PRINTEN

6 manieren waarop je met de Canon PIXMA
PRO-200 betere prints kunt maken

Maak kennis met de nieuwe toonaangevende Canon PIXMA PRO A3+-printer, die het eenvoudig maakt om digitale afbeeldingen om te zetten in levendige kunstwerken in 90 seconden*.
Een vrouwenhand die een kleurrijke A3-print van paprika's vasthoudt, afkomstig uit een Canon PIXMA PRO-200-printer.

Culinair fotografe Natasha Alipour-Faridani wil een impact maken met haar prints, en het geavanceerde ChromaLife100+ 8-inktsysteem van de Canon PIXMA PRO-200 garandeert levendige kleuren en diepere zwarttinten in vergelijking met de Canon PIXMA PRO-100S, de voorganger in het assortiment Canon-printers.

Als opvolger van de populaire Canon PIXMA PRO-100S moet de Canon PIXMA PRO-200 aan hoge eisen voldoen, en doet dat zonder problemen. Doordat de nieuwe A3+-printer 15% minder groot is, bijna 28% lichter en een nog kleinere voetafdruk heeft dan zijn voorganger, neemt deze minder ruimte in beslag, maar hij kan wel grote panoramische afbeeldingen tot bijna een meter lang printen.

De Canon PIXMA PRO-200 combineert professionele printkwaliteit met eenvoudige bediening en tijdbesparende eigenschappen en is daarmee de perfecte eerste stap naar printen op A3+. De nieuwe toonaangevende PIXMA PRO-fotoprinter print een A3+-foto in slechts 90 seconden* en gebruikt een verbeterd ChromaLife100+-inktsysteem met 8 kleuren om levendige prints zonder witrand op alle media te produceren.

"Als je werk veel felle kleuren heeft, is de Canon PIXMA PRO-200 ideaal," zegt Suhaib Hussain, Inkjet Specialist en printexpert van Canon Europe. "Deze printer is de beste uit de PIXMA-serie en is een goed instapmodel voor professionele fotoprinters van Canon."

De Canon PIXMA PRO-200 bevat een aantal technologieën van de professionele Canon imagePROGRAF PRO-300. Dit is inclusief de ondersteuning voor Canon's Professionele print en lay-out (PPL)-software, waarmee je gemakkelijk prints kan maken die er hetzelfde uitzien als op het scherm. Als je het omzetten van je digitale afbeeldingen in prachtige foto's steeds uitstelt omdat kleurbeheer te ingewikkeld is, geeft PPL je het vertrouwen om het nog eens te proberen.

Culinair fotografe Natasha Alipour-Faridani uit Londen stelde de Canon PIXMA PRO-200 op de proef om te laten zien hoe de opvallende eigenschappen ervan het printen van foto's naar een hoger niveau kunnen tillen.

1. Levendige kleuren met ChromaLife100+ inkten

Dankzij het ChromaLife100+-inktsysteem met 8 kleuren, produceert de Canon PIXMA PRO-200 levendige prints op Canon-fotopapier die lang meegaan. "Dit zijn Canon's beste formules op basis van dye-inkt," zegt Suhaib. "De magenta en zwarte inkt zijn bij de Canon PIXMA PRO-200 verbeterd. Gebruikers zullen zeker een verbeterd kleurengamma ervaren in de magenta en rode gebieden van een afbeelding, maar ook diepere zwarte en blauwe tinten, vergeleken met de Canon PIXMA PRO-100S."

De inkt wordt verwisseld in een Canon PIXMA PRO-200-printer.

Dankzij het grotere kleurengamma in het rode gebied en een hogere dichtheid van zwart, hebben de prints van de Canon PIXMA PRO-200 een rijke en levendige look. Als je acht losse cartridges hebt, hoef je ook alleen maar de inkt te vervangen die op is.

Een Canon PIXMA PRO-200-printer op een houten bureau met ingelijste A3-prints erbij.

De functies van Professionele print en lay-out bevatten instellingen voor kleurbeheer, ICC-profielselectie voor papier van derden en de optie om tekst toe te voegen. Split gallery wrap biedt de mogelijkheid om een afbeelding in verschillende delen op te splitsen en elk deel afzonderlijk te printen.

