CASE STUDY

Exakta Print verhoogt de winst met kleine oplagen

Een combinatie van veelzijdigheid en productie-efficiëntie

Exakta Print improves profits with short-run printing

CITAAT

"Toen we de Canon ProStream eenmaal in actie hadden gezien, wisten we dat we het beste van alle werelden konden hebben: flexibiliteit, wendbaarheid en kwaliteit."

Patrick Andersson, Managing Director van Exakta Print

De kracht van digitaal

Exakta Print is een toonaangevend commercieel printservicebedrijf in Zweden. Het in Malmö gevestigde bedrijf is opgericht in 1979 en heeft een netwerk van verkoopkantoren in het hele land.

Exakta heeft een sterke positie in een aantal B2B-verticals en op de consumentenmarkt, maar staat vooral bekend als de toonaangevende leverancier van schooljaarboeken van Zweden, met een marktaandeel van 80%. Daarnaast produceert het bedrijf instructiehandleidingen, boeken, toetsen, documentatie van onderwijsprogramma's, schoolfotografie, gepersonaliseerde fotoboeken en kalenders.

Met het oog op het stroomlijnen van werkprocessen wist Managing Director Patrick Andersson dat er een betere printoplossing nodig was om de uitdaging van kleinere, frequentere oplagen aan te gaan en winstgevend en concurrerend te blijven.

Books displayed on table

Offset naar on-demand

Andersson zag de oplossing in de hoogwaardige uitvoer van de Canon ProStream 1000. Dankzij de mogelijkheid om zowel op gecoat als ongecoat papier te printen, is deze uiterst productieve digitale inkjetpers ook geschikt voor de levendige kleurreproductie van offset. Daarnaast zag Andersson de mogelijkheid van een tweede Canon-inkjetpers, de ColorStream 6700 Chroma.

Met de toevoeging van de rotatieve persen wil Exakta Print nu het grootste deel van het offsetwerk naar inkjet migreren.

"In de afgelopen maanden hebben we meer inkomsten gegenereerd via digitale technologie dan via offset. Dit is goed nieuws voor Exakta Print, omdat we hogere marges genereren met digitaal printen dan met offset printen," vertelt Andersson.

Patrick Andersson and operator using ProStream

Flexibiliteit en wendbaarheid zonder in te leveren op kwaliteit

Door te investeren in de Canon ProStream en ColorStream, hebben Andersson en zijn productieteam hun uitdagingen op het gebied van winstgevendheid en productiviteit kunnen oplossen.

De zeer veelzijdige inkjetpersen van Canon bieden Exakta een flexibele, hoogwaardige oplossing voor efficiënte en betrouwbare productie van publicatie- en commerciële toepassingen.

De inkjettechnologie van Canon geeft hen niet alleen het vertrouwen om werk van hun offset- en vloeibare tonermachines te migreren. Ze stellen Exakta ook in staat om het productaanbod uit te breiden en nieuwe omzetmogelijkheden te ontdekken.

CITAAT

"Canon was uiterst professioneel en bood ons alle informatie die we nodig hadden om vertrouwen te hebben in onze nieuwe investering."

Patrick Andersson, Managing Director van Exakta Print
Exakta Print improves profits with short-run printing

Casestudy

VERHOOGDE WINST MET KLEINE OPLAGEN

Wilt u meer weten over hoe Exakta Print offset-printkwaliteit heeft bereikt met grotere capaciteit en flexibiliteit voor kleinere oplagen en de winstgevendheid heeft verbeterd?

Gerelateerde producten en oplossingen

Ontdek meer

Weet u niet zeker welke oplossingen u nodig heeft voor uw bedrijf?

Privacybeleid

Praat met een expert tijdens kantooruren

Heeft u een vraag of bent u op zoek naar informatie? Voer hieronder uw gegevens in en een van onze experts neemt tijdens kantooruren* contact met u op.

* Ook wanneer er niemand beschikbaar is, kunt u een terugbelverzoek indienen. Onze experts nemen de volgende werkdag contact met u op.

Klik hier voor technische ondersteuning voor uw Canon-product

  • Zo snel mogelijk
  • 10:00 - 11:00
  • 11:00 - 12:00
  • 12:00 - 13:00
  • 13:00 - 14:00
  • 14:00 - 15:00
  • 15:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • +31

Heeft u verder nog informatie voor ons, die onze expert kan helpen

Dank u wel

Eén van onze experts neemt telefonisch contact met u op

[TIME]

Graag tot ziens

Sorry

Fout