ARTIKEL

Ontdek Canon's innovatieve virtuele beurs, Canon Vision

Canon Vision onthult tal van spannende nieuwe producten voor fotografen en filmmakers.

Vanwege de recente ontwikkelingen in de wereld is het moeilijker om elkaar persoonlijk te ontmoeten. Daarom heeft Canon een virtuele beurs met de nieuwste innovaties georganiseerd. Tijdens Canon Vision ontdekken kijkers in een interactieve en meeslepende omgeving de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van videotechnologie.

Normaal gesproken weten talloze bezoekers van de jaarlijkse International Broadcasting Convention (IBC) de weg naar de Canon-stand te vinden. Omdat er dit jaar geen fysieke beurs is, heeft Canon een online-evenement georganiseerd waar het de volledige reeks van Professional Imaging Solutions laat zien, waaronder de nieuwste Cinema EOS-camera's, 4K-displaymonitoren en het uitgebreide assortiment professionele objectieven.

Canon Vision ademt de sfeer uit van een echte beurs, met meeslepende displays, dynamische demonstraties en een reeks opwindende nieuwe productaankondigingen. Het grote verhaal op het evenement is de introductie van de compacte Canon EOS C70, een crossover 4K-camera die de beste functies van Canon's Cinema EOS en EOS R-systeemcamera's combineert. Naast de EOS C70 worden op Canon Vision de nieuwe Canon Mount Adapter EF-EOS R 0.71x en het veelzijdige Canon CJ20ex5B IASE S 4K-televisieobjectief gelanceerd.

Professionele filmmakers deelden hun ervaringen over het gebruik van de nieuwste technologische innovaties van Canon en hun gedachten over de problemen die de industrie het hoofd moet bieden, in een reeks livestream interviews, met productexperts van Canon om de technische aspecten van de nieuwste toevoegingen aan de series te bespreken. De Q&A-sessies kunnen nog steeds worden bekeken.

In deze film verzamelen we de negen hoogtepunten van de eerste virtuele vakbeurs Canon Vision.

Op een zandstrand bedient filmmaker Jolade Olusanya de Canon EOS C70 met bevestigd beeldscherm.

Filmmaker Jolade Olusanya was een van de geselecteerde kunstenaars om de Canon EOS C70 uitgebreid te testen. Hij was onder de indruk van de flexibiliteit van de nieuwe camera. "Mensen die aan documentaires, korte films en aan muziekvideo's werken, dit is jullie camera. Als je een kleine crew hebt, dan is dit de camera voor jou. Als je het allemaal zelf wilt doen, dan is dit de ideale camera voor jou. Het is een camera waarmee je verder kunt denken dan de beperkingen van de meeste cinecamera's." © Fergus Kennedy

1. Maak kennis met de nieuwste technologische innovaties

De Technology Showcase Area begroet bezoekers bij de ingang van de virtuele vakbeurs, de ideale introductie tot de nieuwste technologische innovaties op Canon Vision.

Hier kom je meer te weten over hoe Canon technologie ontwikkelt voor toekomstige workflows met een hoge resolutie, zoals 8K, en de voordelen die het biedt voor filmmakers. Daarnaast kun je je ook verdiepen in de prachtige optische technologie die Canon heeft ontwikkeld en die de grenzen van objectiefinnovaties verlegt. Verder geeft Canon sportliefhebbers een inkijkje in het innovatieve Free Viewpoint Video System, dat de manier waarop kijkers sport beleven transformeert.

De Canon EOS C70, aan zijn zijde in de hand gehouden door een man.

De compacte afmetingen van de Canon EOS C70, die vergelijkbaar zijn met een fotocamera, maken de video-camera zeer draagbaar. De camera is de ideale keuze voor producties met één camera.