2. Supersnel A3+ printen

Door de snelle mogelijkheden van zijn voorganger te spiegelen, kan de Canon PIXMA PRO-200 op A3+ printen in slechts 1 minuut en 30 seconden*. "Snelheid is nooit echt de bepalende factor geweest voor een fotoprinter, want uiteindelijk is het de printkwaliteit die belangrijk is," zegt Suhaib. "Maar een van de opmerkelijke eigenschappen van de Canon PIXMA PRO-200 is dat hij heel snel kan printen zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit."

Deze combinatie van snelheid en toonaangevende printkwaliteit zal veel gebruikers aanspreken, van evenementfotografen die onmiddellijk hun foto's willen tonen, tot liefhebbers en semiprofessionals die strakke deadlines moeten halen. "Stel dat je bijvoorbeeld een fotografiestudent bent en je wilt printen voor je cursus of voor een opdracht," zegt Suhaib. "Als je weet dat je dat snel kan doen met de Canon PIXMA PRO-200, is dat een hele geruststelling."

Heb je Canon-apparatuur?

Heb je Canon-apparatuur?

Registreer je apparatuur voor gratis advies van experts, onderhoud van apparatuur, toegang tot inspirerende evenementen en exclusieve aanbiedingen met Canon Professional Services (CPS).
Een vrouw zit aan haar bureau te werken op een computer met een Canon PIXMA PRO-200-printer op haar bureau.

De Canon PIXMA PRO-200 heeft dezelfde afmetingen als de Canon imagePROGRAF PRO-300 en is kleiner dan de Canon PIXMA PRO-100S. Hij weegt ook ongeveer 5 kg minder dan zijn voorganger.

3. Moeiteloos kleuraanpassing van scherm tot printen

De Canon PIXMA PRO-200 biedt ondersteuning voor Canon's Professionele print en lay-out (PPL)-software. PPL is beschikbaar als gratis zelfstandige toepassing of als plug-in, waarmee je direct vanuit Canon Digital Photo Professional (DPP), Adobe Photoshop en Lightroom kunt printen. Dankzij de intuïtieve interface van PPL is het eenvoudig om prints van hoge kwaliteit te maken.

PPL maakt kleurbeheer makkelijker dankzij de oplossingen voor soft en hard proofing. Je kunt met de software niet alleen een voorbeeld van je uiteindelijke print weergeven op het scherm, maar ook een overzicht met miniaturen van je afbeelding printen in de modus Patroonprinten.

"Elke miniatuur heeft een andere mix van kleur, helderheid en contrast, zodat je de afbeelding kunt kiezen die uitstraalt wat jij voor ogen hebt," legt Suhaib uit. "Daarna hoef je alleen maar terug te gaan naar de software, de instellingen in te voeren die naast de miniatuur zijn geprint en dan je uiteindelijke versie te printen. Je kunt er zeker van zijn dat je precies krijgt wat je wilt en je verspilt zo geen inkt, papier of tijd."

Een vrouw die ingelijste geprinte foto's aan een muur hangt. Op haar bureau staat een computer en een Canon PIXMA PRO-200-printer.

Natasha print vaak haar culinaire foto's om ze te laten zien, en de Canon PIXMA PRO-200 kan printen op A3+ in 90 seconden*, of ze nu geprint worden op glanzend of fine art-papier.

4. Verbeterde prints met EOS RAW-bestanden

Als je een Canon EOS-camera gebruikt, zijn er extra geavanceerde functies beschikbaar met Professionele print en lay-out als je met RAW-bestanden werkt. Je kunt bijvoorbeeld de HDR-printfunctie gebruiken om meer details weer te geven in lichtere gebieden van een print zonder de kleuren aan te tasten.

Als de afbeelding is vastgelegd met de Dual Pixel RAW-modus die beschikbaar is op de Canon EOS R5, Canon EOS R en Canon EOS 5D Mark IV, kan de DPRAW-printmodus van de software de 3D-gegevens in het RAW-bestand gebruiken om vast te stellen op welk deel van de afbeelding je scherp wilde stellen. Daarna wordt er slimme, selectieve scherpstelling toegepast op dat specifieke gebied, in plaats van op de onscherpe delen van de afbeelding zoals met traditioneel scherpstellen, waardoor je print echter lijkt en extra diepte krijgt.

Een vrouw print een afbeelding op A3 zonder witrand met een Canon PIXMA PRO-200-printer.

