CANON EOS R5

Krachtige prestaties voor de professional

Met de EOS R5 kun je 45 Megapixel-beelden vastleggen met tot wel 20 frames per seconde, met continue automatische scherpstelling. Met dit soort prestaties, powered by een speciaal ontwikkelde DIGIC X-processor, kun je foto's maken die nog nooit eerder mogelijk waren.

Krachtige prestaties voor de professional

Een mountainbiker voert een stunt in de lucht uit tegen het zonlicht in. Het beeld is van onderaf gefotografeerd en omlijst door rode klaprozen en grassen op de heuvel

Martin Bissig was een van de eerste professionals die de filmmogelijkheden van Canon's EOS R5 op de proef hebben gesteld door snel bewegende actiebeelden van mountainbikers en skateboarders te fotograferen. Gefotografeerd met een Canon EOS R5 en een Canon RF 15-35mm F2.8L IS USM-lens, ingesteld op 15mm, 1/800 sec, f/9 en ISO250. © Martin Bissig

Snelheid als nooit tevoren

Met de EOS R5 kun je fleeting momenten fotograferen als nooit tevoren, in 45 Megapixel full-frame beelden met een verbazingwekkende snelheid van 201 fps, in totale stilte en met volledige AE- en AF-tracking.

Of je nu sport-, nieuws-, natuur- of portretopnamen maakt, met de EOS R5 heb je meer kansen om een perfect moment vast te leggen. En als je een mechanische sluiter nodig hebt, kun je continu fotograferen met een verbluffende snelheid van 12 fps1: de beste prestaties in zijn klasse voor een full-frame systeemcamera.

© Robert Marc Lehmann

© Martin Bissig / Canon Ambassador

© Ulla Lohmann / Canon Ambassador

© Martin Bissig / Canon Ambassador

Geavanceerde elektronische zoeker

De EOS R5 heeft een elektronische zoeker die zo geavanceerd is dat er niets lijkt te staan tussen jou en het onderwerp dat je fotografeert. Met een resolutie van 5,76 miljoen dots, een dekking van 100% en een vernieuwingsfrequentie van 120 fps ga je helemaal op in de compositie en kun je precies bekijken hoe de foto eruit zal zien wanneer je de opname maakt.

De EVF wordt aangevuld met een 2,1 miljoen dots variangle touchscreen van 3,15 inch dat wegdraait van de camerabehuizing en 270˚ kan worden gedraaid voor comfortabel fotograferen vanuit moeilijke hoeken. Het scherm kan ter bescherming ook tegen de camerabehuizing worden gedraaid en opgeborgen.

Een sensor aan de achterkant van de EOS R5 schakelt automatisch tussen EVF en scherm wanneer de camera op ooghoogte wordt gehouden en kan verschillend worden ingesteld, afhankelijk van het feit of het scherm is uitgeklapt of niet.

DIGIC X-beeldprocessor

De fenomenale snelheid van de EOS R5 voor continu fotograferen, de uitstekende beeldkwaliteit en de toonaangevende automatische scherpstelling worden allemaal geregeld door een DIGIC X-processor, die ook de andere functies van de camera bestuurt en zorgt voor een snelle, responsieve bediening.

xyz

Twee kaartsleuven met CFexpress

De EOS R5 beschikt over twee geheugenkaartsleuven: één voor universeel compatibele SD-kaarten (met ondersteuning voor high-speed UHS-II type SD-media) en een tweede sleuf voor ultrasnelle CFexpress-kaarten, die de ongelofelijke snelheid leveren die nodig is voor langdurige 20 fps bursts voor maximaal 180 RAW-bestanden en enkele van EOS R5’ video-indelingen met een hogere resolutie.


CFexpressV90 UHS-II SD
Max. overdrachtssnelheid1,97 GB per seconde321 MB per seconde

De Canon EOS R5, gezien vanuit de rechterkant van de gebruiker. De twee kaartsleuven bevinden zich onder een klepje aan de zijkant.

De Canon EOS R5 heeft ook twee kaartsleuven: een supersnelle CFexpress-kaartsleuf en een universeel compatibele SD-kaartsleuf.

Nieuwe accu met meer capaciteit

De EOS R5 heeft een geavanceerde nieuwe LP-E6NH-accu, die 20 procent meer capaciteit heeft dan oudere LP-E6N-accu's, zodat je (gemiddeld) 490 opnamen kunt maken met één lading.*

LP-E6NH-accu's kunnen worden opgeladen met de meegeleverde acculader of in de camera via USB C 3.1, met 5V/1,5A-voedingscapaciteit (PD). De BG-R10 battery grip is ook beschikbaar, waarin twee accu's tegelijk kunnen worden geplaatst voor langere gebruiksduur.

Oudere LP-E6- en LP-E6N-accu's zijn compatibel met de EOS R5. Echter, de hoogste opnamesnelheden en het opladen in de camera zijn niet beschikbaar bij gebruik van de LP-E6.

* Conform de CIPA-normen bij 23 ˚C, met het LCD-scherm in de energiebesparende modus.

Professionele constructie

De EOS R5 heeft een body van magnesiumlegering die bestand is tegen de ontberingen van professioneel gebruik. De beschermende afdichting houdt stof en vocht buiten en zorgt ervoor dat je vol vertrouwen kunt fotograferen, bij weer en wind.

Gerelateerde artikelen

  1. Elektronische sluiter tot ca. 20 fps met AF/AE-tracking: van toepassing op sommige RF/EF-lenzen, wanneer het diafragma volledig is geopend. Ga naar de officiële website van Canon voor een lijst met compatibele lenzen. De snelheid van burstopnamen is afhankelijk van de sluitertijd, de diafragma-instelling, de diafragmawaarde tijdens continu-opnamen, de omstandigheden van het onderwerp, de helderheid (met name bij weinig licht) en het type lens. Mechanische sluiter met maximaal ca. 12 fps met AF/AE-tracking: bij gebruik van RF-lenzen en bepaalde EF-lenzen. Ga naar de officiële website van Canon voor een lijst met compatibele lenzen. De snelheid van burstopnamen varieert in maximaal 3 fasen, afhankelijk van het accutype, de resterende acculading, het aantal accu's, de gebruikte lens, de temperatuur, de instelling van de ingebouwde Wi-Fi (aan/uit) en of je een battery grip en WFT-eenheid, DC-koppelstuk of USB-voedingsadapter gebruikt. Naast de bovenstaande factoren kan de maximale snelheid van burstopnamen afnemen als gevolg van de sluitertijd, het diafragma, het gebruik van de flitser, de verwerking van reductie van flikkering, de omstandigheden van het onderwerp en de helderheid (met name in een donkere omgeving).