PRINTEN

5 redenen waarom de MAXIFY GX7050 je tijd en geld kan besparen

De Canon MAXIFY GX7050 is ideaal voor elk bedrijf. Hij is snel en veelzijdig, en uitgerust met verbeterde connectiviteit voor hoogwaardige prints met zeer lage gebruikskosten.
Een Canon MAXIFY-printer op een houten tafel.

"De kwaliteit van onze documenten moet overeenkomen met die van onze tekeningen", zegt Ian Scullion, een van de drie drukke architecten van Fasciato Architects in Altrincham, Greater Manchester, Verenigd Koninkrijk. "Als merk moeten we een uniforme uitstraling hebben op al ons geprinte materiaal."

Het bedrijf maakt niet alleen bouwtekeningen op A3- en A0-formaat, maar het produceert ook een grote hoeveelheid prints op meer gebruikelijke formaten, of het nu documenten voor cliënten zijn of bouwaanvragen.

In een concurrerende markt moet elk bedrijf er op papier goed uitzien. De zakelijke MAXIFY-printers van Canon zijn snel, eenvoudig in gebruik en bieden uitstekende kwaliteit met zeer lage totale eigendomskosten.

Hier onthullen Ian en Canon-productspecialist Zubair Rahim de voordelen van een Canon MAXIFY GX7050-printer op je werkplek.

1. Snel en gebruiksvriendelijk

Een close-up van het touchscreen van een Canon MAXIFY-printer.

De nieuwe MAXIFY-printer en het verwante model zijn de eerste Canon MegaTank-printers met een touchscreen. "Dat is ontzettend handig en het vereenvoudigt het hele proces, van het installeren van de printer en het verbinden met Wi-Fi, tot het scannen en kopiëren", legt architect Ian Scullion uit.

Het papier in een Canon MAXIFY-printer wordt bijgevuld.

Het nieuwe MAXIFY-model heeft aan de onderkant 2 cassettes voor papierinvoer voor maar liefst 250 vel per cassette, evenals papierinvoer aan de achterkant. Daarnaast heeft de printer een D-ADF (automatische documentinvoer) voor 50 vel die beide zijden van een dubbelzijdig document in één keer kan scannen.

Ian was met name onder de indruk van de snelle en eenvoudige installatie van de MAXIFY GX7050. "Het hele installatieproces duurde slechts 10-15 minuten", zegt hij. "Elk van de vier inktflessen wordt individueel afgestemd en voorzien van een kleurcode. Het is dus fysiek onmogelijk om de inkttank te vullen met de verkeerde inkt. Je hoeft niet in de flessen te knijpen en wanneer de inkttank vol is, stopt de inkt vanzelf. Je kunt dus niet knoeien."

Ian was ook blij met de print- en scansnelheid, aangezien hij en zijn collega's vaak strakke deadlines hebben. Het printen van een pagina duurt ongeveer zeven seconden en het printen van meerdere pagina's in zwart-wit of kleur gaat met een snelheid van ongeveer 24 of 15,5 ipm¹.

"Een van de voordelen van de GX7050 ten opzichte van de GX6050 is dat hij is voorzien van een single-pass scanfunctie voor dubbelzijdige documenten", legt Zubair uit. "Bij dubbelzijdige scanelementen hoef je niet eerst de ene kant te scannen, de pagina om te draaien, en dan pas de andere kant te scannen. Als je een stapel dubbelzijdige documenten hebt die je wilt scannen, scheelt dat veel tijd en werk."

Als je een kleinere en meer betaalbare MAXIFY-printer zoekt, is de GX6050 misschien iets voor jou.

2. Hoogwaardige kwaliteit zodat je bedrijf goed oogt op papier

Iemand werkt op een laptop, aan een bureau vol bouwtekeningen.

"We zagen meteen de verbeterde kleurverzadiging in ons briefhoofdpapier", zegt Ian. "De duurzaamheid van de inkten zal goed van pas komen wanneer we documenten op locatie doornemen."

