OPLOSSINGEN

Slim uitgeven

Uitgevers en boekproducenten worden met digitaal printen niet alleen geholpen om te voldoen aan de uitdagingen van kleinere oplagen en dalende paginavolumes, maar ook om nieuwe soorten boeken te ontwikkelen en tegelijkertijd een duurzamere waardeketen te creëren.
Canon Smart Publishing - digital printing

OVERZICHT

De veranderende levenscyclus van boeken

Gedurende de afgelopen decennia is het publiceren van boeken in een staat van bijna continue overgang geweest. Dit heeft zijn sporen achtergelaten bij alle marktpartijen: auteurs, uitgevers, printserviceproviders (PSP's), distributeurs, groothandelaren, detailhandelaren en lezers.

Hoewel het aantal orders toeneemt, worden oplagen veelal kleiner. Voor uitgevers betekent dit dat er behoefte is aan kleinere oplagen en on-demand printmogelijkheden om een winstmarge te behouden. De verwachtingen van lezers zijn ook veranderd. Steeds meer consumenten vragen om geïndividualiseerde inhoud en ervaringen, waardoor unieke edities, aangepaste producten en beperkte oplagen onmiskenbare groeimogelijkheden vormen.

Een succesvolle toekomst vereist samenwerking tussen uitgever en drukker, en tussen drukker en fabrikant, om nieuwe partnerschappen te creëren die de gehele waardeketen automatiseren. Met partnerschappen kunnen we innovatieve bedrijfsmodellen creëren die niet alleen veerkrachtiger, maar ook duurzamer zijn.

Future Book Forum

Ontdek de trends en technologieën die auteurs, uitgevers, boekdrukkers, boekwinkels en lezers samenbrengen, van tips voor het bevorderen van winstgevende groei tot de ontwikkeling van nieuwe duurzame procedures.

Man speaking at the Future Book Forum
Person reading about The Publishing 2023 Accelerator

De Publishing 2030 Accelerator

Canon is een trotse ondertekenaar van de Publishing 2030 Accelerator. Samen met toonaangevende uitgeverijen stellen we duurzaamheid centraal in onze oplossingen voor het uitgeven van boeken, zodat we samenwerken met de hele waardeketen om een duurzame toekomst te bevorderen.

De Publishing 2030 Accelerator zet zich in voor het klimaat met in eerste instantie drie workstreams: het berekenen van de CO2-voetafdruk van een afzonderlijk boek, gedistribueerd drukken en een nieuwe kijk op de boekhouding van inkomsten. Leden van de Accelerator hebben het manifest ondertekend waarin de volgende vijf punten centraal staan: het nemen van verantwoordelijkheid, het stimuleren van verandering, het versnellen van actie, het delen van ervaringen en het verantwoordelijk houden van elkaar voor vooruitgang op het gebied van klimaat.

Think Books: Wat is de toekomst van het uitgeven van boeken?

Ontdek hoe de grootste trends in de boekensector leiden tot innovaties - van het digitaal printen van kleine oplagen tot dynamisch uitgeven.

Person reading about The Publishing 2023 Accelerator

HULP NODIG?

Lees meer over hoe uw organisatie kan profiteren van een slimme oplossing voor het uitgeven van boeken.

Het is voor Canon belangrijk om onze wensen, als drukker, die van de uitgevers en die van distributeurs te begrijpen, om zo de toeleveringsketen te verbeteren.

Grupo Planeta and Liber Digital at Future Book Forum 2020

De expertisedriehoek voor uitgeverijen

Tot voor kort brachten uitgevers nieuwe boeken op de markt volgens de strategie 'eerst drukken, dan verkopen'. Op basis van verkoopvoorspellingen werden duizenden boeken geproduceerd op offsetpersen, die de beste marge bieden voor dat soort grote oplagen. Vervolgens werden de boeken naar winkeliers gestuurd in de door hen bestelde aantallen.

