Laura Bingham pictured from behind, facing dense jungle, as she films a vlog with a Canon PowerShot G7 X Mark II.

Travelvloggen

Een avontuur vastleggen: ontmoet de vrouw die de Amazone met een camera heeft veroverd

In 2018 leidde de Britse explorer Laura Bingham de eerste expeditie ter wereld naar de bron van de Essequibo-rivier in Guyana, samen met haar mede-avonturiers Ness Knight en Pip Stewart. Per kajak gingen ze de rivier weer af naar de Atlantische Oceaan. Laura, pas moeder geworden, wilde graag iets unieks doen om haar welverdiende status als avonturier te behouden. Tijdens haar 72 dagen durende uitdaging kwam ze stroomversnellingen, watervallen en giftige slangen tegen en werd het hele verhaal gedocumenteerd met een Canon PowerShot G7 X Mark II.

De rivier de Essequibo is de grootste in Guyana en de op twee na grootste van heel Zuid-Amerika. De rivier is meer dan 1000 kilometer lang van bron tot monding en slingert door dicht regenwoud en open vlakten. De rivier fungeert als een reddingslijn voor het inheemse Wai Wai-volk, dat Laura en haar team heeft geholpen tijdens haar reis, maar ook voor allerlei soorten wildlife, waaronder de ongrijpbare jaguar. Gedurende 72 dagen was de rivier ook Laura's reddingslijn: ze sliep in een hangmat aan de oever, naast een 3 meter lange kaaiman, en viste in de rivier om te kunnen eten.

Laura en haar team richtten zich op de fysieke en emotionele uitdaging om de reis te volbrengen, maar ze wilden ook een verhaal vertellen over het uithoudingsvermogen van de mens en duurzame reizen op eigen kracht. Ze werden gedurende bepaalde delen van de reis begeleid door een fotograaf en filmmaker, maar moesten vertrouwen op hun eigen opnamevaardigheden en drie Canon PowerShot G7 X Mark II's om de persoonlijkere momenten direct vast te leggen.**

Hier komen we te weten wat er nodig is om een vlog te maken van je avontuur als je uitgeput bent, welke uitrusting de uitdaging zal doorstaan en waarom het belangrijk is om tijd te nemen om je verhaal te vertellen.

A group photograph by Jon Williams of the expedition members in the Guyana jungle.

Wat inspireerde je om de Essequibo te verkennen?

"Nadat mijn man" - mede-avonturier en tv-presentator Ed Stafford - "en ik onze zoon hadden gekregen, was ik bang om mijn identiteit te verliezen. Ik was bang dat al mijn avonturen vergeten zouden worden en in het verleden zouden blijven terwijl ik opging in het moederschap. Ik sprak hierover met Ed en hij zei terloops: 'De Essequibo is nog nooit eerder gedaan en het is geweldig - net een Disney-jungle.' Zodra ik de woorden 'Disney' en 'nog nooit eerder gedaan' hoorde, zei ik: 'Bedankt voor het idee, nu is het van mij!' Ik lachte, en ging meteen naar mijn kantoor om met het onderzoek te beginnen."

Laura photographs her husband Ed Stafford playing with their son on a beach.

Welk verhaal wilde je vertellen?

"Ness, Pip en ik hebben allemaal vergelijkbare motieven om op avontuur te gaan - we genieten echt van een ervaring op eigen kracht. We wilden de voordelen van duurzame, alternatieve manieren van reizen benadrukken en onszelf fysiek uitdagen. "We waren er ook om de gevolgen van menselijk handelen op het milieu te laten zien. De rivier begon in het ongerepte regenwoud, maar naarmate we verder gingen, liep hij door delen van het regenwoud die mensen hadden aangetast door mijnbouw en houtkap. Op deze plaatsen ging het water van schoon naar troebel - er dreven menselijke uitwerpselen en afval in. We kregen allemaal uitslag en abcessen op ons lichaam. Het was belangrijk dat we dit zo grondig mogelijk documenteerden."

Gerelateerde artikelen
How to become a vlogger

VLOGGEN

Zo word je een vlogger

Ga aan de slag en produceer hoogwaardige vlogs met onze vlogtips voor beginners.

Vlogger Matt Adlard sat at a kitchen table filming a video on the EOS M50 Mark II.

VLOGGEN

De beste Canon-camera's om mee te vloggen

Met deze geweldige vlogcamera's van Canon breng je je vlog gemakkelijk tot leven, met veel controle en verbluffende videokwaliteit.

The best compact for content

COMPACTCAMERA'S

De beste compactcamera voor content

Ontdek waarom je met de PowerShot G7 X Mark III iedere dag weer je creativiteit de vrije loop kunt laten.

Laura and Ness Knight use a Canon PowerShot G7 X Mark II to film themselves in front of a tent in the jungle, inside which Pip Stewart is sitting.

Hoe wilde je het verhaal gaan vertellen?

"Samen hebben we 150.000 of 160.000 volgers op sociale media, dus wisten we dat we volgers hadden die goed zouden reageren, maar we wilden ook zelf onze eigen ongeremde emotie rechtstreeks overbrengen op de camera en daarvoor gebruikten we de Canon PowerShot G7 X Mark II", zegt Laura, die posts plaatst op Instagram onder @laurabingham93.

"We hadden allemaal een kleine camera nodig, zodat we even konden weglopen als niemand keek en konden vastleggen hoe we ons voelden. Het maakte de ervaring eerlijker dan bijvoorbeeld een interview met de filmcrew. We bewaarden onze camera's in onze zakken of tassen, zodat we ze binnen handbereik hadden en we elke kans konden benutten om te filmen."