De kwaliteit van de documenten die een bedrijf verzendt, is van cruciaal belang voor hoe de cliënten die interpreteren. "Soms sturen we ons werk in voor prijzen of wedstrijden, en we printen ook graag afbeeldingen voor op kantoor, op verschillende soorten papier", zegt Ian. "De printkwaliteit van de MAXIFY GX7050 is stukken beter dan die van andere printers die we hebben gebruikt."

"De GX7050 en GX6050 zijn de eerste printers in de MegaTank-serie met navulbare inkttanks die voor alle drie de kleuren én voor zwart gebruik maken van pigmentinkten", voegt Zubair eraan toe. "Hierdoor kunnen ze duidelijke en haarscherpe teksten en volle, kleurrijke graphics printen, met ongelofelijke details waarbij zelfs de kleinste lettertypen goed leesbaar blijven, zoals vaak nodig is voor de kleine lettertjes in juridische documenten."

3. Intuïtieve functies voor verbeterde productiviteit

Een man houdt een print vast en print vanaf zijn telefoon op de Canon MAXIFY-printer.

Door pigment te gebruiken in de MAXIFY-inkten zijn de documenten duurzaam en vlek- en waterbestendig, en ook opgewassen tegen stiften.

De MAXIFY GX7050 heeft drie papierinvoerladen. De voorste twee cassettes kunnen elk 250 vel verwerken (de GX6050 heeft één voorste cassette) en de achterste lade biedt ruimte voor 100 vel. "De flexibiliteit die mogelijk is door de meerdere laden is super", zegt Ian. "De achterste lade is met name geschikt voor gespecialiseerde media, voor het printen op glanzend of matglans fotopapier, enveloppen, etiketten, visitekaartjes,, magnetisch kantoorpapier en zelfs banners tot maar liefst 120 cm lang. De printer voldoet hiermee aan al onze printbehoeften.

"Ik print graag documenten rechtstreeks vanaf mijn telefoon", voegt hij eraan toe. "Het is ook de ideale printer om documenten te scannen en ze via het touchscreen meteen per e-mail te verzenden, maar je kunt ze ook opslaan op een USB-stick die je in de voorkant van de printer plaatst. Daarnaast kun je je documenten scannen en opslaan in een netwerkmap. Elke handeling is intuïtief en het hele proces is ontzettend gestroomlijnd."

4. Veelzijdige connectiviteitsmogelijkheden

Een man print vanaf zijn telefoon naar een Canon MAXIFY-printer.

Met de Canon PRINT-app kun je printen, kopiëren én scannen vanaf je smartphone of tablet. Je kunt ook de printinstellingen wijzigen, inktniveaus controleren en standaard onderhoud uitvoeren. Deze MAXIFY-printers zijn ook volledig compatibel met Apple AirPrint voor iOS en met Mopria voor Android.

"Sommige cliënten sturen ons foto's of documenten via WhatsApp, dus het is erg fijn dat we rechtstreeks vanaf onze telefoons kunnen printen", aldus Ian. "We gebruiken ook een tablet, dus als we een kwestie bespreken met een cliënt, kunnen we in een handomdraai een document of tekening printen en daar overheen schetsen. Het scannen van documenten naar een USB-stick is daarnaast een effectieve manier om ze op te slaan, zonder al die grote documenten te hoeven bewaren."

Het is ook handig dat mensen die op locatie werken, op kantoor prints kunnen maken die daar kunnen worden gedeeld en goedgekeurd. "Met PIXMA Cloud Link kun je overal printen dankzij de Canon PRINT-app", voegt Zubair eraan toe. "Daarnaast kun je documenten ook op afstand scannen door middel van de camera van je smartphone of tablet om ze op kantoor te printen, of je scant de documenten op kantoor via de printer en stuurt ze dan naar een smartphone."

5. Lage eigendomskosten

Een close-up van een Canon MAXIFY-printer met de inkttanks aan de voorkant.

