A camera operator using the Canon EOS C300 Mark III on an airfield shoot.
De nieuwe DGO Super 35mm 4K CMOS-sensor en de verbeterde 16+ stops van het dynamische bereik zijn slechts twee van de belangrijkste functies en innovaties die filmmakers in de Canon EOS C300 Mark III zullen aantreffen.

De Canon EOS C300 Mark III bouwt voort op de succesvolle Super 35mm-formule die de Canon EOS C300 Mark II de eerste keuze 4K-camera maakte voor kritische documentairemakers en televisieproducties.

Hier bekijken we de belangrijkste eigenschappen en functies van de Canon EOS C300 Mark III, waaronder een nieuwe sensorinnovatie van Canon - Dual Gain Output (DGO).

Canon Professional Services

Heb je Canon-apparatuur?

Registreer je apparatuur voor gratis advies van experts, onderhoud van apparatuur, toegang tot inspirerende evenementen en exclusieve aanbiedingen met Canon Professional Services (CPS).

1. Nieuwe DGO Super 35mm 4K CMOS-sensor

Een belangrijke innovatie in de Canon EOS C300 Mark III is de sensorgrootte en de technologie die erachter ligt.

De sensor van de Canon EOS C300 Mark III heeft hetzelfde klassieke Super 35mm-formaat als zijn voorganger, maar is opnieuw ontworpen met een innovatieve functie genaamd Dual Gain Output.

De DGO-sensor is een nieuw ontwikkeld beeldverwerkingssysteem dat uitzonderlijk heldere beelden bij weinig licht geeft en superieure mogelijkheden voor HDR-opnamen biedt.

Op de DGO-sensor wordt elke pixel van de afbeelding op twee versterkingsniveaus (hoog en laag) gelezen. Deze combinatie leidt uiteindelijk tot één afbeelding. Het hoge versterkingsniveau is geoptimaliseerd om heldere details in donkere delen vast te leggen. De lage versterking is geoptimaliseerd voor het vastleggen van de details in lichte gebieden. In combinatie worden de details in de schaduwen en lichte delen behouden en verbeterd, waardoor de camera een indrukwekkend groot dynamisch bereik tot wel 16+ stops kan bereiken.

De nieuwe DGO-sensor is ook compatibel met Dual Pixel AF. De gebruiker krijgt hierdoor meer vrijheid om tot de gewenste foto te komen.

2. Verbeterd dynamisch bereik met meer dan 16 stops

De nieuwe DGO-sensortechnologie zorgt ervoor dat de Canon EOS C300 Mark III meer dan 16 stops dynamisch bereik kan leveren bij het maken van opnamen in Canon Log 2 Gamma.

"Naast de nieuwe DGO-sensor en Canon Log 2, beschikt de Canon EOS C300 Mark III ook over de opties Canon Log 3 en Wide Dynamic Range voor het vastleggen van logbestanden," aldus Paul Atkinson, European Product Specialist, Professional Video bij Canon. "De camera is volledig compatibel met een HDR-workflow (High Dynamic Range), inclusief direct opnemen in Dolby PQ en HLG."

The Canon EOS C300 Mark III being used on a handheld gimbal.
De Canon EOS C300 Mark III is de eerste Cinema EOS-camera met de DGO-sensor, die uitzonderlijk heldere beelden bij weinig licht geeft en superieure mogelijkheden voor HDR-opnamen biedt.
A close-up of the Canon EOS C300 Mark III attached to a drone.
De Canon EOS C300 Mark III maakt gebruik van dezelfde DIGIC DV 7-beeldprocessor als de Canon EOS C500 Mark II. De verbeterde verwerkingsmogelijkheden zorgen voor een nieuw prestatieniveau, waaronder 4K-opnamen met een hoge bitsnelheid.
The Canon EOS C300 Mark III.

De toekomst van films maken: maak kennis met de Canon EOS C300 Mark III

Ontdek de nieuwe generatie Cinema EOS-camera's van Canon: een doorbraak voor de filmindustrie.

3. Indelingen voor meerdere opnamen

De Canon EOS C300 Mark III maakt gebruik van dezelfde DIGIC DV 7-beeldprocessor als de Canon EOS C500 Mark II, een stapje beter dan de Dual DIGIC DV5-processoren in de Canon EOS C300 Mark II.

De verbeterde verwerkingsmogelijkheden zorgen voor een nieuw prestatieniveau van de Canon EOS C300-serie, waaronder 4K-opnamen met een hoge bitsnelheid.

