COMPACTCAMERA'S

Waarom de PowerShot G7 X Mark III de beste compacte Canon-camera voor creatieve content is

Ontdek hoe deze 4K-streamingcamera in zakformaat je creativiteit losmaakt en naadloos in je dagelijkse leven past.
Een vrouw zet haar Canon PowerShot G7 X Mark III naast haar laptop om een yogales vanuit haar woonkamer te filmen.

Welke content je ook graag maakt, voor zelfexpressie heb je tools nodig waarmee je iedere dag weer je creativiteit de vrije loop kunt laten.. De Canon PowerShot G7 X Mark III beschikt over een compacte body met 4K-video, een sensor met 20,1 Megapixel en een kantelbaar touchscreen. Dit maakt hem de perfecte creatieve partner.

Of je nu een vlogger, yogaleraar, kantoormedewerker, ouder of muzikant bent, deze camera in zakformaat kan worden gebruikt als webcam voor het voeren van videogesprekken en wireless livestreaming, het opnemen van outdoor-avonturen of dagelijkse vlogs en het maken van vakantiefoto's. De Canon PowerShot G7 X Mark III is draagbaar en is voorzien van een veelzijdige 24mm groothoeklens met 4,2x zoom, een geavanceerd beeldstabilisatiesysteem voor trillingsvrije opnamen en ingebouwde en intuïtieve gebruiksvriendelijke technologie waarmee je de momenten die ertoe doen kunt vastleggen en delen.

Drie contentcreators — online yogalerares en social media-influencer Sarah Malcolm, vlogger en scrapbook-expert Mei-Ying Chow en videograaf en fotograaf Jamie James — vertellen hier hoe zij met behulp van deze camera hun werk, leven en kunst online kunnen tonen.

Mei-Ying Chow

Vlogt over haar creatieve ontwerpen

Een Canon PowerShot G7 X Mark III op een tafelblad met een SELPHY Square QX10 en een scrapbook.

Mei-Ying Chow is een laatstejaarsstudente economie aan King's College London en heeft 90.000 YouTube-abonnees. Ze is een expert op het gebied van scrapbooks en heeft de afgelopen zeven jaar haar eigen merk opgebouwd met dagelijkse vlogs op social media. Ze gebruikt de PowerShot G7 X Mark III om zowel haar leven als student als haar creatieve ontwerpen vast te leggen.

"Ik heb de laatste vijf à zes jaar scrapbooks gemaakt op mijn kanaal en ik heb altijd een dagboek bijgehouden," zegt Mei-Ying. "Voor deze shoot heb ik een pagina gemaakt voor de diploma-uitreiking van mijn zus, die in 2018 plaatsvond. Aangezien mijn eigen diploma-uitreiking dit jaar niet doorgaat omdat deze is uitgesteld, wilde ik mijn aandacht op die van haar richten."

Een naar beneden gerichte Canon PowerShot G7 X Mark III-camera op een statief filmt een vrouw die op een bed een pagina van een scrapbook aan het maken is.

Mei-Ying filmde het proces van haar scrapbooks met opnamen van bovenaf en close-ups die ze maakte met de G7 X Mark III en combineerde met prachtige prints van de SELPHY Square QX10-printer via haar smartphone.

Een vrouw maakt van bovenaf een foto van een scrapbook met een Canon PowerShot G7 X Mark III-camera.

Vlogger Mei-Ying Chow was erg enthousiast over de beeldstabilisatiefuncties van de G7 X Mark III, omdat ze graag uit de hand fotografeert.

"Het touchscreen van de G7 X Mark III maakt het filmen van close-ups zoveel eenvoudiger. De autofocus wordt heel snel ingeschakeld als je deze aanraakt en je kunt het gemakkelijker vasthouden," zegt Mei-Ying. Ze heeft ook veel waardering voor de Canon HG-100TBR-statiefgreep, die ze gebruikte om te filmen in kleine studentenhuizen. De statiefgreep is volledig wireless en heeft de afneembare afstandsbediening BR-E1 met Bluetooth, zodat je hem altijd en overal gemakkelijk kunt gebruiken.

"Ik vind het geweldig dat de HG-100TBR-statiefgreep niet zo hoog is, want mijn kamer in mijn studentenhuis is erg klein, dus ik kan niet zonder een klein statief met de juiste hoogte," legt ze uit.

Duidelijk geluid is ook belangrijk voor de online video's van Mei-Ying, die geluidseffecten gebruikt om de algemene ervaring van de scrapbooktutorials op haar kanaal te verrijken. De lichte Canon DM-E100-stereomicrofoon kan rechtstreeks op haar camera worden aangesloten om stereogeluid vast te leggen.

