ARTIKEL

Huwelijksfotograaf Sanjay Jogia over hoe je met print meer omzet kunt genereren

A newlywed couple sit outside the doors of a Hindu temple. Taken by wedding photographer Sanjay Jogia.
Huwelijksfotograaf en Canon-ambassadeur Sanjay Jogia print zijn eigen foto's sinds 2016 omdat hij van mening is dat koppels meer waarde hechten aan een fysiek product. "Dit portret van het gelukkige bruidspaar hangt in hun huis als een uitvergrote print. Zij kwamen terug om dit te kopen na hun eerdere investering", zegt hij. Gefotografeerd met een Canon EOS-1D X (nu opgevolgd door de Canon EOS-1D X Mark III) en een Canon EF 70-200mm f/2.8L USM-objectief, ingesteld op 1/125 sec, f/5 en ISO160. © Sanjay Jogia

Een Indiase bruiloft is een zinderende belevenis, een waar visueel spektakel met massa's bloemen en extravagante achtergronden, waardoor het een fascinerend onderwerp is voor fotografen zoals Sanjay Jogia.

Na in 2007 een succesvolle carrière in architectuur te hebben afgesloten, richtte Sanjay samen met zijn vrouw Roshni het fotografiebedrijf Eye Jogia op, dat zich specialiseert in Indiase bruiloften en ceremonies op exclusieve locaties. In een zeer concurrerende markt is het bekroonde echtpaar bijzonder succesvol, mede dankzij Sanjay's gebruik van prints. Sinds 2016 print hij zijn eigen foto's, eerst op een Canon PIXMA PRO-1 en sinds kort op een Canon PROGRAF imagePRO-1000-printer. De luxe A2- en A3-portretten die hij hiermee maakt, hangen in zijn showroom in Noord-Londen.

Print is een medium dat voortdurend wordt gedevalueerd door het digitale product, maar prints zijn een uiterst belangrijk onderdeel geworden van Sanjay's bedrijf en versterken zijn relatie met klanten. In dit artikel legt hij uit hoe print waarde kan toevoegen aan je fotografiebedrijf.

Canon Professional Services

Heb je Canon-apparatuur?

Registreer je apparatuur voor gratis advies van experts, onderhoud van apparatuur, toegang tot inspirerende evenementen en exclusieve aanbiedingen met Canon Professional Services (CPS).

1. Maak elk beeld waardevol

Een van de voordelen van het printen van je eigen foto's is dat de waarde van een print weer in ere wordt hersteld in een wereld die overloopt van de digitale beelden. Als professioneel fotograaf is het mogelijk je te onderscheiden van de massa, die met hun smartphone foto's maakt en op sociale media zet, door prints te gebruiken om emotie op te roepen en een duurzaam product te creëren dat klanten kunnen koesteren.

"We proberen de verkoop van digitale producten te vermijden", zegt Sanjay. "Digitaal is tijdelijk. Als iets digitaal is, weet je dat het snel kan worden gerepliceerd en dat betekent dat het meteen zijn waarde verliest. Als je mensen een geprinte foto zou geven en die vervolgens voor hun ogen zou verscheuren, zouden ze dat verschrikkelijk vinden. Mensen beseffen niet hoeveel ze om iets geven totdat ze het in hun handen houden."

Sanjay Jogia using his Canon imagePROGRAF PRO-1000 printer.
Sanjay begon in 2016 zijn eigen foto's te printen en is ervan overtuigd dat zijn klanten de waarde van een fysiek product waarderen in een wereld die steeds verder digitaliseert. © Sanjay Jogia

Voor Sanjay is het ook belangrijk om stellen zich bewust te maken van hun opties: hij wil ze laten nadenken over wat het betekent om fotoboeken en ingelijste foto's te hebben, in plaats van alleen maar een USB-stickje met bestanden. "Prints zijn erg belangrijk voor ons en we benadrukken dat al in de eerste kennismakingsgesprekken", zegt hij. "De bruid en bruidegom weten vaak niet wat ze zoeken, maar als ze eenmaal de waarde inzien van geprinte foto's, herzien ze hun prioriteiten en zijn ze bereid om meer uit te geven aan het eindproduct."

Sanjay nodigt elk paar voor hun bruiloft uit voor wat hij een 'prelude-shoot' noemt, zodat ze zijn stijl van fotograferen kunnen ervaren. "Als onderdeel van de belevenis organiseren we van tevoren een shoot. Dat maakt het echte werk voor hen gemakkelijker op de dag zelf. Dat gaat altijd goed, want we kunnen dan prachtige beelden creëren, zoals een ingelijste foto, die we in de hal van de trouwlocatie tentoonstellen."

