CANON EOS R5

Beeldkwaliteit

De EOS R5 levert beeldkwaliteit die de verwachtingen overtreft. Een sensor met 45 Megapixel werkt hand in hand met een DIGIC X-beeldprocessor, die precies laat zien waartoe het technisch geavanceerde EOS R System in staat is.

45 Megapixel resolutie & DIGIC X-processor

De kern van de EOS R5 is een 45 Megapixel full-frame CMOS-sensor die een ongekende beeldkwaliteit levert. Details en helderheid zijn gewoonweg verbluffend, evenals kleurreproductie, toongradatie en dynamisch bereik. De sensor werkt met een maximale gevoeligheid van ISO 51200, zodat je zelfs bij weinig licht kunt profiteren van de sensationele beeldkwaliteit van de EOS R5.

Een op maat gemaakte DIGIC X-beeldprocessor haalt gegevens van de sensor van de camera en produceert beeldbestanden van uitzonderlijke kwaliteit. Digitale ruis wordt tot een minimum beperkt - niet alleen bij hoge ISO-instellingen, maar bij alle gevoeligheden. Dankzij een volledige nieuwe functie voor aanpassing van helderheid en extra dynamisch bereik wordt scherpte verbeterd. Dit wordt mogelijk met Auto Lighting Optimizer (ALO) en Highlight Tone Priority+ technologie.

© Ulla Lohmann / Canon Ambassador

A paraglider with a yellow canopy high above the lush German Alps

© Ulla Lohmann / Canon Ambassador

© Robert Marc Lehmann

RF-vatting

De EOS R5 is een camera die optimaal gebruikmaakt van de technische ontwikkelingen die voor het EOS R System zijn gerealiseerd. Hiertoe behoort de RF-lensvatting, met een brede diameter van 54 mm en een flensafstand van 20 mm, waardoor optische ontwerpen mogelijk zijn die voorheen onmogelijk werden geacht.

De RF-bevestiging verzendt ook gegevens tussen de lens en de camerabehuizing met tien keer de snelheid van de EF-lensvatting. Dit zorgt voor een snellere automatische scherpstelling, het nieuwe intelligente beeldstabilisatiesysteem en nieuwe niveaus van beeldverwerking in de camera, met technologieën als Canon's Digital Lens Optimizer voor een optimale beeldkwaliteit en optimale prestaties van lenzen.

Foto's met een hoge resolutie tot 400 Megapixel

Met firmwareversie 1.81 kunt u foto's met een hoge resolutie tot wel 400 Megapixel in de camera maken. Dankzij de IBIS-functie met hoge resolutie kan de EOS R5 op een statief negen opeenvolgende opnamen maken, waarbij de sensor met behulp van het in-body IS-mechanisme voor elk beeld iets wordt verplaatst, en de opnamen in de camera samenvoegen. Hierdoor kan de camera nog kleinere pixels nabootsen, waardoor een foto met een hogere resolutie tot ongeveer 400 Megapixel wordt verkregen.

IBIS high resolution
IBIS met hoge resolutie AAN

IBIS met hoge resolutie AAN

IBIS met hoge resolutie UIT

IBIS met hoge resolutie UIT

8 stops beeldstabilisator1

De EOS R5 is de eerste EOS-camera met in-body beeldstabilisatie, voorzien van 5-assige bescherming tegen camerabewegingen bij het maken van opnamen met objectieven zonder eigen beeldstabilisatie. Als er echter een compatibel RF-objectief met beeldstabilisatie op de EOS R5 is bevestigd, werken de twee stabilisatiesystemen samen om een intelligent beeldstabilisatiesysteem te creëren dat een ongelooflijk voordeel van 8 stops biedt.

Dat is genoeg om foto's uit de hand te kunnen maken bij zeer lange sluitertijden zonder bang te zijn voor onscherpte door camerabewegingen. Stel je voor dat je bewust een lange sluitertijd kunt gebruiken om de beweging van een waterval vast te leggen met de camera in de hand. Dit is slechts een van de manieren waarop de EOS R5 fotografen nieuwe creatieve mogelijkheden biedt.

Geen beeldstabilisatie

© Ulla Lohmann / Canon Ambassador

8-stops beeldstabilisatie

© Ulla Lohmann / Canon Ambassador

Movie Digital IS

Een elektronische 5-assige, in-body Image Stabilizer werkt ook bij het opnemen van video*. Dit werkt samen met het in-body beeldstabilisatiesysteem van de camera's en de eigen beeldstabilisatie van de lens, voor een zeer hoge stabilisatie. Dit geeft handheld-beelden een vloeiende, professionele uitstraling, ideaal voor documentairefilms en creatieve filmprojecten.

* Movie Digital IS-systeem is niet beschikbaar bij opnamen in 8K RAW

HEIF-indeling

Naast JPEG- en CR3 RAW-bestanden kan de EOS R5 ook HEIF-bestanden (High Efficiency Image Format) opnemen. Deze beeldbestandsindeling van de volgende generatie heeft een hogere beeldkwaliteit dan JPEG-bestanden, maar met ongeveer dezelfde bestandsgrootte. De indeling maakt 10-bits kleuren mogelijk voor een groter dynamisch bereik, waarmee je HDR PQ-beelden kunt vastleggen.

HEIF-bestanden kunnen ook in de camera worden verwerkt om JPEG-bestanden te produceren met een groter dynamisch bereik dan normale JPEG-bestanden.

Gerelateerde artikelen

 • ARTIKEL

  Eerste opnamen met de Canon EOS R5: de natuur vastgelegd in prachtig detail

  Ulla Lohmann en Robert Marc Lehmann vertellen hoe ze dankzij de 45 Megapixel sensor en Eye tracking-AF van de Canon EOS R5 spectaculaire natuuropnamen hebben kunnen maken.

 • ARTIKEL

  Filmen in 8K en oversampled 4K met de Canon EOS R5

  In de eerste videoshoots met de Canon EOS R5 verkenden Martin Bissig en Ivan D’Antonio hoe de 8K-mogelijkheden de opnametijd verkorten en de creatieve opties uitbreiden.

 • ARTIKEL

  Canon EOS R5: 10 functies die je niet mag missen

  Ontdek de functies die de EOS R5 zo revolutionair maken, waaronder de mogelijkheid om foto's van 45 MP met maximaal 20 fps en 8K RAW-video-opnamen te maken.

 • ARTIKEL

  Canon EOS R5 of EOS R6 - welke past het best bij jou?

  Canon introduceert niet één maar twee baanbrekende full-frame systeemcamera's. Ontdek welke het beste bij jou past. Bekijk de vergelijking tussen de EOS R5 en de EOS R6.

  1. 8 stops gebaseerd op de CIPA-standaard met RF 24-105mm F4 L IS USM op een brandpuntsafstand van 105 mm.