Wanneer Mei-Ying deze combineert met een externe microfoon is "de geluidskwaliteit van de PowerShot G7 X Mark III [...] een stuk beter dan die van de ingebouwde microfoon van mijn spiegelreflexcamera. De microfoon is heel helder en voegt lagen toe die ik prachtig vind. Je kunt de knipjes van mijn schaar en andere geluiden horen waardoor alle zintuigen worden aangesproken. Ik probeer die niet te dempen als ik er muziek overheen zet, want ik geloof dat deze geluiden het boeiender maken."

Dankzij de nieuwste firmware-update is de PowerShot G7 X Mark III vanwege de speciale nieuwe vlogmodus ideaal voor vloggers zoals Mei-Ying.

Sarah Malcolm

Yoga livestreamen vanuit haar woonkamer

Een vrouw zet haar Canon PowerShot G7 X Mark III naast haar laptop om een yogales te livestreamen.

Voor makers zoals Sarah, die meer dan 1.000 abonnees hebben, is het mogelijk om video's rechtstreeks naar YouTube te livestreamen met de Canon PowerShot G7 X Mark III.

Een jonge vrouw in een felgekleurde top doet yoga in haar huiskamer terwijl een Canon PowerShot G7 X Mark III-camera haar bewegingen filmt.

"De gezichtstracking op de PowerShot G7 X Mark III is erg handig", zegt online yogalerares Sarah Malcolm, "Zo blijf ik tijdens mijn lessen goed scherp in beeld."

De in Londen gevestigde online yogalerares en social media-influencer Sarah Malcolm geeft haar live yogalessen via Zoom® vanwege de coronapandemie, en heeft een eenvoudige opstelling nodig voor haar studenten.

"Ik maakte de overstap naar online lesgeven begin 2020 toen al mijn studiowerk van de ene op de andere dag wegviel," zegt Sarah. "Maar deze verandering bleek erg inspirerend te zijn en heeft op de een of andere manier voor nog meer verbinding dan daarvoor gezorgd. Het beste aan deze opstelling is de eenvoud.

Sarah gebruikt de G7 X Mark III om haar yogaflow te filmen en combineerde deze met een DM-E100-stereomicrofoon voor geluid van hoge kwaliteit, de PD-E1-adapter voor continue opnamen en de HG-100TBR-statiefgreep voor stabiliteit. Ze ontdekte dat deze apparatuur de kwaliteit van haar telefoon en laptop ruimschoots overtrof. De G7 X Mark III biedt gebruikers ook de mogelijkheid om een clean HDMI-uitgang in 4K-resolutie vast te leggen.

"Ik kon niet geloven hoe groot het verschil in kwaliteit was toen ik de camera instelde voor mijn online lessen," zegt Sarah. "De G7 X Mark III is licht, gebruiksvriendelijk en heeft een veel breder beeld dan mijn ingebouwde laptopcamera, zodat mijn studenten veel meer kunnen zien. Het is ook heel handig dat ik de kadrering kan zien op het 180-graden kantelbare LCD-scherm, want dan val ik niet buiten beeld.

Een jonge vrouw in een grijze trui neemt van bovenaf een foto van een fruitshake en een koffie met schuim.

Sarah was zeer onder de indruk van de beeldkwaliteit van de Canon PowerShot G7 X Mark III, die over een sensor met 20,1 Megapixel beschikt.

Een opname van bovenaf van een fruitshake, een koffie met schuim en een schijfje sinaasappel op een snijplank.

Als ze geen online lessen geeft, deelt Sarah — die ook co-presentatrice is van de voedings- en gezondheidspodcast Kitchen Club — vaak beelden van voedzame maaltijden en drankjes met haar 17.500 Instagram-volgers, waarbij ze het diafragma van f/1.8-2.8 van de G7 X Mark III gebruikt zodat ze meteen heldere, scherpe beelden krijgt. Gefotografeerd met een Canon PowerShot G7 X Mark III, ingesteld op 24mm, 1/125 sec, f/1.8 en ISO 125. © Sarah Malcolm

De camera kan ook als webcam worden gebruikt wanneer je de Canon EOS Webcam Utility-software downloadt. Deze software is compatibel met de meeste videoconferentie- en streamingapplicaties. Dit maakt het ideaal voor yogaleraren — en fitnessinstructeurs in het algemeen — die online platforms voor leden aanbieden.

Tijdens het filmen verschijnt bij de PowerShot G7 X Mark III een rode rand rond het frame als verbeterde opnameindicatie, voor extra bevestiging en geen valse start. En dankzij de verbeterde AF-mogelijkheden van de PowerShot G7 X Mark III kunnen creators zoals Sarah tijdens het filmen vol vertrouwen scherpstellen.

Jamie James

Mindful vloggen in de natuur

Een man filmt zichzelf met de Canon PowerShot G7 X Mark III terwijl hij mediteert aan de rand van een klif . Op de achtergrond is de oceaan te zien.