A bride sits on a red staircase, with her red veil laid out on the steps behind her. Taken by wedding photographer Sanjay Jogia.
Een bruid poseert op de trap van een statig huis. "Deze foto is gemaakt om als uitvergroting te worden opgehangen aan de grote muur in het huis in Londen waar het echtpaar woont", zegt Sanjay. Gefotografeerd met een Canon EOS-1D X en een Canon EF 16-35mm f/2.8L II USM-objectief (nu opgevolgd door de Canon EF 16-35mm f/2.8L III USM), ingesteld op 1/125 sec, f/3.2 en ISO3200. © Sanjay Jogia
A black-and-white image of a bride adorned in jewellery and henna. Taken by wedding photographer Sanjay Jogia.
Dit portret van een bruid op de ochtend van haar huwelijk werd geprint op een canvas van bijna 2 meter. "Het hangt in een prominente ruimte in het huis van het paar en werd verkocht als een extra op hun verzoek", zegt Sanjay. Gefotografeerd met een Canon EOS-1D X Mark II (inmiddels opgevolgd door de Canon EOS-1D X Mark III) en een Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM-objectief, ingesteld op 1/320 sec, f/4 en ISO800. © Sanjay Jogia

2. Maak een inspirerende galerij

Eye Jogia maakt ook diavoorstellingen met muziek eronder, maar Sanjay heeft ontdekt dat echtparen meer geïnteresseerd zijn in de afzonderlijke prints. "Wanneer ze de showroom binnenkomen, zien ze foto's op de muren en stellen onbewust zichzelf voor in die foto's", zegt hij. "Een print is iets tastbaars en daar hebben ze onmiddellijk bewondering voor."

Alle prints die in de showroom van Sanjay worden tentoongesteld, zijn gemaakt met de Canon PIXMA PRO-1 of de Canon imagePROGRAF PRO-1000. Beide printers geven Sanjay de topkwaliteit die hij zoekt om indruk te maken op zijn klanten. Met het 12-inktsysteem van Canon imagePROGRAF PRO-1000 kan zonder enig kwaliteitsverlies tot A2-formaat worden geprint op alle soorten papier en canvassen. Sanjay geeft de voorkeur aan printen op mat grafisch papier in plaats van papier met glans of satijnglans. "Doordat er geen reflectie is, zie je meer details", zegt hij.

A bride in an intricately detailed mint green dress stands in front of the stone facade of a London building. Taken by wedding photographer Sanjay Jogia.
Dit bruidsportret werd genomen voorafgaand aan de huwelijksceremonie in hartje Londen en toont "een ideaalbeeld van de perfecte bruid op haar mooiste dag", zegt Sanjay. Deze uitvergrote foto hangt als kunstobject aan de muur in het Londense huis van het echtpaar. Gefotografeerd met een Canon EOS-1D X en een Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM-objectief, ingesteld op 1/200 sec, f/5 en ISO1600. © Sanjay Jogia
A couple riding camels are led by a guide over sand dunes in Dubai. Taken by wedding photographer Sanjay Jogia.
Koppels kiezen er vaak voor om op de grote dag zelf een ingelijste foto tentoon te stellen op hun trouwlocatie. "Dit beeld is gemaakt tijdens een verlovingsshoot in Dubai om de liefde van de bruid voor het Midden-Oosten te laten zien", zegt hij. "De opname is geprint, ingelijst en tentoongesteld tijdens hun huwelijksreceptie als onderdeel van een upsell bij hun investering in de trouwreportage." Gefotografeerd met een Canon EOS-1D X en een Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM-objectief, ingesteld op 1/250 sec, f/11 en ISO640. © Sanjay Jogia
A printer printing out a black-and-white portrait of an older man.

5 tips om professioneel foto's te printen

Canon Ambassador Clive Booth en Canon-printexpert Suhaib Hussain vertellen hoe je jouw eigen fotoprints van professionele kwaliteit kunt maken.

3. Zet de deur open naar upsell

Het tentoonstellen van een speciale foto als een formele print kan een kans zijn om meer omzet te genereren, zegt Sanjay. Wanneer een stel verliefd wordt op een foto van hun speciale dag, "is dat meestal de eerste formele print die ze van zichzelf hebben als bruidspaar; ze zien de waarde ervan in en willen meer, omdat ze weten dat ze geweldige reacties gaan krijgen van vrienden en familie", zegt hij. "Vervolgens gaan ze fantaseren hoe hun trouwalbum eruit zal zien."

