CREATIEF PRINTEN

Laat je stijl zien: maak van de inrichting van je ruimte een afspiegeling van je persoonlijkheid

Creator Susannah Arul gebruikte de Canon SELPHY Square QX10-printer om haar persoonlijke stijl tot leven te brengen met een opvallend interieur. Hier deelt ze haar tips zoals hoe je je inrichting een update geeft wanneer je smaak verandert.
Een afbeelding van een Canon SELPHY Square QX10-printer van bovenaf op een bureau omringd door miniprints, kantoorbenodigdheden, een kleine lamp, een vaas met bloemen en een plant.

Als je een druk leven hebt en je budget steeds krapper wordt, kun je gemakkelijk het belang van de ruimte om je heen over het hoofd zien. Of het gaat om een woonkamer waar je 's avonds vaak zit, een slaapkamer om je terug te trekken of een kamer op de universiteitscampus, een plek die echt van jezelf is: je omgeving kan van grote invloed zijn om je veilig, thuis en prettig te voelen.

Ontwerper en contentcreator Susannah Arul is iemand die uit eigen ervaring weet hoe belangrijk het is om snel en met weinig geld je eigen stempel op een ruimte te kunnen drukken, zonder je eigen stijl uit het oog te verliezen. "Ik heb net de universiteit afgerond waar ik constant van kamer naar kamer verhuisde. Daarna ben ik weer thuis gaan wonen en vervolgens opnieuw het huis uit gegaan, dus ik was altijd bezig met inrichten", legt ze uit.

Susannah heeft een diploma in textielontwerp van de Nottingham Trent University en werkt momenteel als grafisch ontwerper. Ze creëert interieur- en lifestylecontent op socialmediaplatforms, waar haar TikTok-video's meer dan 1,3 miljoen likes hebben gekregen. Susannah heeft voor haar meest recente interieurproject de Canon SELPHY Square QX10 gebruikt. "Deze draagbare printer is de perfecte gelegenheid om een ruimte persoonlijk te maken", zegt ze. "Ik wou dat ik deze printer op de universiteit had gehad om me thuis en vertrouwd te laten voelen."

Met de SELPHY Square QX10 kon Susannah foto's die haar aandacht trokken, rechtstreeks van haar smartphone printen via de Canon SELPHY Photo Layout-app. Het resultaat? Een artistiek visionboard voor het komende jaar die haar leven en stijl weerspiegelt en haar inspireert. Hier laat ze zien hoe jij hetzelfde kunt doen.

Je eigen stijl tot uitdrukking brengen

Een groene Canon SELPHY Square QX10 print een kleurrijke afbeelding. Rondom de printer op het bureau zijn nog meer prints te zien, evenals een pennenhouder, bloemen, drie kleurige opbergmanden en een kamerplant.

De Canon SELPHY Square QX10 heeft een compact formaat van slechts 14,3 x 10,2 x 3,1 cm, en is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, roze en groen. De printer is dus niet alleen handig om een aantrekkelijk interieur te creëren, maar is ook compact genoeg om in elke ruimte te passen en stijlvol genoeg voor elk kleurenschema.

Susannah beschrijft haar huidige inrichting als eclectisch, kleurrijk en maximalistisch. "Er zijn veel kamerplanten, patronen en artistieke prints, glimmende discoballen en veel dingen die ik zelf heb gemaakt of geschilderd", zegt ze. "Ik heb het altijd belangrijk gevonden om me helemaal te laten gaan bij het inrichten van mijn kamer zodat het echt mijn eigen plek wordt. Maar een minimalistische stijl is natuurlijk ook goed, als je er maar blij van wordt.

"Van een aantal van mijn gelukkigste en meest trotse momenten van het afgelopen jaar heb ik foto's geprint en daar een fotowand van gemaakt om in een positieve mindset te komen", vervolgt ze. "Ik heb ook 'esthetische' foto's van Pinterest en mijn camera-album geprint, met mooie kleurenpaletten en patronen die me creatieve inspiratie geven wanneer ik aan mijn ontwerpen werk. Het is een galerij van afbeeldingen geworden die me niet alleen inspireert, maar ook de esthetiek van mijn kamer benadrukt.

"Als je ineens geïnspireerd raakt, ga er dan zo snel mogelijk iets mee doen en verzamel echt alles waar je blij van wordt", is Susannah's advies aan beginnende creators en ontwerpers. "Als je alles bij elkaar brengt, krijg je een heel levendig geheel."

"Kleurenpaletten en stijlen zullen tevoorschijn komen", voegt Susannah toe. "Met de Canon SELPHY Square QX10-printer kun je deze vervolgens vertalen naar iets concreets."

De boel opschudden

Een close-up van iemand die een foto bewerkt in de Canon SELPHY Photo Layout-app.

Na het downloaden is de Canon SELPHY Photo Layout-app eenvoudig te gebruiken. Je kunt lay-outs aanpassen en kiezen uit zes sjablonen voordat je gaat printen. Nog een voordeel is dat de app via Wi-Fi rechtstreeks verbinding maakt met de Canon SELPHY Square QX10, zodat je geen last hebt van rondslingerende kabels.

Iemand plakt een miniprint op een crèmekleurige muur naast een kleurrijke poster. Op het bureau voor de muur staat een Canon SELPHY Square QX10, naast kantoorbenodigdheden en een kamerplant.