De plug-in Professionele print en lay-out is compatibel met DPP van Canon, Adobe Photoshop of Lightroom, waardoor je het makkelijk in je bewerkingsworkflow kan integreren. "De PPL-software is voor de printer ontworpen, dus dat maakt het makkelijker om geweldige resultaten te behalen in vergelijking met een standaard printinterface," legt Suhaib uit.

Een vrouw gebruikt haar smartphone om te printen met een Canon PIXMA PRO-200-printer.

Omdat de Canon PIXMA PRO-200 Wi-Fi en Wireless PictBridge heeft, kun je draadloos printen vanaf een compatibele camera, computer, smartphone of tablet.

5. Printen zonder witrand op een grote verscheidenheid aan media

Met de Canon PIXMA PRO-200 heb je alle vrijheid om te experimenteren met verschillende papiersoorten en groottes – van 4 x 6 inch tot en met A3+. Als je aangepaste instellingen gebruikt, kan je dat uitbreiden tot losse vellen van 39 inch voor indrukwekkende panoramische prints.

De Canon PIXMA PRO-200 is compatibel met een keur aan professioneel fotopapier van Canon, zoals hoogglanzend, semiglanzend en matglanzend. Je kunt er ook mee printen zonder witrand met de fine art-serie van Canon, waar Premium Fine Art Rough Paper onlangs aan is toegevoegd. De Canon PIXMA PRO-200 ondersteunt ook populaire papiersoorten van derden, zoals die van Canson, Hahnemühle en Awagami Factory.

Voor nog meer gebruiksgemak, heeft de Canon PIXMA PRO-200 ook de functie Automatische scheefstandcorrectie van de Canon imagePROGRAF PRO-300 gekregen. "Als je een fout maakt bij het uitlijnen van een vel papier, corrigeert de printer dat automatisch voor je," zegt Suhaib. "Dat is nog een voorbeeld van hoe de Canon PIXMA PRO-200 je helpt om geen papier, inkt en tijd meer te verspillen."

De nieuwe printer heeft twee mechanismen voor papierinvoer: een bovenste lade en een optie voor handmatige invoer. Daarnaast heeft hij ook een multipurpose tray waarmee je op cd's, dvd's en blu-rays kunt printen met de functie Rechtstreeks printen naar schijf van Canon PIXMA PRO-200 – een handige optie als je een professionele look wilt creëren voor je schijven met afbeeldingen en video's.

Een vrouwenhand houdt een aantal prints zonder witrand in verschillende formaten vast op een tafelblad naast een Canon PIXMA PRO-200-printer.

Een andere ontwikkeling ten opzichte van de Canon PIXMA PRO-100S is dat je met de Canon PIXMA PRO-200 tot aan de rand van fine art-media kunt printen en je kunt er panoramische prints zonder witrand mee maken met lengtes tot wel A3+.

6. Handig formaat, connectiviteit en ingebouwde bediening

Dankzij het compacte formaat neemt de Canon PIXMA PRO-200 niet veel ruimte in beslag bij je thuis, in de studio of op de werkplek. De afmetingen zijn identiek aan die van de Canon imagePROGRAF PRO-300 en hij is merkbaar lichter dan zijn voorganger, de Canon PIXMA PRO-100S. Met slechts 14,1 kg is de printer 28% lichter vergeleken met het vorige model en is in totaal 15% minder groot.

De Canon PIXMA PRO-200 is niet alleen lichter, maar heeft ook een nieuw 3-inch LCD-kleurenscherm en bedieningsknoppen. Hiermee kun je het inktniveau controleren, het papier aanpassen, de netwerkinstellingen wijzigen en een heleboel andere handelingen rechtstreeks op de printer uitvoeren.

Daarnaast wordt de printer nog makkelijker te gebruiken dankzij de uitgebreide verbindingsmogelijkheden. Met de beschikbare Wi-Fi-, Ethernet- en USB-opties, kun je printen met de Canon PIXMA PRO-200 vanaf tablets, smartphones, laptops of desktopcomputers.

Marcus Hawkins

* De fotoprintsnelheid is gebaseerd op de standaardinstelling en het gebruik van ISO/JIS-SCID N2 op Canon Pro Platinum-papier, A3+ met witrand.

Gerelateerde artikelen

Get the newsletter

Click here to get inspiring stories and exciting news from Canon Europe Pro