"Met een zakelijke inkjetprinter kun je bij gebruik van een set cartridges voor grote volumes meestal tussen de 1.000 en 1.500 pagina's printen", zegt Zubair. "Met deze MAXIFY GX-printers kun je tot maar liefst 14.000 pagina's² printen, of zelfs 21.000 als je gebruikt maakt van de zuinige modus³. Zelfs als je 1.000 pagina's per maand print, hoef je de inkten pas na ruim een jaar te vervangen. Hiermee bespaar je niet alleen tijd en moeite, maar het scheelt ook in plastic afval."

De belangrijkste voordelen van de GX7050 (en de GX6050) zijn de lage gebruikskosten en de lage totale eigendomskosten. "Dit wordt berekend aan de hand van de gemiddelde kosten per pagina en de totale kosten voor het bedrijf gedurende ongeveer vijf jaar, inclusief de prijs van de printer en de benodigde consumables", legt Zubair uit. "Beide soorten kosten zijn zeer laag bij deze printers. Je kunt maar liefst 85% besparen op de totale eigendomskosten in vergelijking met de 10 beste laser- en inkjetprinters."

Dit is goed nieuws voor bedrijven zoals dat van Ian. "We zijn meer dan tevreden met de besparingen die mogelijk zijn dankzij de GX7050", zegt hij.

Geschreven door Matthew Richards

 1. Documentprintsnelheden zijn de gemiddelden van ESAT (Word, Excel, PDF) in de testcategorie Office voor de standaard simplexmodus, ISO/IEC 24734.

  De printsnelheid is afhankelijk van de systeemconfiguratie, de interface, de software, de complexiteit van het document, de printmodus, de paginadekking, het type papier dat wordt gebruikt enz.

 2. Het paginavolume van de inkttank is bij de eerste installatie lager dan bij de vervanging aangezien een bepaalde hoeveelheid inkt wordt verbruikt om de printkoppen tijdens de installatie te vullen. Paginavolume is de geschatte waarde gebaseerd op een afzonderlijke testmethode van Canon met behulp van het ISO/IEC 24712-kleurendocument en continue printsimulatie met de vervangende inkttanks na de eerste installatie.

  Paginavolumes van zwarte en kleureninkttanks kunnen niet worden gecombineerd.

  Het paginavolume is o.a. sterk afhankelijk van wat er wordt geprint.

 3. De zuinige modus vermindert het verbruik van inkt door de dichtheid te verlagen. Er kunnen 50% meer pagina's worden geprint dan in de standaardmodus
 4. Geschatte gemiddelde besparing bij het afdrukken van 1,000 pagina’s per maand gedurende 5 jaar, gebaseerd op de initiële aanschafkosten van hardware plus de kosten van inkt of toner. De vergelijkingsmodellen voor de besparing op de totale eigendomskosten (TCO) omvatten de top-10 best verkochte kleurenlaserprinters en top-10 best verkochte inkjetprinters volgens de IDC EMEA Hardcopy Tracker (Data Q1 2020 – Q3 2020). Zie de Canon-website voor meer informatie.

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen

 • A small office with a printer positioned in the middle compartment of a grey wall unit.

  TIPS VOOR HET PRINTEN

  MegaTank-printers en hun voordelen

  Ontdek zes redenen om een MegaTank-printer te kopen.

 • Twee bouwvakkers printen documenten op een Canon PIXMA TR150. Ernaast ligt een oranje helm op een tafel.

  TIPS VOOR HET PRINTEN

  Print onderweg met de PIXMA TR150

  Ontdek hoe een draagbare printer je business een boost kan geven wanneer je onderweg bent.

 • PRINTEN

  Inkjet of laser: welke past het beste bij jou?

  Ontdek de verschillen tussen inkjet- en laserprinters van Canon, en ontdek welke printer het beste bij je behoeften past.

 • Een persoon gebruikt de Easy-PhotoPrint Editor-app op een tablet om wireless een foto van een gezin te printen met een Canon PIXMA-printer op een bureau.

  PRINTEN

  Een wireless printer gebruiken

  Slimme manieren om je wireless printer optimaal te benutten.