Canon EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM

Canon-EF-M-28mm-f-3.5-Macro IS STM

Compatibel met alle camera's uit de EOS M-serie

Verken de unieke mogelijkheden van macrofotografie

Breng de kleinste details groot in beeld met deze innovatieve en compacte macrolens voor de EOS M-serie van Canon. Hij is voorzien van 's werelds eerste autofocuslens met ingebouwde Macro Lite*, waarmee je je onderwerp perfect kunt belichten. Dankzij de bijzonder krachtige 1,2x vergroting bekijk je je onderwerp van ongekend dichtbij.

De EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM is dé lens voor:

0%

  Leid het licht

  Ingebouwde Macro Lite-technologie

  De lenzen uit de EF-M-serie zijn voorzien van twee ingebouwde, bedienbare ledlampjes, zogeheten Macro Lites. Daarmee zorg je voor extra belichting aan de voorkant van de lens, waardoor je afrekent met overtollige schaduwen die nog wel eens willen ontstaan bij macrofotografie.

  Canon EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM

  Met een druk op de knop wissel je tussen belichting van links of van rechts voor de Macro Lite. Zo vind je precies het juiste evenwicht, voor prachtige, stijlvolle foto's die je anders nooit had kunnen maken. Deze functie is ideaal voor close-ups van bloemen en voedsel. Ook voor onderwerpen met veel minieme details, zoals juwelen, komt deze functie van pas.

  0%

   Slim cilinderontwerp

   Je wilt het maximale uit het beschikbare licht halen. Daarom is de EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM voorzien van een convergerende lenscilinder die zelf nagenoeg geen schaduwen opwerpt. Dat levert meteen de oppervlaktecontactpunten op die je nodig hebt voor stabiele opnamen. Je kunt de lens gebruiken met een hoek van tot wel 53 graden van het voorwerp waar het onderwerp op staat. Dankzij de combinatie van die contactpunten en Macro Lite (indien nodig) kun je ongelooflijk gedetailleerde macro-opnamen maken.

   EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM

   Kom dichterbij dan ooit

   De EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM heeft een ware vergrotingsverhouding van 1:1, waardoor je onderwerp op de foto er levensgroot uitziet. Met de Super Macro-modus kun je de fijne details van je onderwerp verkennen en vergroten. Dankzij de bijzonder krachtige 1,2x vergroting kun je je onderwerp vergroten als nooit tevoren. De bijsnijdfactor van de sensor met APS-C-formaat van de EOS M levert een 35mm-equivalent opnamevergroting van 1,92x - zodat gebruikers bijzonder kleine details kunnen vastleggen, zoals de natuurlijke vaten in planten of de gedetailleerde samenstelling van sieraden. Met de Super Macro-modus kun je tot wel 13 mm dichtbij komen, waardoor de kleinste voorwerpen geen geheimen voor je hebben.

   0%

    Haarscherpe details, ook in beweging

    Met de macrofuncties van de EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM en de videofuncties van de EOS M maak je ongekend mooie close-ups.

    Perfecte lens voor dagelijkse fotografie

    Makkelijk mee te nemen

    Als je onderweg bent, komt het compacte design van de EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM heel goed uit. Je legt er gemakkelijk je dagelijkse avonturen mee vast. De EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM biedt optische precisie en een lichtgewicht (130 gr), intrekbare behuizing, waardoor hij ideaal is voor dagelijkse fotografie en macrofotografie. Dankzij UD en de asferische lenselementen hoef je met deze lens niet in te boeten op de beeldkwaliteit.

    Haarscherpe afbeeldingen vastleggen

    Bij macrofotografie zijn hoekbewegingen extra duidelijk te zien. Daarom gebruik je meestal een stabiel statief bij dit soort fotografie. De Hybrid Image Stabilizer in de EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM is echter zo ontworpen dat hij shift- en hoekbewegingen maximaal tegengaat. Je kunt daardoor extra flexibel op de bewegingen van je onderwerp reageren, met de zekerheid dat je macrofoto's er kraakhelder uitzien.

    EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM

    Met Hybrid Image Stabilizer

    EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM

    Zonder Hybrid Image Stabilizer

    Meer dan macro

    Deze lens is weliswaar voorzien van speciale eigenschappen voor macrofotografie, maar is zodanig flexibel dat je 'm ook voor dagelijkse fotografie kunt gebruiken. Met het brede diafragma van f/3.5 en een brandpuntafstand van ongeveer 44,8 mm (equivalent 35 mm, omdat spiegelloze camera's compacte sensoren hebben) maak je foto's met een natuurlijke beeldhoek en perspectief, voor bijzonder afwisselende resultaten.

    EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM

    EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM

    Verlichtingseigenschappen

    Deze lens voor alledaags gebruik komt ook goed van pas bij portretfotografie, met name dankzij de Hybrid Image Stabilizer en het brede, cirkelvormige diafragma met 7 lamellen. Je kunt ook gemakkelijk portretshots maken waarmee je je enkel richt op de details die ertoe doen. Het onderwerp wordt op een heel soepele manier losgemaakt van de achtergrond. En met Macro Lite geef je de ogen van je onderwerp een mooie schittering.

    EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM

    Vloeiende, stabiele films

    Met de fluisterstille STM-technologie (stepping motor) van de EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM neem je haarscherpe films stabiel en met continue stille scherpstelling op. Zo hoor je echt alleen omgevingsgeluid, zonder het geluid van de motor die de camera scherpstelt.

    EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM

    Voorbeeldgalerij

    Galerij bekijken

    Specificaties

    Accessoires

    Beoordelingen

    Klik hieronder om je beoordeling voor de EF-M 28mm f/3.5.8L Macro IS STM achter te laten

    Dit is wellicht ook iets voor jou

    Vier alternatieve lenzen voor de EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM die zijn geselecteerd door de lensexperts van Canon. Je hebt een vattingadapter voor de EF-EOS M nodig als je deze lenzen wilt gebruiken met een camera uit de EOS M-serie.

    *Waaronder uitwisselbare autofocuslenzen voor spiegelreflex- of spiegelloze camera's. Vanaf mei 2016, gebaseerd op onderzoek van Canon