canon breng je je vlog gemakkelijk tot leven, met veel controle en verbluffende videokwaliteit.

Laura Bingham pictured from behind, facing dense jungle, as she films a vlog with a Canon PowerShot G7 X Mark II.

VLOGGEN

Laura Bingham: de Essequibo River veroveren

Avonturier Laura Bingham leidde 's werelds eerste afdaling van de Essequibo River en vlogde haar ervaring met een PowerShot G7 X Mark II.

Het vertragen van beelden is een van de meest effectieve technieken die Mike gebruikt om drama in zijn video's te creëren. De Canon PowerShot G7 X Mark III kan Full HD-video's opnemen met maximaal 120 fps. "Door de beelden te vertragen, trek je de aandacht van de kijker en creëer je sfeer. Het is een ideale functie voor vlogs. Op Skye zag ik deze prachtige, torenhoge waterval die vanaf de rand van een klif op het rotsachtige strand kletterde. De camera legde alle details vast in een fantastische slow motion, wat heel zeldzaam is voor zo'n kleine camera. Ik film graag in slow motion om vervolgens de beelden tijdens het bewerken te versnellen, maar je kunt het ook andersom aanpakken."

2. Perfectioneer je opnamen tijdens de nabewerking

Voor Mike, die al vanaf zijn twaalfde video's opneemt, geldt: hoe meer opties hoe beter. "Dit was de eerste keer dat ik een vlog in 4K maakte. Naast de verbluffende kwaliteit biedt het ook nog eens veel mogelijkheden tijdens de nabewerking. Ik kan opnamen bijsnijden en de brandpuntsafstand veranderen, waardoor je de aandacht van de kijker behoudt."

3. Laat je stem horen

Een vlog onderscheidt zich met krachtige beelden, maar helder geluid is net zo belangrijk. De PowerShot G7 X Mark III heeft verschillende aansluitingen zodat je in real-time geluid van hoge kwaliteit kunt opnemen en beluisteren. "Het is een geweldige, geavanceerde functie, vooral voor gebruikers die een professionele microfoon willen toevoegen. De waterval op Skye was erg lawaaierig, maar met behulp van een professionele microfoon met een pluizige windkap kon ik al die achtergrondgeluiden wegfilteren en kristalhelder geluid produceren. Er zijn een paar superdraagbare en lichte externe microfoons die je kunt gebruiken. Je hoeft de microfoon alleen maar aan te sluiten en de kant van het geluid op te richten."

4. Experimenteer met ongebruikelijke hoeken

Vlogger Mike Gray sets up a Canon PowerShot G7 X Mark III on a tripod low to the grou

Doordat er elke dag een overvloed aan content wordt geüpload naar videostreamingsites, is het belangrijk om kijkers op een creatieve manier unieke en ongebruikelijke scènes te laten zien om een reputatie op te bouwen. "Het 180-graden kantelbare touchscreen is daar perfect voor", zegt Mike. "Als je van dicht bij de grond of vanuit een ongebruikelijke hoek een foto wilt maken, kun je het scherm kantelen om te controleren of je tevreden bent met de compositie. Zo hoef je niet zelf op de grond te gaan liggen of jezelf in een gevaarlijke positie te manoeuvreren. Het stelt je in staat om op verschillende manieren foto's te maken en deze creativiteit zorgt ervoor dat mensen je blijven volgen."

5. Deel opnamen terwijl je op pad bent

De Canon PowerShot G7 X Mark III maakt niet alleen video-opnamen, maar kan ook foto's met 20,1 Megapixel en maximaal 30 fps maken, zelfs bij RAW-opnamen. Dit geeft je de ultieme flexibiliteit tijdens de nabewerking. "Mijn focus lag op het maken van video's, maar ik heb ook een aantal superscherpe foto's gemaakt die ik op Instagram kon delen", zegt Mike.

Dankzij de ingebouwde smartphone-verbinding van de camera kon Mike zijn foto's direct delen via Bluetooth of Wi-Fi. "Ik kon de foto's direct op mijn telefoon laden, bewerken in Lightroom en uploaden naar Instagram. Dat kan overal ter wereld dankzij de ingebouwde Wi-Fi. Je synchroniseert de camera gewoon met je telefoon."

Het is voor vloggers van levensbelang om fans betrokken te houden en regelmatig video's te uploaden. "Mensen willen echt weten hoe ik mijn video's maak en ik vind het geweldig om ze dat te laten zien", zegt Mike. "Op Skye kon ik via Instagram Stories eenvoudig laten zien wat er achter de schermen gebeurt. Het is een geweldige manier om de technische kant van het vloggen te laten zien." Naast het delen van foto's op Instagram, kunnen vloggers live video's streamen met de PowerShot G7 X Mark III en zo altijd en overal hun YouTube-volgers bereiken, waar ter wereld ze ook zijn.*

Geschreven door Natalie Denton

*De livestreamingservice van dit product ondersteunt alleen livestreamen op YouTube. Als je de livestreamingservice wilt gebruiken, moet je je van tevoren registreren op image.canon. In overeenstemming met YouTube's "Beperkingen op livestreamen" moeten gebruikers minimaal 1.000 kanaalabonnees hebben om te livestreamen vanaf een mobiel apparaat. Deze beperking geldt ook voor de YouTube-livestreamingservice die beschikbaar is via de Canon PowerShot G7 X Mark III.

Voor up-to-date informatie over beperkingen, ga je naar http://support.google.com/youtube/answer/2853834

Livestreamen op YouTube kan zonder kennisgeving worden gewijzigd, gestopt of beëindigd. Let op: Canon aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor services van derden, waaronder livestreamen op YouTube.

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen

Get Inspired is je belangrijkste bron van nuttige fotografietips, koopgidsen en interessante interviews - alles wat je nodig hebt om de beste camera of de beste printer te vinden, en breng je volgende creatieve idee tot leven.

Terug naar alle tips en technieken