Lenzen voor EOS M

Canon EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM

Een compacte macrolens met innovatieve ingebouwde Macro Lite, geweldig om ingewikkelde details van kleine objecten vast te leggen.

Verken de unieke mogelijkheden van macrofotografie

Breng de kleinste details groot in beeld met deze innovatieve en compacte macrolens voor de EOS M-serie van Canon. Hij is voorzien van 's werelds eerste autofocuslens met ingebouwde Macro Lite*, waarmee je je onderwerp perfect kunt belichten. Dankzij de bijzonder krachtige 1,2x vergroting bekijk je je onderwerp van ongekend dichtbij.

De EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM is dé lens voor:

 • Macro

  Ontdek de geheimen van de natuur. Laat de texturen en minieme details van bloemen, insecten, fruit en vloeistoffen tot leven komen.

 • Voedsel

  Laat glanzende sausjes, verfijnde sushi en de feilloze details van haut cuisine maximaal tot hun recht komen. Leg die overheerlijke details zo mooi vast dat je ze bijna kunt proeven.

 • Reizen

  Reisfotografie is niet alleen voor de globetrotters – trek eropuit! Sightseeing, luie dagen en impulsieve minivakanties zijn herinneringen om te koesteren.

 • Portretten

  Perfect voor het vastleggen van gezichtsuitdrukkingen van vrienden en familie, ideaal voor bruiloften, evenementen en feesten.

Leid het licht

Ingebouwde Macro Lite-technologie
De lenzen uit de EF-M-serie zijn voorzien van twee ingebouwde, bedienbare ledlampjes, zogeheten Macro Lites. Daarmee zorg je voor extra belichting aan de voorkant van de lens, waardoor je afrekent met overtollige schaduwen die nog wel eens willen ontstaan bij macrofotografie.

Canon Camera
Met een druk op de knop wissel je tussen belichting van links of van rechts voor de Macro Lite. Zo vind je precies het juiste evenwicht, voor prachtige, stijlvolle foto's die je anders nooit had kunnen maken. Deze functie is ideaal voor close-ups van bloemen en voedsel. Ook voor onderwerpen met veel minieme details, zoals juwelen, komt deze functie van pas.

Slim cilinderontwerp

Je wilt het maximale uit het beschikbare licht halen. Daarom is de EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM voorzien van een convergerende lenscilinder die zelf nagenoeg geen schaduwen opwerpt. Dat levert meteen de oppervlaktecontactpunten op die je nodig hebt voor stabiele opnamen. Je kunt de lens gebruiken met een hoek van tot wel 53 graden van het voorwerp waar het onderwerp op staat. Dankzij de combinatie van die contactpunten en Macro Lite (indien nodig) kun je ongelooflijk gedetailleerde macro-opnamen maken.

Canon Camera

Kom dichterbij dan ooit

De EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM heeft een ware vergrotingsverhouding van 1:1, waardoor je onderwerp op de foto er levensgroot uitziet. Met de Super Macro-modus kun je de fijne details van je onderwerp verkennen en vergroten. Dankzij de bijzonder krachtige 1,2x vergroting kun je je onderwerp vergroten als nooit tevoren. De bijsnijdfactor van de sensor met APS-C-formaat van de EOS M levert een 35mm-equivalent opnamevergroting van 1,92x - zodat gebruikers bijzonder kleine details kunnen vastleggen, zoals de natuurlijke vaten in planten of de gedetailleerde samenstelling van sieraden. Met de Super Macro-modus kun je tot wel 13 mm dichtbij komen, waardoor de kleinste voorwerpen geen geheimen voor je hebben.

Haarscherpe details, ook in beweging

Met de macrofuncties van de EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM en de videofuncties van de EOS M maak je ongekend mooie close-ups.

Perfecte lens voor dagelijkse fotografie

Makkelijk mee te nemen
Als je onderweg bent, komt het compacte design van de EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM heel goed uit. Je legt er gemakkelijk je dagelijkse avonturen mee vast. De EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM biedt optische precisie en een lichtgewicht (130 gr), intrekbare behuizing, waardoor hij ideaal is voor dagelijkse fotografie en macrofotografie. Dankzij UD en de asferische lenselementen hoef je met deze lens niet in te boeten op de beeldkwaliteit.

Haarscherpe afbeeldingen vastleggen

Bij macrofotografie zijn hoekbewegingen extra duidelijk te zien. Daarom gebruik je meestal een stabiel statief bij dit soort fotografie. De Hybrid Image Stabilizer in de EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM is echter zo ontworpen dat hij shift- en hoekbewegingen maximaal tegengaat. Je kunt daardoor extra flexibel op de bewegingen van je onderwerp reageren, met de zekerheid dat je macrofoto's er kraakhelder uitzien.
 • Met Hybrid Image Stabilizer

 • Zonder Hybrid Image Stabilizer

Meer dan macro

Deze lens is weliswaar voorzien van speciale eigenschappen voor macrofotografie, maar is zodanig flexibel dat je 'm ook voor dagelijkse fotografie kunt gebruiken. Met het brede diafragma van f/3.5 en een brandpuntafstand van ongeveer 44,8 mm (equivalent 35 mm, omdat spiegelloze camera's compacte sensoren hebben) maak je foto's met een natuurlijke beeldhoek en perspectief, voor bijzonder afwisselende resultaten.

Verlichtingseigenschappen

Deze lens voor alledaags gebruik komt ook goed van pas bij portretfotografie, met name dankzij de Hybrid Image Stabilizer en het brede, cirkelvormige diafragma met 7 lamellen. Je kunt ook gemakkelijk portretshots maken waarmee je je enkel richt op de details die ertoe doen. Het onderwerp wordt op een heel soepele manier losgemaakt van de achtergrond. En met Macro Lite geef je de ogen van je onderwerp een mooie schittering.

Vloeiende, stabiele films

Met de fluisterstille STM-technologie (stepping motor) van de EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM neem je haarscherpe films stabiel en met continue stille scherpstelling op. Zo hoor je echt alleen omgevingsgeluid, zonder het geluid van de motor die de camera scherpstelt.

Canon Camera

Voorbeeldgalerij

Galerij bekijken

Gerelateerde accessoires

 • Lensaccessoire

  Lenskap ES-22

  Een zonnekap voorkomt dat strooilicht in de lens schijnt en zorgt ervoor dat ongewenste reflecties geen invloed hebben op je foto's. Met deze lenskap kun je ook 43mm-filters aan een EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM koppelen. (Bij de doos inbegrepen)
 • Lensaccessoire

  Lens Pouch LP811

  Beschermende zachte draagtas voor geselecteerde EF-lenzen.
 • Lensaccessoire

  Lensdop EF-M28

  Beschermt de voorzijde van de lens. (Bij de doos inbegrepen)
 • Lensaccessoire

  Lens Dust Cap EB

  Beschermt je Canon-lens wanneer deze niet wordt gebruikt.
 • Canon EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM
  Beoordelingen en recensies

  Dit is wellicht ook iets voor jou

  Vier alternatieve lenzen voor de EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM die zijn geselecteerd door de lensexperts van Canon. Je hebt een vattingadapter voor de EF-EOS M nodig als je deze lenzen wilt gebruiken met een camera uit de EOS M-serie.

  1. *Waaronder uitwisselbare autofocuslenzen voor spiegelreflex- of spiegelloze camera's. Vanaf mei 2016, gebaseerd op onderzoek van Canon