VLOGGEN

Een recept voor succes: de beroemde bakker Matt Adlard test de Canon EOS M50 Mark II

De autodidactische bakker en socialmedia-ster Matt Adlard geniet van een voorproefje van de Canon EOS M50 Mark II: een systeemcamera boordevol functies die ideaal is voor livestreamvideo's.
De beroemde bakker Matt Adlard maakt een foto van een chocoladedessert met de Canon EOS M50 Mark II.

Matt heeft het druk. Hij filmt, bewerkt en maakt alles zelf en daarom heeft hij een camera nodig die gebruiksvriendelijk en snel is. "Ik neem nu maandelijks ongeveer 10 tot 15 video's op, inclusief drie video’s van 10 minuten voor mijn online bakschool en twee video’s per week voor mijn Instagram en TikTok. En dan zijn er ook nog Instagram Stories die ik dagelijks maak.”

Canon heeft de autodidactische bakker en socialmedia-ster Matt Adlard uitgedaagd om de EOS M50 Mark II op de proef te stellen in een levendige videoshoot. Net zoals vele andere contentcreators begon Matt met filmen op een smartphone voordat hij de overstap maakte naar een mikken & klikken-camera en daarna naar de Canon EOS 70D (nu opgevolgd door de Canon EOS 90D). De EOS M50 Mark II heeft hem een voorproefje gegeven van de kwaliteit en het gebruiksgemak dat een EOS M-systeemcamera biedt.

Draagbaar ontwerp

Hero Lifestyle Film

De Canon EOS M50 Mark II heeft een groot aantal functies die het vloggen vereenvoudigen, zoals de AF-oogdetectie voor scherpe selfies die zowel in de video- als Servo-modus werkt. Ook heeft de accu een langere levensduur in vergelijking met de Canon EOS M50. "Hij is ook erg snel en licht," zegt Matt. "Voor mij is dat belangrijk omdat ik de camera altijd aan het bewegen ben, van een rig afhaal, van positie verander, ermee draai, enzovoort.”

"Zelfs het variangle-scherm van de EOS M50 Mark II is voor mij een technologische stap voorwaarts," vervolgt hij. "Als ik bijvoorbeeld bezig ben met content van bovenaf op mijn telefoon, kan ik het scherm niet zien. Dus ik weet eigenlijk niet of ik de opname krijg die ik nodig heb. Maar met de EOS M50 Mark II kan ik het scherm omdraaien en het voedsel onder mij zien, zodat ik zeker weet dat ik een goede opname maak."

Tijdbesparende functies

Matt Adlard kijkt naar het variangle-scherm van de Canon EOS M50 Mark II. De camera op een statief is omlaag gericht voor flatlay-opnamen.

Naast een veelzijdig variangle-touchscreen, beschikt de Canon EOS M50 Mark II over een elektronische zoeker met hoge resolutie die een helder beeld produceert bij fel licht.

Een man versiert een taart met een spuitzak, terwijl een Canon EOS M50 Mark II-camera op een statief alles van bovenaf filmt.

De Canon EOS M50 Mark II is compatibel met de Canon-vattingadapter EF-EOS M, zodat je kunt werken met bestaande EF-, EF-S- en EF-M-lenzen.

Onlangs is Matt de Canon EOS 70D met een kitlens gaan gebruiken en een smartphone om zijn video’s op te nemen. "Ik gebruik mijn telefoon op een standaard boven het voedsel zodat ik die opnamen van bovenaf kan maken, en de EOS 70D plaats ik aan de zijkant. Daarna ben ik altijd bezig met het beeldmateriaal in Adobe® Premiere® Pro omdat de clips verschillende weergaven hebben: in landscape op mijn Canon-camera en in portrait op de telefoon. Dus ik moet de weergaven draaien en de grootte van de video’s aanpassen, waardoor het beeldmateriaal soms korrelig wordt.

"De EOS M50 Mark II detecteert automatisch dat je verticaal video’s aan het opnemen bent. Dus wanneer je de bestanden overzet, worden ze automatisch in portrait en niet in landscape weergegeven, wat perfect is voor Instagram Stories, IGTV en TikTok. Ik denk dat nu zo’n 60% van mijn content verticaal wordt gefilmd, dus deze optie is uiterst tijdbesparend."

Een andere tijdbesparende functie van de EOS M50 Mark II die Matt erg nuttig vindt, is de mogelijkheid om foto’s en video’s over te zetten naar image.canon of de Canon Camera Connect-app. "Dit is fantastisch voor wanneer ik de deur uitga en opnamen maak of op reis ben. Het betekent namelijk dat ik mijn laptop niet hoef mee te nemen. Ik kan gewoon verbinding maken met de Camera Connect-app op mijn telefoon en meteen naar social media uploaden."

Livestreamen via YouTube

Het LCD-scherm van de Canon EOS M50 Mark II-camera toont een HDMI-verbinding.