Voor Jamie James, die al zes jaar fulltime als videograaf en fotograaf werkt en zich specialiseert in outdoorcontent voor merken als Vans en The North Face, is een veelzijdige uitrusting van hoge kwaliteit essentieel voor het maken van content.

Jamie stelde zijn Canon PowerShot G7 X Mark III op de proef door video's en foto's te maken in de vrije natuur. De hoge framerate van de camera (tot 120 frames per seconde) en de 4,2x 24-100mm f/1.8-2.8 zoomlens waren perfect voor de dramatische kliffen van de Jurassic Coast, die als achtergrond dienden voor Jamies opnamen. Daarnaast beschikt de PowerShot G7 X Mark III over 4-stops beeldstabilisatie waarmee cameratrillingen worden voorkomen bij opnamen met langere sluitertijden.

Door de nieuwste firmware-update beschikt de PowerShot G7 X Mark III over verbeterde IS, wat betekent dat je vol vertrouwen kunt schieten. De camera is ook uitgerust met Face Priority AE, waardoor het eenvoudiger dan ooit is om onderweg mensen vast te leggen.

Een man zit op zijn hurken op een strand en fotografeert een kampvuur op een gasbrander met een Canon PowerShot G7 X Mark III.

Als videograaf en fotograaf die zijn shoots niet al te zeer voorbereidt, is Jamie James erg blij met de veelzijdigheid die de Canon PowerShot G7 X Mark III biedt.

Kabbelend zeeschuim op een zandstrand in de schemering.

"Mijn creatieve proces draait om verkennen en prachtige dingen vastleggen," zegt hij. "Ik ga gewoon naar buiten, kijk wat ik tegenkom en fotografeer wat er in het moment gebeurt." Gefotografeerd met een Canon PowerShot G7 X Mark III, ingesteld op 100,8mm, 1/200 sec, f/2.8 en ISO 160. © Jamie James

"Ik heb mezelf opgenomen terwijl ik koffie zette en aan het stretchen was, omdat ik een stukje van mijn leven wilde delen. Zo kon ik laten zien hoe belangrijk het is om alleen de natuur in te gaan en hoe rustgevend dit kan zijn," zegt hij. "De veelzijdigheid van deze lens is fantastisch: je kunt er zowel panoramafoto’s mee maken als inzoomen op snelle actie.

"Formaat is belangrijk als je op lange avonturen gaat. Ik vind het geweldig dat hij in mijn zak past en dat ik hem er alleen maar uit hoef te halen om RAW-opnamen te maken. Zo voorkom je dat je eerst in je tas moet graaien en het moment mist", zegt Jamie.

Door de nieuwste firmware-update heeft de PowerShot G7 X Mark III ook frameregels voor verschillende hoogte-breedteverhoudingen, waardoor het gemakkelijker is om opnamen te maken voor verschillende platformen en om te printen. Je kunt zelfs een Instagram-vriendelijke markering op het scherm laten zien terwijl u filmt, zodat je weet dat de inhoud geschikt is voor sociale media.

Je kunt overbelichte opnamen voorkomen door de zebra-overlays in de PowerShot G7 X Mark III te gebruiken, waarmee belichtingsgebieden worden gemarkeerd.

Een man haalt een Canon PowerShot G7 X Mark III-camera uit zijn jaszak.

Voor zijn outdooravonturen heeft Jamie apparatuur nodig die compact en licht genoeg is om mee te nemen naar afgelegen locaties, en de G7 X Mark III biedt professionele filmmakers en fotografen alles wat ze nodig hebben in een body in zakformaat.

Het gebruik van een webcam van hoge kwaliteit voor videogesprekken is ook belangrijk voor creatievelingen zoals Jamie, omdat zijn publiek dan een indruk kan krijgen van de kwaliteit van zijn werk — en dat is allemaal mogelijk met de Canon PowerShot G7 X Mark III via een USB-aansluiting.

"Als filmmaker en fotograaf wil ik een goede indruk maken. Als ik deelneem aan een videogesprek via Zoom®, zorg ik voor een cinematografische achtergrond en een mooie scherptediepte. Daardoor krijgen klanten een idee van wat ze kunnen verwachten als ze met mij werken."

Geschreven door Lorna Dockerill

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen

 • VIDEO

  Tips voor het verbeteren van je socialmediavideo's

  Vier creators bespreken wat content goed maakt en hoe je online kunt opvallen.

 • VLOGGEN

  Zo word je een vlogger

  Ga aan de slag en produceer hoogwaardige vlogs met onze tips & tricks voor beginnende vloggers

 • FOTOGRAFIE

  EOS R50 versus EOS R10

  We vergelijken de belangrijkste eigenschappen en het ontwerp van twee APS-C EOS R System-camera's.

 • VLOGGEN

  Dit is de PowerShot V10

  Ontdek waarom Canon's compacte 4K-vlogcamera de perfecte alles-in-één starterset is.