2. Maak kennis met de Canon EOS C70

De nieuwste Cinema EOS-camera van Canon is heel interessant. Het gloednieuwe instapmodel, de cinema-camera Canon EOS C70 profiteert van de nieuwste Canon RF objectiefvatting-technologie en biedt meer vrijheid aan solo-filmers. Het combineert het compacte formaat en hantering van een EOS-fotocamera met de gespecialiseerde video- en audio-opnamefuncties van een volwaardige Cinema EOS-camera.

Met dezelfde innovatieve 4K Super 35mm DGO-sensor als de Canon EOS C300 Mark III, levert de Canon EOS C70 beelden met uitzonderlijk weinig ruis die voldoen aan de eisen van HDR-producties. Het is de eerste Cinema EOS-camera met een RF-objectiefvatting, die een nooit eerder vertoonde beeldkwaliteit, autofocus en beeldstabilisatie biedt.

Verder werd de Canon Mount Adapter EF-EOS R 0.71x onthult, waarmee een groot aantal full-frame Canon EF-objectieven naadloos kunnen worden gebruikt op de Canon EOS C70. De nieuwe vattingadapter is voorzien van een 0.71x optische converter, waarmee de full-frame beeldhoek van een EF-objectief behouden blijft op de Super 35mm-sensor van de camera en in één stop een verbeterde lichttransmissie levert.

Heb je Canon-apparatuur?

Heb je Canon-apparatuur?

Registreer je apparatuur voor gratis advies van experts, onderhoud van apparatuur, toegang tot inspirerende evenementen en exclusieve aanbiedingen met Canon Professional Services.
Filmmaker Steve Holleran maakt opnamen met de Canon EOS C300 Mark III op zijn schouder.

De Canon EOS C300 Mark III is voorzien van Canon’s nieuwe 4K Super 35mm DGO-sensor met weinig ruis voor buitengewone beeldkwaliteit. Verder beschikt de camera over 4K 120P slow motion, groot dynamisch bereik en Dual Pixel CMOS AF.

3. De rest van Canon's Cinema EOS-serie ontdekken

Naast de nieuwe Canon EOS C70 is Canon's volledige assortiment aan Cinema EOS-camera's te zien in de Cinema Zone. Van de EOS C200 tot de EOS C500 Mark II en EOS C700 FFkun je van productexperts horen hoe deze camera's de beroemde kleurwetenschap van Canon gebruiken om ongeëvenaarde resultaten van bioscoopkwaliteit te leveren.

Op deze plek kunnen kijkers ook de nieuwste toevoegingen aan de serie bekijken. De Canon EOS C300 Mark III is de eerste Cinema EOS-camera met een Canon DGO-sensor met 16+ stops dynamisch bereik, waardoor de camera ideaal past in een HDR-workflow. De EOS C300 Mark III heeft dezelfde body als de full-frame EOS C500 Mark II en ook veel functies komen overeen. Bij Canon Vision kun je 3D-modellen onderzoeken en hoge-resolutiebeelden van beide camera's bekijken.

In de Cinema Zone vind je ook het complete aanbod van Sumire Prime- en EF Cine-objectieven. De Sumire Prime-objectieven zijn ontworpen voor filmmakers en bieden toonaangevende optische prestaties, natuurlijke, warme kleuren, vloeiendere gradaties in de lichte gebieden en een zacht, rijk bokeh.

Een portretfoto van regisseur Daniel Ehimen.

Regisseur Daniel Ehimen is een van de gasten bij Canon Vision. Hij bespreekt hoe nieuwe producten van Canon, zoals de Canon EOS C300 Mark III, Canon EOS C700 en Canon EOS C200, de toekomst van het filmmaken in Nollywood hebben beïnvloed.

4. Woon livestream Q&A's met DoP's bij

Na het zien van de nieuwste uitrusting, kunnen kijkers horen hoe de professionals die gebruiken. Verschillende filmmakers deelden hun verhaal van de opnamen. Dit werd gelivestreamd op YouTube en is nog steeds beschikbaar in de Live Streaming Seminar Zone in de virtuele show, met Canon hardware-specialisten die technisch inzicht verschaffen in de producten die besproken worden.

