Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM

EF 100mm f/2.8L Macro IS USM

Compatibel met alle EOS-camera's inclusief spiegelloze camera's met de vattingadapter EF-EOS M

Een primelens met uitstekende macrofuncties

De EF 100mm f/2.8L Macro IS USM heeft een ware macrovergrotingsratio van 1:1, wat inhoudt dat je onderwerp op camera even groot is als in het echt. Deze veelzijdige lens biedt geweldige resultaten bij portretwerk en filmen vanuit de hand, dankzij de combinatie van geringe scherptediepte met prachtige bokeh, ingebouwde Hybrid Image Stabilization en het lichte ontwerp.

De EF 100mm f/2.8L Macro IS USM is een fantastische lens voor:

Scherpe macroresultaten

Hoewel veel Canon-lenzen een Image Stabilizer (IS) bevatten die cameratrillingen reguleert bij fotografie vanuit de hand, bevat deze lens het baanbrekende Hybrid Image Stabilizer-systeem om normale hoekbeweging en laterale shiftbeweging tegen te gaan, wat nog beter zichtbaar is bij extreme close-ups.

Hybrid IS ON IS OFF

Beeld dat wordt weergegeven voor "AAN" laat het gebruik van de Hybrid Image Stabilizer zien, terwijl "UIT" het beeld zonder gebruik van de Stabilizer toont.

Shift en trillingen

Op shift gebaseerde trillingen doen zich voor wanneer de camera parallel aan de beeldsensorscène beweegt. In macrofotografie is dit aanzienlijk beter zichtbaar. Normaal gesproken heb je voor macrofotografie een stevig statief nodig, maar de nieuwe Hybrid IS helpt hoek- en shiftbewegingen te verminderen. Je kunt daardoor natuurlijke cameratrillingen verminderen en extra flexibel op de bewegingen van je onderwerp reageren, met de zekerheid dat je macrofoto's er haarscherp uitzien.

Shift-blurring

Een unieke lens

Snelle en stille respons voor prachtige resultaten

Hoewel zelfs de kleinste verstoring, perfect voorbereide opnamen kunnen verpesten, bereik je de beste resultaten dankzij de snelle en stille autofocus van de USM-motor en de 100 mm brandpuntafstand. Door deze afstand wordt je onderwerp niet gestoord. Gebruik de ingebouwde scherpstellingslimiet om de AF-acquisitiesnelheid te vergroten door de scherpstelling op een specifiek afstandbereik te beperken.

IMG_0308
EF 100mm f 2.8L Macro IS USM Ambient

L-serie-kwaliteit

De EF 100mm f/2.8L Macro IS USM maakt deel uit van de prestigieuze L-serie, is gemaakt met hoogwaardige materialen en is weerbestendig. Deze lens is daardoor geschikt voor fotografie in alle omstandigheden.

De lens is zeer geschikt voor portretten vanwege het Ultra-Low Dispersion (UD)-lenselement dat chromatische aberratie verwijdert. Daarnaast beschik je over uitzonderlijke bokeh dankzij het diafragma met negen lamellen en f/2.8.

De combinatie van uitzonderlijke Hybrid IS, het f/2.8-diafragma en het USM autofocussysteem maken deze lens werkelijk uniek. De lens presteert bijzonder goed en is daardoor erg populair bij fotografen die af en toe macrofoto's maken en fotografen die zich in macro willen specialiseren.

EF 100mm f 2.8L Macro IS USM

Een veelzijdige lens voor geweldige portretten

De EF 100mm f/2.8L Macro IS USM is een goede aanvulling op je uitrusting, biedt dubbele functionaliteit en is zeer geschikt voor portretfotografie. Je kunt er je onderwerp van uitzonderlijk dichtbij mee fotograferen en toch scherpe beeldkwaliteit behouden.

Adembenemende portretten met kristalheldere details

De EF 100mm f/2.8L Macro IS USM biedt alles wat je van een primelens verwacht. De uitstekende optische kwaliteit en de superieure details zijn geweldig voor portretten waarbij de nadruk ligt op de gezichtskenmerken.

EF 100mm f 2.8L Macro IS USM Ambient
EF 100mm f 2.8L Macro IS USM Ambient

Het perfecte perspectief

De 100 mm brandpuntafstand is perfect voor portretten, waarmee je fraaie close-ups kan vastleggen zonder de gezichtskenmerken te vertekenen. Met de Hybrid Image Stabilization kun je vanuit de hand prachtige beelden vastleggen bij weinig licht.

Laat je niet afleiden van het detail

Het f2.8-diafragma kan worden gebruikt voor geringe scherptediepte, waardoor het lijkt alsof er veel afstand is. Hierdoor wordt het onderwerp uit de achtergrond gehaald en kun je je richten op de details die ertoe doen.

EF 100mm f 2.8L Macro IS USM Ambient

Voorbeeldgalerij

Galerij bekijken

Specificaties

Klik voor de volledige specificaties van de EF 100mm f/2.8L Macro IS USM op de onderstaande knop.

Accessoires