CANON EOS R5

Maak verbinding

De EOS R5 is een van de meest verbonden camera's die Canon ooit heeft gemaakt, met de mogelijkheid om met je smartphone of Wi-Fi-netwerk via de Image.canon-service beeldbestanden te verzenden naar je klanten, sociale-mediaprofielen of zelfs naar cloudaccounts.

Maak verbinding

Superstabiel, supersnel

De EOS R5 kan snellere, stabielere wireless verbindingen tot stand brengen dankzij de ingebouwde dual-band 2,4 GHz en 5 GHz Wi-Fi en ondersteuning voor 802.11a-, b-, g-, n- en 802.11ac-standaarden. Dankzij de Bluetooth Low Energy-verbinding die altijd is ingeschakeld, blijft de camera verbonden met slimme apparaten, zodat je op locatie via telefoons en tablets kunt bladeren door foto's en ze kunt bewerken en verzenden.

De camera kan Wi-Fi gebruiken om te communiceren met slimme apparaten, afbeeldingen naar de cloud te uploaden via de Image.canon-gateway of afbeeldingen rechtstreeks via FTP te verzenden.

Camera Connect-app

Zorg ervoor dat je digitale workflow onderweg al begint, voordat je thuiskomt van je shoot. Start de Canon Camera Connect-app op je smartphone of tablet en de EOS R5 maakt automatisch verbinding via Wi-Fi, zodat gebruikers door de inhoud van de geheugenkaart van de camera kunnen bladeren en beelden kunnen verzenden voor bewerking met de Canon Digital Photo Professional-app of om te delen.

Het is ook mogelijk om de EOS R5 te configureren voor Auto Image Transfer, zodat beelden automatisch naar je smartphone worden verzonden terwijl je opnamen maakt.

Met de app kunnen fotografen hun EOS R5-camera's ook draadloos bedienen - voor foto's en video's. Selecteer waarop je wilt scherpstellen, pas de sluitertijd aan en bekijk wat je camera ziet met Live View-opnamen op afstand, zodat je wireless opnamen kunt maken vanuit moeilijk bereikbare hoeken.

Canon Camera Connect

Verbind je Canon-camera met je Apple- of Android-apparaat om op afstand te fotograferen en eenvoudig je foto's te delen.

image.canon

Met image.canon, de nieuwe cloudfotoservice van Canon, kunnen gebruikers een onbeperkt aantal foto's, waaronder RAW-bestanden, maximaal 30 dagen lang online opslaan. Beeldbestanden kunnen vervolgens worden verplaatst naar de permanente 10 GB grote opslagruimte van image.canon, naar Google Drive, Adobe Creative Cloud1 of een lokale offline opslag.

De EOS R5 is de eerste EOS waarmee afbeeldingen automatisch naar de cloud van image.canon kunnen worden geüpload, zodat ze op je wachten op je gesynchroniseerde pc of Mac wanneer je terugkeert van een shoot.

Image.canon

Draag foto's en video's naadloos over van je Canon-camera naar je apparaten en webservices.

FTP

Voor professionele fotografen die op locatie snel en veilig foto's moeten leveren aan klanten, biedt de EOS R5 ingebouwde FTP en FTPS via de ingebouwde Wi-Fi van de camera. FTP-instellingen kunnen in de camera of offline worden geconfigureerd met behulp van EOS Utility-software en maximaal 10 voorinstellingen die zijn opgeslagen voor direct oproepen.

Er is een optionele WFT-R10 Wi-Fi-grip beschikbaar voor de EOS R5, die ook een Gigabit Ethernet-verbinding heeft voor bekabelde netwerkverbindingen en MIMO-antennes toevoegt, voor Wi-Fi met een groter bereik en minder interferentie. Beveiligde beeldoverdracht via SFTP is ook toegevoegd.

Wanneer foto's worden geclassificeerd of worden gelabeld met een spraakmemo, kunnen deze metagegevens samen met de beeldbestanden worden verzonden, zodat deze waardevolle informatie bij beeldeditors en bureaumedewerkers terechtkomt.

Gerelateerde artikelen

  1. Beschikbaar medio 2020.