CASE STUDY

Volledige printautomatisering - 24-uurs productie

Investeren in de toekomst met printrobotisering

Robotised print solution at Elwe


We willen overstappen op een continu 24/7 productieproces. Het gebruik van een robot in combinatie met onze Arizona is een grote stap in die richting.

Ewald Elfrink
Eigenaar van Elwe Special Promotions B.V.

Continue groei

Elwe Special Promotions is gespecialiseerd in POS-signage en -displays. Ze creëren, produceren en leveren complete concepten voor de retail, met name displays in winkels. Elwe levert het gehele proces, van het ontwerp tot het daadwerkelijk vullen van de displays. In de hedendaagse 24-uurs economie, waar de doorlooptijden steeds korter worden, wil Elwe de concurrentie voor blijven door volledige printautomatisering te implementeren voor non-stop productie.

Elwe Special Promotions is al enkele jaren klant van Canon. Hun eerste Canon-printer, een Arizona 318GL(W)-systeem, werd in 2015 geplaatst. Sindsdien zijn hun volumes alleen maar gegroeid. Tegenwoordig gebruiken ze de Arizona 6160XTS-printer met High Flow Vacuum-systeem. Om te voldoen aan de zeer strenge eisen die hun klanten aan de doorlooptijd stellen, hebben ze onlangs geïnvesteerd in een gerobotiseerde printoplossing om hun productiviteit te verhogen.

thumb

Unieke samenwerking

Canon en Rolan Robotics zijn een samenwerkingsverband aangegaan om een complete oplossing op maat te bieden voor de faciliteiten van Elwe. De R&D-technici van beide bedrijven hebben samen gewerkt aan het ontwerpen en installeren van een geïntegreerde oplossing.

Resultaten voor Elwe

Bij Elwe zijn ze zeer tevreden over de resultaten. Hier volgen enkele hoogtepunten:

 • Media kunnen veel nauwkeuriger worden geplaatst, wat ook de kwaliteit van de afwerking verbetert
 • Elwe kan nu veel sneller van opdracht wisselen, opdrachten gemakkelijker herhalen en zelfs verschillende opdrachten tegelijk uitvoeren
 • Het is niet nodig om te plannen of kwaliteitscontroles uit te voeren tussen opdrachten
 • De robot en de printer kunnen zelfstandig werken, waardoor ononderbroken productie mogelijk is. Hierdoor kon Elwe 4,5 FTE besparen met 24/7 productie

Operator at Rolan Robotics

Investeren in de toekomst

Bij Elwe gaat de zoektocht naar continue productie verder. Er wordt nu onderzocht of het productieproces verder kan worden verbeterd.

Ewald: "Wat houdt ons momenteel tegen in het bereiken van het gewenste productieniveau? Zodra we dat weten, kunnen we het oplossen. We zijn van plan de automatisering nog verder te verbeteren met een tweede of derde robot. We willen alles doen om de productiviteit te verhogen en onze doorlooptijden zo kort mogelijk te maken."

Elwe owner Ewald Elfrink


De belangrijkste voordelen van het werken met de robot zijn de verbeteringen op het gebied van kwaliteit en productiviteit.

Ewald Elfrink
Eigenaar van Elwe Special Promotions

Ontdek meer

Bent u klaar om de volgende stap te zetten in de automatisering van uw workflow?

CONTACT met een specialist

Privacybeleid

Praat met een expert tijdens kantooruren

Heeft u een vraag of bent u op zoek naar informatie? Voer hieronder uw gegevens in en een van onze experts neemt tijdens kantooruren* contact met u op.

* Ook wanneer er niemand beschikbaar is, kunt u een terugbelverzoek indienen. Onze experts nemen de volgende werkdag contact met u op.

Klik hier voor technische ondersteuning voor uw Canon-product

Voornaam

Achternaam

Emailadres

 • Zo snel mogelijk
 • 10:00 - 11:00
 • 11:00 - 12:00
 • 12:00 - 13:00
 • 13:00 - 14:00
 • 14:00 - 15:00
 • 15:00 - 16:00
 • 16:00 - 17:00
 • +31

Heeft u verder nog informatie voor ons, die onze expert kan helpen

Dank u wel

Eén van onze experts neemt telefonisch contact met u op

[TIME]

Graag tot ziens

Sorry

Fout