"Je kunt 4K of 2K RAW opnemen in Cinema RAW Light met de Canon EOS C300 Mark III en je kunt ook 4K/2K en Full HD opnemen in XF-AVC met ALL-Intra of Long GOP," legt Paul uit. "All-Intra biedt een lagere compressie en een hogere gegevenssnelheid, en dat is aantrekkelijk in situaties zoals dramaproducties, waarvoor geen RAW-workflow nodig is.

"Voor beeldmateriaal met korte servicetijden, zoals nieuwsitems of interviews, kan je een lagere gegevenssnelheid gebruiken met Long GOP voor meer compressie en een kleinere bestandsgrootte. Je hebt dan de mogelijkheid om een kleinere overdracht aan de nieuwsredactie te leveren, met welk medium dan ook, of grotere snelheden voor downloaden en gegevensinvoer."

A cameraman with the Canon EOS C300 Mark III.
Dankzij de verwerkingskracht van DIGIC 7 kan de Canon EOS C300 Mark III 4K-video met een hoge bitsnelheid opnemen.

4. Hogere framerates

De Canon EOS C300 Mark II biedt opnamen tot 120P in 4K Cinema RAW Light of XF-AVC zonder bijsnijden en tot 180 fps met de sensormodus ingesteld op Super 16mm/2K met bijsnijden. "Deze framerates zijn beschikbaar bij alle camerafrequentie-instellingen," legt Paul uit. "Bovendien blijft de Dual Pixel CMOS AF-functionaliteit behouden bij het maken van opnamen in deze modus. Proxybestanden die op de SD-kaart zijn opgenomen, worden ook met dezelfde framesnelheid opgenomen.

"De Canon EOS C300 Mark III beschikt over deze functionaliteit en kan dit doen in 4K en 2K RAW, maar ook in Full HD, 2K of 4K XF-AVC. Als het gaat om een 2K Super 16mm met bijsnijden, kan je 180 fps bereiken.

"Als je RAW-opnamen maakt met 120 fps, worden proxybestanden vastgelegd met dezelfde instellingen als de hoofdopname-indeling met 4:2:0 8-bits."

5. 4K-films met hoge bitsnelheid

Dankzij de verwerkingskracht van DIGIC 7 kan de Canon EOS C300 Mark III 4K-video met een hoge bitsnelheid opnemen. "Wanneer je Cinema RAW Light opneemt, leg je met 1 Gbps vast," zegt Paul. "Voor opnemen in XF-AVC is de maximale gegevenssnelheid 810 Mbps bij opnamen met de ALL-I-optie," voegt hij toe.

The Canon EOS C300 Mark III attached to a drone in the air.
Met interne 4K-opnamen zijn geen extra accessoires nodig. In deze minimalistische vorm kan je hem gemakkelijk in de hand houden of aan een drone bevestigen.

6. Flexibel, modulair systeem

De Canon EOS C300 Mark III is flexibel als het gaat om het gebruik van de camera en deelt accessoires met zijn full-frame soortgenoot, de Canon EOS C500 Mark II, waardoor ze perfect bij elkaar passen. Als je gewend bent om een Canon EOS C500 Mark II te gebruiken, kan je eenvoudig een Canon EOS C300 Mark III in je workflow opnemen.

"Dankzij de sobere vorm heb je een camera die je gemakkelijk in de hand kunt houden of heel eenvoudig op een gimbal of drone kunt aansluiten. Je kunt zelfs met de camera in gestripte vorm optimaal van de functies profiteren, omdat de interne 4K-opname betekent dat je geen extra accessoires hoeft aan te sluiten. Maar als je bijvoorbeeld wilt overschakelen naar IP-streaming, kan je gewoon een van de uitbreidingseenheden toevoegen."

Een Canon Extension Unit 2 (EU-V2) biedt maximale connectiviteit en voegt ook onafhankelijk bediende XLR-ingangen toe voor een vierkanaals audiosysteem.

"Dankzij het modulaire ontwerp is de Canon EOS C300 Mark III een veel veelzijdigere camera," aldus Paul. "Als je geen extra's nodig hebt, kan je hem eenvoudig en licht houden. Als je extra aansluitingen nodig hebt, kan je hem veranderen in een complete productiecamera."

Geschreven door Marcus Hawkins


Gerelateerde artikelen

Alles weergeven

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Klik hier voor inspirerende verhalen en het laatste nieuws van Canon Europe Pro

Meld je nu aan