Gevierde filmmakers leggen uit op welke manieren het Cinema EOS-assortiment hun werk zo bijzonder maakt. Nollywood-filmmaker en -regisseur Daniel Ehimen deelt zijn mening over de toekomst van het filmen met Cinema EOS-camera's zoals de Canon EOS C300 Mark III, EOS C700 en EOS C200, terwijl filmmaker Juan Luis Cabellos AEC, die fictie, documentaires en muziekvideo's maakt, vertelt hoe de full-frame Canon EOS C500 Mark II en Sumire Primes zijn manier van werken beïnvloeden. "Wat ik geweldig vind aan de Sumire-objectieven is hun warmte en de huidreproductie," vertelt Juan Luis. "Films gaan voor 90% over gezichten, dus de objectieven waarmee je werkt zijn heel belangrijk."

Editor en kleurenspecialist Ollie Kenchington, die reclames, korte films en documentaires produceert en training in nabewerking geeft, vertelt hoe de Canon EOS C300 Mark III je manier van werken positief beïnvloedt.

Een portretfoto van regisseur Simeon Quarrie.

Regisseur Simeon Quarrie is vol lof over de Canon EOS C70 en Canon EOS R5, met name over het aantal essentiële functies in een kleine body. "Het was een zeer bevrijdend gevoel... Het feit dat ik beperkt en sober kon werken met deze twee camera's en nog steeds het niveau van de productie kon halen dat ik nodig had, was echt essentieel.”

5. De voordelen ontdekken van het overstappen naar kleinere EOS-camera's

De Live Streaming Seminar Zone biedt ook inzichten in hoe filmmakers de creatieve mogelijkheden hebben omarmd die worden geboden door Canon's professionele videocamera's en de compacte, geavanceerdeCanon EOS C70 en Canon EOS R5.

Filmmaker en creatieveling Jolade Olusanya is lid van SXWKS, een groep jonge artiesten, en de Barbican Young Poets, en heeft gewerkt voor merken als Red Bull en YouTube. Hij kon zijn ervaringen delen rondom het vertellen van verhalen op de Canon EOS C70.

"Ik had niet verwacht dat een cinema-camera zo klein kon zijn. Het was alsof ik weer een DSLR in mijn handen hield," legt hij uit. "Het is waarschijnlijk de meest uitgekleedde camera die ik in mijn leven heb gebruikt. Ik hoefde niet echt veel aan de camera toe te voegen, want alles was ingebouwd."

De Canon XA55 4K UHD-camcorder.

De beste DSLR-, systeem- en compactcamera's voor video

Alle huidige Canon EOS- en PowerShot-camera's kunnen nu hoogwaardige video's en geweldige foto's maken. Ontdek welk model het beste bij jou past.

Canon Ambassador Simeon Quarrie, die foto's en video's maakt voor klanten over de hele wereld en trainingen geeft via YouTube, vertelt waarom Canon's RF-vattingssystemen en de nieuwste RF-objectieven ideaal zijn voor producties met een kleine budget.

"Dit is een ideaal product voor een lowbudget-film, waarbij iemand die een maker van indiefilms is die iets probeert te doen wat misschien wel dramatisch is, een stuk kan maken met zo'n mooie, precieze 'directeur fotografie'-esthetiek," legt hij uit. "De stabilisatie is voor mij baanbrekend. Ik kan letterlijk naar een shoot gaan met een minimale ecologische voetafdruk en ik weet dat ik in een positie ben om het te krijgen, maar met het begrip dat de functies in de camera echt bioscoopfuncties zijn."

Journalist en documentairemaakster Elisa Iannacone, die regelmatig werkt voor National Geographic, Newsweek en Vice, gaat in op zowel de rol die de Canon Xa55-videocamera speelt in haar werk als haar ervaring met de Canon EOS C70.

"Wanneer je in gebieden zoals vluchtelingenkampen werkt en een grote uitrusting meebrengt, raken mensen geïntimideerd en wordt het veel moeilijker om aan een verhaal te komen," legt ze uit. "Dus het hebben van een compacte uitrusting is de beste manier om dit te doen.

