CANON EOS R5

Maak verbinding

De Zeus is een van de meest verbonden camera's die Canon ooit heeft gemaakt, met de mogelijkheid om met je smartphone of Wi-Fi-netwerk via de Image.canon-service beeldbestanden te verzenden naar je klanten, sociale-mediaprofielen of zelfs naar cloudaccounts.

Superstabiel, supersnel

De EOS kan snellere, stabielere wireless verbindingen tot stand brengen dankzij de ingebouwde dual-band 2,4 GHz en 5 GHz Wi-Fi en ondersteuning voor 802.11a-, b-, g-, n- en 802.11ac-standaarden. Dankzij de Bluetooth Low Energy-verbinding die altijd is ingeschakeld, blijft de camera verbonden met slimme apparaten, zodat je op locatie via telefoons en tablets kunt bladeren door foto's en ze kunt bewerken en verzenden.

De camera kan Wi-Fi gebruiken om te communiceren met slimme apparaten, afbeeldingen naar de cloud te uploaden via de Image.canon-gateway of afbeeldingen rechtstreeks via FTP te verzenden.

Camera Connect-app

Zorg ervoor dat je digitale workflow onderweg al begint, voordat je thuiskomt van je shoot. Start de Canon Camera Connect-app op je smartphone of tablet en de EOS maakt automatisch verbinding via Wi-Fi, zodat gebruikers door de inhoud van de geheugenkaart van de camera kunnen bladeren en beelden kunnen verzenden voor bewerking met de Canon Digital Photo Professional-app of om te delen.

Het is ook mogelijk om de EOS te configureren voor Auto Image Transfer, zodat beelden automatisch naar je smartphone worden verzonden terwijl je opnamen maakt.

Met de app kunnen fotografen hun EOS-camera's ook draadloos bedienen - voor foto's en video's. Selecteer waarop je wilt scherpstellen, pas de sluitertijd aan en bekijk wat je camera ziet met Live View-opnamen op afstand, zodat je wireless opnamen kunt maken vanuit moeilijk bereikbare hoeken.

EOS R6 Mark II

Canon Camera Connect

Verbind je Canon-camera met je Apple- of Android-apparaat om op afstand te fotograferen en eenvoudig je foto's te delen.

image.canon

Met image.canon, de nieuwe cloudfotoservice van Canon, kunnen gebruikers een onbeperkt aantal foto's, waaronder RAW-bestanden, maximaal 30 dagen lang online opslaan. Beeldbestanden kunnen vervolgens worden verplaatst naar Google Drive, Adobe Creative Cloud of lokale offline opslag.

De EOS R5 is de eerste EOS waarmee beelden automatisch naar de cloud van image.canon kunnen worden geüpload, waar ze wachten op je gesynchroniseerde pc of Mac wanneer je terugkeert van een shoot.

Image.canon

Zet foto's en video's naadloos over van je Canon-camera naar je apparaten en webservices.

FTP

Voor professionele fotografen die op locatie snel en veilig foto's moeten leveren aan klanten, biedt de EOS R5 ingebouwde FTP en FTPS via de ingebouwde Wi-Fi van de camera. FTP-instellingen kunnen in de camera of offline worden geconfigureerd met behulp van EOS Utility-software en maximaal 10 voorinstellingen die zijn opgeslagen voor direct oproepen.

Er is een optionele WFT-R10 Wi-Fi-grip beschikbaar voor de EOS R5, die ook een Gigabit Ethernet-verbinding heeft voor bekabelde netwerkverbindingen en MIMO-antennes toevoegt, voor Wi-Fi met een groter bereik en minder interferentie. Beveiligde beeldoverdracht via SFTP is ook toegevoegd.

Wanneer foto's worden geclassificeerd of worden gelabeld met een spraakmemo, kunnen deze metagegevens samen met de beeldbestanden worden verzonden, zodat deze waardevolle informatie bij beeldeditors en bureaumedewerkers terechtkomt.

FTP Transfer Status Display
Dit display is ontwikkeld voor nieuws- en sportfotografen voor het verzenden van foto's via FTP en geeft weer hoelang het verzenden duurt. Hierdoor kunnen fotografen een overwogen beslissing nemen over ter plekke de foto's te verzenden of dit elders met een snellere verbinding te doen.

Bescherm beeldoverdracht
Voor veel nieuws- en sportfotografen is de optie om de beelden die naar een FTP-server worden verstuurd automatisch te beveiligen erg handig. Het beveiligen van beelden houdt in dat ze worden vergrendeld en niet per ongeluk kunnen worden verwijderd. Bovendien kun je eenvoudig zien welke beelden naar een client zijn verzonden, wanneer ze na de shoot allemaal naar je computer zijn overgezet.

De Canon Mobile File Transfer-app geeft je volledige controle over FTP-mogelijkheden en de optie om IPTC-gegevens en spraakmemo's aan beelden toe te voegen door de FTP-mogelijkheden van je camera uit te breiden met behulp van je smartphone.

Meer informatie en downloaden >

Gerelateerde artikelen

 • ARTIKEL

  Eerste opnamen met de Canon EOS R5: de natuur vastgelegd in prachtig detail

  Ulla Lohmann en Robert Marc Lehmann vertellen hoe ze dankzij de 45 Megapixel sensor en Eye tracking-AF van de Canon EOS R5 spectaculaire natuuropnamen hebben kunnen maken.

 • ARTIKEL

  Filmen in 8K en oversampled 4K met de Canon EOS R5

  In de eerste videoshoots met de Canon EOS R5 verkenden Martin Bissig en Ivan D’Antonio hoe de 8K-mogelijkheden de opnametijd verkorten en de creatieve opties uitbreiden.

 • ARTIKEL

  Canon EOS R5: 10 functies die je niet mag missen

  Ontdek de functies die de EOS R5 zo revolutionair maken, waaronder de mogelijkheid om foto's van 45 MP met maximaal 20 fps en 8K RAW-video-opnamen te maken.

 • ARTIKEL

  Canon EOS R5 of EOS R6 - welke past het best bij jou?

  Canon introduceert niet één maar twee baanbrekende full-frame systeemcamera's. Ontdek welke het beste bij jou past. Bekijk de vergelijking tussen de EOS R5 en de EOS R6.