Wat zijn de grootste uitdagingen bij het maken van outdoorvideo's van je avonturen?

"Als je zo emotioneel en fysiek hebt geïnvesteerd in het voltooien van een uitdaging, vergeet je snel foto's of video's te maken. Dit geldt met name voor mij omdat ik de uitdaging echt wilde volbrengen en naar mijn gezin wilde terugkeren. Dat gezegd hebbende, we zijn op reis gegaan om een verhaal te vertellen en content te produceren en niet alleen voor onszelf maar voor onze sponsors, dus we moesten het voor elkaar zien te krijgen. Het feit dat ik de PowerShot G7 X Mark II uit mijn zak kon halen en meteen aan de slag kon was van essentieel belang, zodat we de rest van de tijd zo hard en snel mogelijk door konden blijven gaan."

Ness Knight sits on a sandy riverbank filming a vlog with a Canon PowerShot G7 X Mark II.

Wat waren je belangrijkste overwegingen bij het kiezen van camera's?

"Ik heb gemerkt dat de hoeveelheid gewicht dat je draagt, omgekeerd evenredig is aan de hoeveelheid plezier dat je gaat beleven. Als je een kleine PowerShot G7 X Mark II-camera bij je hebt die toch steeds geweldige beelden vastlegt, wordt het alleen maar leuker.

"Onze camera's werden in de tassen gegooid, die voor ons in de kajak stonden, naast zonnecrème, zonnebrillen en ons eten voor die dag. Ze bleken robuust en duurzaam te zijn en hebben de vochtigheid echt goed kunnen verdragen, in tegenstelling tot de laptop die we bij ons hadden om beeldmateriaal op te slaan. Toen we ons zorgen maakten dat de camera's te vochtig waren geworden, deden we ze gewoon in onze zakken met rijst om te drogen. We moesten eraan denken dat we ze eruit haalden als we een kopje rijst namen voor het eten, maar het werkte wel!"

Was de camera gebruiksvriendelijk?

"Vanwege de aard van wat we deden, was het zo belangrijk dat we een camera hadden die werkte zonder veel input van ons. We vertrouwden veel op de automatische opnamemodus, omdat we niet echt de tijd hadden om instellingen te wijzigen. Op de PowerShot G7 X Mark II is de automatische instelling zo goed dat als je de camera niet kent en je geen tijd hebt om naar instellingen te gaan en verschillende scènes en modi te kiezen, de camera intelligent genoeg is om het voor je te doen. De camera is zeer geschikt voor verschillende lichtomgevingen, waardoor de omgeving correct wordt belicht, of we nu in direct zonlicht op de rivier zijn of 's nachts in onze hangmatten onder de begroeiing van de jungle liggen.

"Een andere zeer goede eigenschap van de PowerShot G7 X Mark II is dat je het scherm omhoog kunt klappen, zodat je jezelf echt goed in beeld krijgt. Er wordt aangegeven of je al dan niet scherp in beeld bent en wat er op de achtergrond gebeurt. Dit is met name handig voor het vloggen en maakt de camera nog eenvoudiger in gebruik onderweg."

Adventurer Laura Bingham stands chest deep in the Essequibo River, holding a machete aloft. Photograph by Jon Williams.

Ben je blij dat je foto's en video's hebt gemaakt onderweg?

"Elk moment tijdens de reis was zo intens dat we dat vaak onderweg zijn vergeten. Het is gewoon onmogelijk om alles te onthouden en er bestaat een gevaar dat je de mooie momenten vergeet. Nu we thuis zijn, lopen alle herinneringen wat in elkaar over, maar dankzij de foto's en video's die we hebben gemaakt, kunnen we de reis voor onszelf steeds weer herbeleven."

Wat zijn je tips voor anderen die hun avonturen misschien in een vlog willen vastleggen?

"Als je vlogs voor sociale media wilt maken, is de Canon PowerShot G7 X Mark II geweldig. Het is een fantastische camera die alles heeft voor een vlogger en die je tijdens je avonturen helpt, en niet hindert.

"Wat content betreft, vergeet niet, je hebt nooit te veel. Zelfs als je denkt dat je genoeg hebt gemaakt, kun je altijd experimenteren en nieuwe hoeken proberen tot je iets hebt gevonden dat werkt. Neem de vrijheid om je mogelijkheden en tekortkomingen te leren kennen en vraag om hulp als je die nodig hebt."

Geschreven door Matthew Bowen

*De Canon PowerShot G7 X Mark II is ontworpen voor omgevingen van 0-40 °C en een luchtvochtigheid van 10-90%. Normale werking onder extreme omstandigheden kan niet worden gegarandeerd. De onderwaterbehuizing (40 m) WP-DC55 is los verkrijgbaar als accessoire.

** De video in dit artikel laat vlogbeelden zien van Laura, Ness en Pip, die ze maakten met de Canon PowerShot G7 X Mark II, gecombineerd met het beeldmateriaal van professionele filmmaker Peiman Zekavat, dat hij maakte met de Canon EOS C300 Mark II, Canon EOS 5D Mark IV en de L-serie lenzen.

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen

Get Inspired is je belangrijkste bron van nuttige fotografietips, koopgidsen en interessante interviews - alles wat je nodig hebt om de beste camera of de beste printer te vinden, en breng je volgende creatieve idee tot leven.

Terug naar alle verhalen