CASE STUDY

Nieuwe klanten, nieuwe zakelijke activiteiten

Boekenproducent Grafica Veneta investeert in oplossingen voor digitale boekproductie

Operator at ProStream 1000


WE ZIJN BLIJ DAT WE ONZE KLANTEN NU EEN HOOGWAARDIG PRODUCT KUNNEN BIEDEN DAT COMPROMISLOOS KAN BLIJVEN VOLDOEN AAN HUN NORMEN.

Mauro Fontanari
Managing director
Grafica Veneta
thumb image

Productietijden en opslagkosten terugbrengen

Grafica Veneta uit Padua in Italië produceert meer dan 150 miljoen tijdschriften en boeken per jaar en is een van de grootste boekenproducenten van Europa. Ze merkten dat de sector een verandering doormaakte. Het aantal orders steeg elk jaar, maar de grootte van de orders nam af. Om deze uitdaging het hoofd te bieden was het prioriteit de printtijden te verkorten, de opslagkosten te verlagen, de offsetkwaliteit te behouden en concurrerend te blijven.

Hun oplossing was een digitaal printsysteem om de vellenoffset- en rotatiepersen aan te vullen. Grafica Veneta installeerde de ColorStream 6500 Fast Mono en de ProStream 1000. De ColorStream 6500 was ideaal voor opdrachten in één kleur. En de ProStream 1000 bood precies wat ze nodig hadden voor hun opdrachten in kleur.

Onder de indruk van de snelheid en kwaliteit

Ze waren onder de indruk van de opmerkelijke productiesnelheid van 80 meter per minuut van de ProStream en van de hoge offsetkwaliteit in kleur op standaard offset matglans en glanzend papier. De digitale printers van Grafica Veneta worden aangestuurd door PRISMAproduction, dat is gekoppeld aan het managementinformatiesysteem van het bedrijf om een strakke workflowintegratie te realiseren, van de digitale bestandsinvoer tot het geprinte boek, met de hoogste mate van automatisering.

Mauro Fontanari, Managing director, Grafica Veneta

Verbeterde service

Dankzij deze oplossing heeft Grafica Veneta de service voor uitgevers verbeterd. Het bedrijf zorgt voor korte printtijden, verlaagt de opslagkosten en het risico van retourzendingen, terwijl het concurrerend blijft in de markt. Bovendien is de geleverde kwaliteit gelijk aan offset en kan hetzelfde papier worden gebruikt als bij offset.

De digitale oplossingen van Canon waren oorspronkelijk bedoeld om alleen de offsetactiviteiten te ondersteunen. De systemen hebben echter gezorgd voor nieuwe klanten en nieuwe bedrijfsactiviteiten.

Gerelateerde oplossingen

Wilt u meer weten over oplossingen voor uitgeven?

Ontdek meer

Privacybeleid

Praat met een expert tijdens kantooruren

Heeft u een vraag of bent u op zoek naar informatie? Voer hieronder uw gegevens in en een van onze experts neemt tijdens kantooruren* contact met u op.

* Ook wanneer er niemand beschikbaar is, kunt u een terugbelverzoek indienen. Onze experts nemen de volgende werkdag contact met u op.

Klik hier voor technische ondersteuning voor uw Canon-product

Voornaam

Achternaam

Emailadres

  • Zo snel mogelijk
  • 10:00 - 11:00
  • 11:00 - 12:00
  • 12:00 - 13:00
  • 13:00 - 14:00
  • 14:00 - 15:00
  • 15:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • +31

Heeft u verder nog informatie voor ons, die onze expert kan helpen

Dank u wel

Eén van onze experts neemt telefonisch contact met u op

[TIME]

Graag tot ziens

Sorry

Fout