Je moet ook je doelgroep kennen, legt Sanjay uit. De verschillende familieleden zullen ieder hun eigen voorkeuren hebben voor bepaalde typen foto's. "De formele foto's zijn erg belangrijk bij Indiase bruiloften; families, en vooral de ouders, hechten veel waarde aan deze foto's en hangen ze vaak uitvergroot als kunstobject aan de muur. De pasgetrouwde stellen geven meestal de voorkeur aan gestileerde portretten, waar ze op hun allermooist zijn op de belangrijkste dag van hun leven. Ze kopen vaak meerdere ingelijste prints of willen deze portretten laten zien op dubbele pagina's in een album."

Sanjay kan met zijn eigen apparatuur grote prints maken om in te lijsten. "De Canon imagePROGRAF PRO-1000 kan tot A2-formaat printen, ideaal voor ingelijste foto's", zegt hij. "Na de grote dag, wanneer we de albums maken, heeft het pasgetrouwde stel misschien extra budget gevonden voor upgrades. En dan kunnen we tot A2 printen en een foto volgens hun wensen inlijsten. Printen biedt volop mogelijkheden voor upsell."

A black-and-white image of a bride being embraced by tearful members of her family. Taken by wedding photographer Sanjay Jogia.
Zoals uit deze foto blijkt, roept een bruiloft veel emoties op, en de verschillende familieleden hebben ieder zo hun eigen voorkeuren voor bepaalde typen foto's. Hier zien we meerdere generaties van een familie die geëmotioneerd afscheid nemen van de bruid. Gefotografeerd met een Canon EOS-1D X en een Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM-objectief, ingesteld op 1/60 sec, f/4 en ISO10000. © Sanjay Jogia

4. Maak kwaliteitsfoto's om in te sturen voor wedstrijden

Sanjay print niet alleen foto's voor klanten. "Ik print ook veel foto's voor wedstrijden omdat mij dat scherp houdt, zowel in creatief als technisch opzicht", zegt hij. Het is essentieel dat de foto's die hij maakt voor wedstrijden van uitstekende kwaliteit zijn, en Sanjay heeft met veel plezier zijn techniek weten te perfectioneren. "De Canon imagePROGRAF PRO-1000 is ongelofelijk consistent, in de hele afbeelding", legt hij uit. "Het apparaat kan een breed kleurengamma [het kleurenbereik dat een apparaat kan produceren] verwerken en reproduceert de details van je foto's natuurgetrouw."

Prints die met de LUCIA PRO-inkten van Canon zijn gemaakt, gaan ongeveer 200 jaar mee in een fotoalbum en 60 jaar als ze aan licht worden blootgesteld, ideaal voor als je je werk wilt tentoonstellen.

Voor Sanjay zitten er oneindig veel voordelen aan het printen van zijn eigen foto's. Het is een vaardigheid die elke fotograaf onder de knie zou moeten krijgen. "Leer hoe je moet printen, begrijp hoe kleurbeheer werkt en profiteer vervolgens van de winstgevende voordelen van printen", zegt Sanjay.

Geschreven door Kevin Carter


De uitrusting van Sanjay Jogia

De essentiële kit waarmee professionals fotograferen

The Canon imagePROGRAF PRO-1000.

Camera

Canon EOS-1D X Mark III

De opvolger van de Canon EOS-1D X, de favoriet van Sanjay. Het leven zit vol unieke momenten: leg er meer vast met de EOS-1D X Mark III en vertel je visuele verhaal aan de wereld.

Objectieven

Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM

Een standaardzoomobjectief van professionele kwaliteit met uitstekende beeldkwaliteit en een snel diafragma van f/2.8 over het gehele zoombereik.

Printers

Canon imagePROGRAF PRO-1000

Print je foto's in indrukwekkende kwaliteit met een 12-inktensysteem dat prints maakt tot A2-formaat. "Dit apparaat is ongelooflijk consistent in het hele beeld", zegt hij. "Het kan een breed kleurengamma aan en reproduceert de details van je foto's natuurgetrouw."

Canon PIXMA PRO-1

Ontdek de A3-printer voor grote volumes van topkwaliteit. "Heel soms kan het gebeuren dat de PRO-1, wanneer ik die zeg maar drie of vier maanden niet heb gebruikt, een reinigingsbeurt nodig heeft. Dan voer ik gewoon de onderhoudsprocedure uit. En wanneer je vervolgens de testprint eruit haalt, is alles exact wat het moet zijn. Ik heb er nog nooit problemen mee gehad. Echt fantastisch."

Gerelateerde artikelen

Alles weergeven

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Klik hier voor inspirerende verhalen en het laatste nieuws van Canon Europe Pro

Meld je nu aan