CASE STUDY

Cursussen en educatief materiaal printen op aanvraag

Goedkoper en flexibeler
Tot een jaar geleden hadden we nog voorgedrukt materiaal. Met de VarioPrint i300 zijn we overgestapt op 100% on-demand productie.

Rob Frencken, Managing Director. NHA

Een evoluerend bedrijfsmodel

NHA is een van de tien beste opleidingsinstituten in Nederland. In onafhankelijk onderzoek is het uitgeroepen tot beste aanbieder van thuisstudies, qua prijs-kwaliteitsverhouding. Ongeveer twee miljoen cursisten hebben een NHA-cursus gevolgd en NHA biedt momenteel 500 cursusopties in Nederland en ongeveer 350 in België.

Tom Frencken, Production Logistics Manager, zegt: "Voorheen hadden we een hal vol planken met al ons cursusmateriaal. Aan de hand van lijsten verzamelden en sorteerden de orderverzamelaars de cursusmodules. Handmatige productie is niet alleen gevoeliger voor fouten, maar geeft ook meer voorraadproblemen. En als een cursus werd aangepast, moesten we al het voorgedrukte materiaal weggooien."

VarioPrint i300 at NHA

Digitale transformatie

Het cursusaanbod van NHA bleef zich ontwikkelen en naast de vereisten van aangepaste modulematerialen voor individuele cursisten, waren er nog steeds logistieke uitdagingen. NHA ontdekte dat digitale printoplossingen het antwoord konden bieden door complexe informatiesystemen te koppelen om de productie te versnellen en de kwaliteit te behouden.

"Begin 2018 werd de koppeling gemaakt naar de NHA-informatiesystemen en werd de COSMOS-koppeling met de Canon-systemen ontwikkeld. Sindsdien zijn we overgestapt op volledig digitale productie met on-demand printen. Onze IT-medewerkers werkten nauw samen met de consultants van Canon, te beginnen met het on-demand programmeren, produceren en testen van één cursus. Toen dat werkte, veranderden we alles naar on-demand," aldus Tom Frencken.

De installatie van de VarioPrint i300 met COSMOS-software bij NHA was de laatste fase van de digitale transformatie die NHA twee jaar eerder had gestart. Tom Frencken zegt: "De kwaliteit van de i300 is uitstekend. Ik was echt verbaasd toen ik het voor het eerst zag."

employee at NHA unloading paper

Bestellingen zijn dezelfde dag verzonden

Tom Frencken zegt: "Onze medewerkers werken heel anders dan met offset, maar zijn erg enthousiast. Ze zijn gemotiveerd om de bestellingen bij te houden en ons doel – verzending binnen één dag – te realiseren. Dit wordt zeer goed ondersteund door de productie van losse vellen. De i300 levert de cursusmodules sorteer- en verzendklaar, zonder dat nabewerking nodig is."

Managing Director Rob Frencken zegt: "We realiseren nu een veel effectiever productieproces en een zeer hoge kwaliteit. Hierdoor kunnen we een onderscheidende klantervaring bieden qua logistiek en content. Het hoogtepunt tot nog toe was de uitverkiezing tot de beste website in Nederland voor training en onderwijs in 2018. Daar zijn we erg trots op."

Rob Frencken, managing director NHA


Zodra cursisten een cursus bestellen, kunnen ze erop rekenen dat het pakket de volgende werkdag arriveert. Geautomatiseerd door COSMOS rolt het cursusmateriaal binnen een half uur uit de printer.

Rob Frencken, Managing Director NHA

Gerelateerde oplossingen en producten

Ontdek meer

Ontdek hoe on-demand uw bedrijf kan verbeteren

CONTACT met een specialist

Voornaam

Achternaam

Emailadres

  • Zo snel mogelijk
  • 10:00 - 11:00
  • 11:00 - 12:00
  • 12:00 - 13:00
  • 13:00 - 14:00
  • 14:00 - 15:00
  • 15:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • +31

Heeft u verder nog informatie voor ons, die onze expert kan helpen

Dank u wel

Eén van onze experts neemt telefonisch contact met u op

[TIME]

Graag tot ziens

Sorry

Fout