"Veiligheid is prioriteit nummer één. Je hebt een uitrusting nodig die niet onhandig, te groot of te zwaar is. Met de lockdown verandert alles zo snel. De eisen voor reizen, het fotograferen, de grootte van het team en de hoeveelheid mensen die in een kamer kunnen verblijven, zijn zo beperkt."

6. De professionele XF en XA-videocamera's nader bekeken

De XF-serie, waaronder de Canon XF705 en de Canon XF405, is ontworpen voor televisie, documentaires en commerciële producties, en levert topprestaties in een groot aantal verschillende omstandigheden. Beide camera's bieden ongekende 4K-beeldkwaliteit, 15x optische zoom, een krachtige body en een accu die lang meegaat.

Productspecialisten vertellen je over de prachtige 4K 10-bits 4:2:2 beeldkwaliteit tot wel 50p van de Canon XF705 en de 1-inch CMOS-sensor die krachtige prestaties bij weinig licht mogelijk maakt. De Canon XF705 is de eerste Canon-videocamera die gebruikmaakt van de H.265/HEVC-codec waarmee je bestanden eenvoudiger kunt verwerken in 4K-workflows. De iets voordeligere Canon XF405 beschikt over veelal dezelfde functies, maar heeft een lichtere en compactere body.

Ook de vijf camera's uit de ultracompacte XA-serie worden getoond in de virtuele show, van de geavanceerde 4K UHD Canon XA55- en Canon XA50-modellen tot de Full HD Canon XA11. Deze camera's zijn ideaal voor producties met één camera en combineren ultieme draagbaarheid met een hoge beeldkwaliteit, professionele audio-opnamen en ongekende optische zoom.

Het Canon UHD DIGISUPER 122 4K tv-objectief.

De show introduceert ook een nieuwe serie ultrakrachtige 4K-televisieobjectieven, waaronder de Canon UHD DIGISUPER 122.

7. Ontdek de 4K-televisieobjectieven van de toekomst

Bij de Broadcast TV Lens Tower kunnen bezoekers de verschillende toonaangevende, ultrakrachtige 4K-televisieobjectieven van Canon bekijken. Zo is er bijvoorbeeld de UHD DIGISUPER-serie van Canon. Deze serie bestaat uit twee standaard 4K-objectieven en zes innovatieve 4K Premium-objectieven die zowel op locatie als in studio's kunnen worden gebruikt.

Het vlaggenschip, de Canon UHD DIGISUPER 122, is het model van de tweede generatie en beschikt over een gestabiliseerde 122x zoom met een brandpuntsafstand van 8,2-1000 mm, het langste zoombereik van het gehele assortiment. De beeldstabilisatie in het objectief houdt het beeld stil, zelfs bij de maximale zoom. Het systeem is zo geavanceerd dat het onbedoelde trillingen kan onderscheiden van camerabewegingen, zoals pannen. Zo wordt overcorrectie van camerabewegingen voorkomen en kun je soepeler kantelen en pannen.

De Canon CJ20ex5B IASE S maakt zijn debuut bij Canon Vision. Het is een veelzijdig nieuw televisieobjectief uit de UHDxs-klasse voor sport, nieuwsitems en studiowerk dat een 4K-resolutie over het hele beeld levert. Het is een hybride concept groothoek- en teleobjectief dat een toonaangevende 5-100mm 20x optische zoom biedt, die kan worden verhoogd tot 10-200mm met behulp van de ingebouwde 2x-extender.

"Het vermogen om dichtbij te komen en groothoekopnamen te kunnen maken en niet het gevoel hebben dat je vastzit, je kunt niet meer dan dat vragen van een objectief," zegt professioneel televisiecameraman Jeff Zachary. "Dat is waar we op hebben gewacht en waar we naar hebben gezocht. Daarom is dit de heilige graal van de objectieven, vooral voor de sport."

