Wanneer je aan macrofotografie denkt, denk je meestal al snel aan traditionele onderwerpen zoals insecten en bloemen. Eten wordt meestal over het hoofd gezien. Foodfotografie is echter heel erg toegankelijk, omdat je een groot aantal mogelijke onderwerpen binnen handbereik hebt in je eigen huis. Bovendien ben je voor geweldige resultaten niet afhankelijk van goed weer of een onderwerp dat stil moet blijven staan.
Maar dat wil niet zeggen dat het altijd gemakkelijk is om resultaten te krijgen die er beter uitzien dan elk willekeurig kiekje van je lunch. Een manier om foodfotografie anders te benaderen, is door een macrolens te gebruiken. Zo kom je heel dichtbij en maak je prachtige abstracte foto's die kijkers zullen fascineren. Je kunt ook technieken zoals focus stacking uitproberen. Dat is nu eenvoudiger dan ooit dankzij de innovatieve functies op enkele van de nieuwste camera's van Canon, zoals de Canon EOS R10.
We daagden macrofotograaf Matt Doogue uit om met foodfotografie aan de slag te gaan. Hij maakt normaal gesproken macrofoto's op locatie en is gespecialiseerd in insecten, planten en schimmels. Het was dus een leuke ervaring om voor de verandering eens binnen te blijven en onderwerpen in zijn keuken te fotograferen. Het heeft zijn kijk op macrofotografie compleet veranderd.
Hier vertelt hij wat hij zoal heeft ontdekt.