Dit betekende vaak dat uitgevers moesten betalen voor de opslag van duizenden boeken en het risico moesten aanvaarden dat niet alle geproduceerde exemplaren verkocht zouden worden. Dit alles leidde tot een lagere winst. Met geautomatiseerde voorraadaanvullingssystemen en een digitale printtechnologie die kleine oplagen mogelijk maakt, zijn uitgevers nu echter veel flexibeler wat betreft de aantallen die ze tegelijkertijd produceren.

Het is misschien een beangstigend idee om het traditionele bedrijfsmodel te verlaten. Maar zoals Grupo Planeta en Liber Digital hebben ondervonden, kan het met partners die de uitdagingen en ambities van u en uw klant begrijpen, eenvoudig worden. Dankzij de begeleiding en expertise van Liber Digital kon Grupo Planeta uitdagingen het hoofd bieden, de marktintroductietijd aanzienlijk verkorten, de voorraad beter beheren en aan de verwachtingen van klanten voldoen.

In deze casestudy leest u meer over de expertisedriehoek: de samenwerking tussen drukker, uitgever en technologieleverancier.


Lees meer

Case Studies

 • De levenscyclus van boeken beheren met digitaal printen - Casestudy

  Otava heeft een aanzienlijk percentage van alle offsetproductie overgezet naar on-demand drukwerk, met het oog op kleinere oplagen en verbeterd beheer van de levenscyclus van boeken in de toekomst.

 • Elanders Group realiseert groeiambities met inkjet

  Hoe inkjet Elanders heeft geholpen met het bereiken van een productie van veel grotere volumes, een veel betere productiekwaliteit en een veel langere bedrijfstijd.

 • Exakta Print verhoogt de winst met kleine oplagen

  Door te investeren in de Canon ProStream en ColorStream, hebben Andersson en zijn productieteam hun uitdagingen op het gebied van winstgevendheid en productiviteit kunnen oplossen.

 • Een digitale strategie wordt werkelijkheid in print

  Boekenspecialist Livonia Print verwezenlijkt digitale visie met Canon.

 • Gerelateerde producten en oplossingen

 • ROTATIEF KLEURENINKJETSYSTEEM

  ProStream 3000-serie

  Versnel de digitale transformatie met twee veelzijdige rotatieve inkjetproductieprinters die ideaal zijn voor een printomgeving met hoge volumes.
 • ColorStream 8000-serie

  Stap nu de toekomst in met de kwaliteit en betrouwbare productiviteit van inkjetrotatiepersen uit de ColorStream 8000-serie
 • varioPRINT iX series

  Combineert verbluffende beeldkwaliteit en een breed media-assortiment met de hoge productiviteit en aantrekkelijke variabele kosten van productie-inkjetprinten op losse vellen.
 • varioPRINT 6000 TITAN Series

  Combineer zwart-wit printen in offsetkwaliteit met een laag stroomverbruik, minimaal geluid en een lage ozonuitstoot.
 • PRISMAproduction

  PRISMAproduction

  Stroomlijn workflows en versnel de productie-efficiëntie met het hoogwaardige PRISMAproduction-platform voor workflow- en output management.
 • Ontdek meer

  Wilt u meer weten over het slim uitgeven van boeken?

  Privacybeleid

  Praat met een expert tijdens kantooruren

  Heeft u een vraag of bent u op zoek naar informatie? Voer hieronder uw gegevens in en een van onze experts neemt tijdens kantooruren* contact met u op.

  * Ook wanneer er niemand beschikbaar is, kunt u een terugbelverzoek indienen. Onze experts nemen de volgende werkdag contact met u op.

  Klik hier voor technische ondersteuning voor uw Canon-product

  • Zo snel mogelijk
  • 10:00 - 11:00
  • 11:00 - 12:00
  • 12:00 - 13:00
  • 13:00 - 14:00
  • 14:00 - 15:00
  • 15:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • +31

  Heeft u verder nog informatie voor ons, die onze expert kan helpen

  Dank u wel

  Eén van onze experts neemt telefonisch contact met u op

  [TIME]

  Graag tot ziens

  Sorry

  Fout