Een vrouw houdt de Canon EOS R6 in haar handen.

De Canon EOS R6 is een krachtige hybride full-frame systeemcamera die zowel fantastische 4K-video's als prachtige 20MP-foto's kan vastleggen.

8. Ontdek compacte video-oplossingen

Als je op zoek bent naar de ultieme foto- en videohybride camera, dan moet je in de Compact Imaging Systems-zone zijn. Hier kun je de gehele serie bekijken, waaronder de full-frame systeemcamera's Canon EOS R5 en EOS R6 en het vlaggenschip onder de DSLR’s, de Canon EOS-1D X Mark III.

De nieuwe generatie Canon EOS R5 is voorzien van een full-frame 45MP-sensor. Je maakt er foto's mee met een snelheid tot 12 fps met de mechanische of 20 fps met de elektronische sluiter, allemaal met Dual Pixel CMOS AF. Met de EOS R5 leg je prachtige 8K-video in 12-bits RAW intern vast op een CFexpress-kaart, of 8K-video tot 10-bits 4:2:2 in HEVC MP4.

De Canon EOS R6 heeft een full-frame CMOS-sensor met 20 MP, vergelijkbaar met de professionele DSLR Canon EOS-1D X Mark III, en biedt 4K-video bij maximaal 60p. Zowel de Canon EOS R5 als de EOS R6 zijn voorzien van toonaangevende beeldstabilisatie in de body, variangle schermen en Canon Log voor een groter dynamisch bereik, minder ruis en superieure grading.

In de Compact Imaging Systems-zone kun je ook de talloze objectieven met EF- en RF-vatting bekijken. Met zoveel keuze aan optica kun je qua creativiteit alle kanten op, van compacte objectieven, prime-objectieven met grote diafragma's en zoommogelijkheden, gespecialiseerde objectieven zoals fisheye, macro en tilt-shift, tot de objectieven van professionele kwaliteit uit de L-serie die bewezen optische prestaties leveren.

Het 31-inch Canon DP-V3120-scherm.

Het nieuwe vlaggenschip, de 31-inch Canon DP-V3120 4K-referentiedisplay, is de ideale keuze voor gebruik in de postproductie-industrie, met ultralage zwartniveaus en een helderheid van rand tot rand.

9. Ontdek hoe je professionele 4K-monitoren toevoegt aan je workflow

De professionele 4K-referentiedisplays van Canon kunnen worden gebruikt tijdens het filmen en tijdens de nabewerking, van het 17-inch model met een aluminium chassis tot een aantal 24-inch modellen en het indrukwekkende 31-inch 4K HDR-display. Alle monitoren zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van professionele gebruikers, en bieden een grote beeldhoek en Canon's innovatieve Matrix Array-technologie voor uniforme beelden van rand tot rand met minimaal kleurverschil.

Het paradepaardje de 31-inch Canon DP-V3120 biedt een toonaangevende helderheid van 2000cd/m2 van rand tot rand en ultralage zwartniveaus, wat meer flexibiliteit biedt voor een HDR-productieworkflow. Het is goedgekeurd als Dolby Vision-masteringmonitor en voldoet aan de toekomstige HLG HDR-standaarden voor televisie.

De Canon DP-V3120, DP-V2421, DP-V2411 en DP-V1711 zijn allemaal uitgerust met 12G-SDI-interfaces, PQ en Hybrid Log-Gamma-ondersteuning, en wide colour gamut-reproductie zoals ITU-R BT.2020 en DCI-P3, waardoor ze ideaal zijn voor een grote verscheidenheid aan 4K-productieworkflows. Verder bieden ze een uitgebreid assortiment aan HDR-ondersteuningsfuncties, zoals een ingebouwde HDR-waveform-monitor, HDR-SDR-split screen, HDR-onechte kleuren en HDR-histogram.

Marcus Hawkins

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Klik hier voor inspirerende verhalen en het laatste nieuws van Canon Europe Pro