Als je op één specifiek gebied of onderwerp focust bij foodfotografie, heb je meer ruimte voor creativiteit. Gefotografeerd met een Canon EOS 5D Mark IV en EF 100mm f/2.8L Macro IS USM-lens ingesteld op 1/200 sec, f/6.3 en ISO250. © Yasmin AlBatoul
Foodfotografie is nog steeds razend populair. Miljoenen Instagram-feeds worden er dagelijks mee gevuld. Maar omdat er zo veel beschikbare content is, wordt het moeilijker voor beginnende foodfotografen om op te vallen in de massa. Ontdek hoe je zelfs de eenvoudigste, zelfgemaakte gerechten eruit kunt laten zien als Michelingerechten.
Een van de fotografen die met succes de overstap maakte van beginner naar professional, is Canon Ambassador Yasmin AlBatoul. De autodidactische Yasmin uit Batna in Algerije heeft een zeer herkenbare stijl. Ze maakt gebruik van beweging en energie om haar foto's in het oog te laten springen. "Ik vind het interessant om iets normaals wat je elke dag ziet, zoals voedsel, te veranderen in iets wat prachtig en artistiek is," zegt ze.
Yasmin begon met fotografie in haar vroege tienerjaren, geïnspireerd door de Franse interieurcatalogi van haar opa. "Sommige hadden wel meer dan 4000 pagina's. Ik kon er uren doorheen bladeren, en dan wenste ik dat ik ook zulke foto's kon maken."
Een paar jaar later stortte Yasmin zich op social media. Met behulp van YouTube-tutorials leerde ze alles over de handmatige bediening van haar Canon EOS 600D (inmiddels opgevolgd door de Canon EOS 850D). Hoe meer ervaring ze opdeed, hoe meer volgers ze kreeg. Al snel was ze een volledig professionele foodfotograaf. Tegenwoordig heeft ze bijna 50.000 volgers op Instagram en talloze professionele opdrachten op haar naam.
Yasmin kan tevreden terugkijken op haar prestaties tot nu toe. Hier vertelt ze over de belangrijkste lessen die ze heeft geleerd op haar weg naar succes.