De microfooningang en Clean HDMI-uitgang maken van de Canon EOS M50 Mark II een camera waarmee je kan groeien naarmate je vaardigheden en ambities zich ontwikkelen.

Matt Adlard houdt een telefoon vast naast een muntplant en een kleine cheesecake op een aanrecht.

De Canon EOS M50 Mark II heeft goede verbindingsmogelijkheden, zodat je foto’s en video’s kunt overzetten naar image.canon of de Canon Camera Connect-app op je telefoon zonder dat er een laptop aan te pas komt.

Matt kreeg eerst succes op YouTube, maar door de opkomst van Instagram en TikTok en de lancering van zijn online cursussen onder de naam Bake it Better, begon hij minder tijd te besteden aan het platform waar video's worden gedeeld. De EOS M50 Mark II bracht zijn aandacht echter weer terug naar het platform. "Ik denk dat ik de mentaliteit had waarbij ik alleen content maakte om gezien te worden, in plaats van content die ik leuk vond om te maken," geeft hij toe. "Hier ga ik zeker beter naar kijken, vooral nu ik een tijdje weg ben geweest."

Een van de functies van de EOS M50 Mark II die hierbij helpt, is de mogelijkheid om direct via YouTube te livestreamen* over elk met internet verbonden netwerk. "We hebben dit getest door verbinding te maken met de software OBS (Open Broadcaster Software®) die wij gebruiken, en het ging echt goed," zegt Matt. "Nu ik dit heb ervaren, is het zeker iets wat ik vaker wil doen, vooral met mijn bakschool waar we live baksessies kunnen gaan organiseren. Het ging supersnel en het was makkelijk om de camera op te stellen voor het livestreamen. Hierdoor kreeg ik meer zin om dit te doen."

"De microfooningang zorgt ook voor een betere geluidskwaliteit voor het livestreamen of vloggen," zegt hij. "Ik voeg nu vaak voice-overs toe aan mijn content, dus het is erg belangrijk dat ik een microfoon kan aansluiten en geluid kan opnemen zonder echo en ruis."

Gebruiksvriendelijk

Het LCD-scherm van de Canon EOS M50 Mark II-camera toont de Food-opnamemodus

De Canon EOS M50 Mark II heeft een continue opnamesnelheid van 10 beelden per seconde en kan bij weinig omgevingslicht beter focussen dan de Canon EOS M50. Daarom is deze camera een geweldige tool voor foto’s en video’s. De camera beschikt ook over een Food-opnamemodus, die intuïtief het onderwerp detecteert en de instellingen daarop afstelt.

Een man maakt een foto van een chocoladedessert op een bord met droogijs eromheen.

Matt zegt dat het gebruik van de Canon EOS M50 Mark II een echte doorbraak is en hem helpt close-ups te maken van de details van zijn recepten.

Matt beschrijft zichzelf als een ‘ware beginner’ wat betreft camera's, maar hij vindt de EOS M50 Mark II erg intuïtief qua gebruik. "Voor iemand zoals ik die de handleiding niet altijd doorneemt, kan de camera toch makkelijk worden gebruikt dankzij de manier waarop de menu’s worden weergegeven met afbeeldingen, en de bediening via touchscreen. De video-zelfontspanner is ook een handige optie, omdat ik mezelf goed kan voorbereiden voordat ik begin met filmen.

Matt geeft toe dat hij instellingen zoals diafragma of ISO niet echt begrijpt, “maar de EOS M50 Mark II heeft een modus voor voedsel die automatisch detecteert dat het thema voedsel is en vervolgens de kleuren en alle instellingen aanpast," vervolgt hij. "Dit betekent dat ik meteen naar mijn opnamen kan gaan en weet dat mijn content er fantastisch uit zal zien."

"Er zijn nu zoveel mensen die content maken en ik denk dat je jezelf kan onderscheiden door de beeldkwaliteit op te voeren. De mogelijkheid om in 4K te schieten en een macrolens toe te voegen aan de camera voor close-ups van details en textuur [is fantastisch]. Ik denk dat dit me gaat helpen meer op te vallen ten opzichte van de anderen."


Geschreven door Marcus Hawkins


*Vereist een met internet verbonden wireless netwerk met een snelheid van ten minste 6 Mbs, een YouTube-account met ten minste 1000 abonnees en een image.canon-account.

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen

 • REISFOTOGRAFIE

  Een rondreis door Sevilla met de EOS R10

  Blogger Diana Millos ontdekt waarom deze creatieve camera de perfecte reisgenoot is.

 • VLOGGEN

  Dit is de PowerShot V10

  Ontdek waarom Canon's compacte 4K-vlogcamera de perfecte alles-in-één starterset is.

 • VLOGGEN

  Content maken met de EOS R50

  Til je socialmedia-feeds naar een hoger niveau met de EOS R50

 • FOODFOTOGRAFIE

  Een food-influencer worden

  Tips voor foodfotografie van Instagram-influencer en Canon Ambassador Yasmin AlBatoul.