De Canon SELPHY Square QX10 is een geweldige manier om te experimenteren en je eigen stijl te ontdekken, die je kunt aanpassen wanneer je smaak en interesses veranderen. "Ik houd me niet echt aan interieurstijlen, regels of Feng Shui", zegt Susannah. "Ik omring mezelf gewoon met dingen die ik mooi vind en waar ik blij van word."

Wanneer nieuwe herinneringen worden gemaakt en nieuwe ideeën voet aan de grond krijgen, kun je met de Canon SELPHY Square QX10 eenvoudig de gebruikte foto's aanpassen aan je stemming of het seizoen. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met positiviteit en inspiratie, zoals Susannah, en van daaruit overgaan op een energiek zomergevoel, gevolgd door een warme, nostalgische sfeer naarmate de dagen korter worden en de winter begint. De interne accu in de Canon SELPHY Square QX10 kan tot 20 prints produceren met één oplaadbeurt. Het creëren van je eigen inrichting met de Canon SELPHY Square QX10 is dus een snelle en voordelige manier om van een ruimte je eigen plek te maken, zonder dat je allemaal winkels af moet gaan en grote uitgaven moet doen.

"Wat ik geweldig vind, is dat de printer zo eenvoudig te gebruiken is. Op het moment dat je de inspiratie voelt borrelen, kun je daar direct mee aan de slag en alles creëren wat je maar wilt", zegt Susannah.

De Canon SELPHY Photo Layout-app biedt ook talloze manieren om je creaties te personaliseren, zoals stempels, randen, tekst, overlays en lay-outs. En dankzij de SELPHY Square QX10 kun je foto's printen met beschrijfbare randen voor die speciale look. "Ik heb de tekstoptie gebruikt om op foto's te schrijven om de aandacht te vestigen op blije herinneringen. Met de stempels heb ik kleine tekeningen op de afbeeldingen geplaatst. Op een paar foto's heb ik ook de datum geschreven", zegt Susannah.

De reis delen

Een muur bedekt met artistieke posters, miniprints van mensen die plezier maken en inspirerende ansichtkaarten.

Inspiratie kan op elk moment ontstaan, dus blijf openstaan voor nieuwe creatieve invloeden, adviseert Susannah. "Of het nu gaat om afbeeldingen die je tegenkomt op social media, zomaar een ansichtkaart met een mooie print of een kleurenpalet dat je inspireert", zegt ze.

Samen bieden de Canon SELPHY Square QX10-printer en de Canon SELPHY Photo Layout-app heel veel mogelijkheden voor content op social media, wat geweldig aansloot bij het project van Susannah. "Ik denk dat de printer het perfecte hulpmiddel is om social media tot leven te brengen", zegt ze. "In plaats van een virtueel board te gebruiken voor het bewaren van je inspirerende afbeeldingen, kun je een echte maken. Op die manier kan ik mijn inspiratie delen met mijn volgers en dankzij de prachtige collages die ik heb gemaakt, is mijn kamer altijd een plaatje om te zien."

Elke SELPHY Square QX10-printer wordt geleverd met een pak zelfklevend, vierkant Canon XS-20L-fotopapier waarmee je eenvoudig foto's aan muren, op laptops of notitieblokken kunt plakken. En je hebt ze net zo eenvoudig weer verwijderd als je toe bent aan verandering of nieuwe inspiratie opdoet die je wilt delen met je volgers, zoals Susannah dat deed in haar TikTok-video. "Omdat je de foto's als stickers kunt gebruiken, wordt het nog makkelijker en kun je direct je foto's laten zien", vertelt ze enthousiast.

Het eindresultaat

Een roze spiegel bedekt met miniprints staat tegen een crèmekleurige muur die ook bedekt is met prints en verschillende felgekleurde posters.

"Als ontwerper verzamel ik altijd kleine dingen die me inspireren en dit project was de perfecte gelegenheid om ze allemaal op één plek te combineren, te printen en te laten zien", zegt Susannah.

Een groene Canon SELPHY Square QX10-printer staat op een bureau, met daarachter een lamp en een spiegel. De muur erboven is bedekt met kleurrijke posters en prints.

De Canon SELPHY Square QX10 print levendige foto's van 68 x 68 mm op fotopapier van hoge kwaliteit met een waterbestendige beschermlaag en beschrijfbare randen.

"Het laatste stuk ziet er al uit als deel van het meubilair. De kleuren en prints en het 'maximalistische' design passen perfect in mijn kamer. Ik vind het geweldig hoe het als een visionboard en als decoratief kunstwerk fungeert", zegt Susannah. "Ik heb een ruimte gekozen waarvan ik wist dat ik die elke dag zou gebruiken. De fotowand omringt mijn bureau, de plek waar ik aan mijn ontwerpen en content voor social media werk en waar ik me 's ochtends klaarmaak. De foto's vloeien van de muur en rond de spiegel van mijn kaptafel. Wanneer ik me even niet zo zelfverzekerd of gemotiveerd voel, zie ik foto's van het voorgaande jaar waarop mijn meest trotse momenten zijn vastgelegd. Elke dag wanneer ik aan mijn bureau zit, word ik geïnspireerd, wat ik ook doe.

Susannah's leuke, stijlvolle visionboard past perfect in haar bestaande inrichting en is niet alleen voor haar, maar ook voor haar volgers een inspiratiebron. En het maakt niet uit of je een professionele ontwerper bent of net begint en op een makkelijke manier je artistieke kant wil verkennen. Met de Canon SELPHY Square QX10 kun je direct veranderingen aanbrengen om je nieuwe ideeën vorm te geven en kun je je creativiteit op een geweldige manier ontplooien en laten zien.

Kat Halstead

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen