ARTIKEL

Maak kennis met de Canon imagePROGRAF PRO-300: superieure A3+-fotoprints, simpele workflow

The Canon imagePROGRAF PRO-300 pro photo printer on a tabletop in a studio produces a borderless print.
De compacte Canon imagePROGRAF PRO-300-fotoprinter produceert prints van galeriekwaliteit tot A3+-formaat, met razendsnel kantloos printen, rijkere zwarttinten, fijnere schaduwdetails en minder inktverspilling.

Maak kennis met de Canon imagePROGRAF PRO-300, een professionele fotoprinter boordevol innovaties en functies waarmee je je eigen prachtige prints met natuurgetrouwe kleuren van galeriekwaliteit maakt tot A3+-formaat.

De Canon imagePROGRAF PRO-300 heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan en maakt gebruik van Canon's LUCIA PRO-inkttechnologie op pigmentbasis voor duurzaamheid, rijke kleuren, waaronder een nieuw matzwart, en een breder kleurbereik.

De Canon imagePROGRAF PRO-300 biedt meer creatieve mogelijkheden en print foto's zonder witrand op elk materiaal en panoramafoto's op losse vellen van maximaal 990,6 mm. Hij is ook compact, met een vermindering van 15% in volume en een kleinere footprint dan zijn voorganger, de Canon PIXMA PRO-10S.

"De Canon imagePROGRAF PRO-300 is een uitbreiding van onze imagePROGRAF PRO-serie, het toppunt van onze serie fotoprinters met modellen tot 60 inch, en we stellen die technologie open voor het A3+-segment", zegt Canon Europe-inkjetspecialist en printexpert Suhaib Hussain.

The Canon imagePROGRAF PRO-300 pro photo printer on a table with three gallery prints on the wall behind.
De Canon imagePROGRAF PRO-300 maakt gebruik van het LUCIA PRO-inktsysteem op pigmentbasis met 10 inkten, inclusief drie monochrome inkten, waaronder een nieuw samengestelde matzwarte inkt voor uitzonderlijke zwart-witprints.

Superieur inktsysteem

De Canon imagePROGRAF PRO-300 maakt gebruik van LUCIA PRO-pigmentinkten van archiefkwaliteit die 60 jaar lang bestand zijn tegen licht en gas. Het 10-inktensysteem van de Canon imagePROGRAF PRO-300 bestaat uit negen kleuren, waaronder twee speciale zwarte inkten (matzwart en fotozwart) en een grijstint voor fantastische zwart-witprints, plus een Chroma Optimizer-inktcoating voor een gelijkmatiger oppervlak bij glanzend materiaal.

Canon Professional Services

Heb je Canon-apparatuur?

Registreer je apparatuur voor gratis advies van experts, onderhoud van apparatuur, toegang tot inspirerende evenementen en exclusieve aanbiedingen met Canon Professional Services (CPS).

Het is de eerste in de imagePROGRAF-serie met een nieuw samengestelde matzwarte inkt met een hogere zwarte dichtheid voor rijkere zwarttinten met de fijnste schaduwdetails bij printen in zwart-wit op mat materiaal en grafisch papier.

"Dankzij het 10-inktensysteem en de duurzame prints met de LUCIA PRO-pigmentinkten is de nieuwe A3+ Canon imagePROGRAF PRO-300 eveneens geschikt voor proefprints in kleine studio's. Het zal vooral aantrekkelijk zijn voor iedereen die voor het eerst prints wil leveren bij tentoonstellingen en galerieën of die voor het eerst prints wil maken van kunst", zegt Suhaib.

"De geoptimaliseerde samenstelling van de LUCIA PRO-inkten maken een compactere plaatsing van inktdruppels op zowel glanzend als grafisch materiaal mogelijk. Dit resulteert in een breder kleurbereik met diepe zwarttinten en rijke kleuren met een nauwkeurige gradatie."

Op glanzende media draagt de synergie tussen de dichtere LUCIA PRO-inkten en Chroma Optimizer bij aan "een gelijkmatige lichtreflectie en een verbeterde glans op het oppervlak", zegt Suhaib. "Dit zorgt niet alleen voor een verdere vermindering van het ongewenste vlekkerige bronzing-effect op het oppervlak van prints en een verbeterde beeldhelderheid ten opzichte van zijn voorganger, maar met de dichtere fotozwarte inkt wordt ook het dynamische bereik vergroot."

The Canon imagePROGRAF PRO-300 pro photo printer printing a panoramic image, with similar prints on the gallery walls behind.
De A3+ (13-inch) Canon imagePROGRAF PRO-300-desktopprinter ondersteunt verschillende panoramische papierformaten en het maximale papierformaat kan worden uitgebreid tot 990,6 mm. Er kunnen ook andere aangepaste formaten worden toegevoegd.
A printer printing out a black and white portrait of an older man.

Je eigen professionele fotoprints maken

Tips van experts om je te laten zien hoe professionals hun foto's zelf printen en waarom jij dat ook zou moeten doen.

Automatische inktverwisseling, minder verspilling

De Canon imagePROGRAF PRO-300 minimaliseert verspilling en verhoogt de productiviteit dankzij technologieën zoals automatische inktverwisseling. "Het thermische inkjetontwerp van Canon heeft speciale spuitkoppen per inktkanaal, zodat er geen inkt verloren gaat bij het spoelen en er geen vertraging optreedt bij het overschakelen van glanzend naar mat materiaal", aldus Suhaib. "De printer schakelt naadloos over bij het verwisselen van materiaal, waardoor het verspillen van inkt en waardevol papier uitgesloten wordt."

Het ontwerp van de printkop heeft ook ingebouwde redundantie, waardoor functies zoals het detectiesysteem voor onjuist werkende spuitkoppen mogelijk worden.

"Dankzij Canon's unieke ontwerp van de printkop, is de dichtheid van de spuitkop van de imagePROGRAF PRO-300 veel hoger dan die van concurrenten, wat betekent dat er extra spuitkoppen in onze printkop zitten", aldus Suhaib. “Dus als er een spuitkop verstopt raakt, of dat nu komt doordat de printer een tijdje niet wordt gebruikt of juist tijdens het printen, weet de processor van de Canon imagePROGRAF PRO-300 dat en worden de reserve-spuitkoppen geactiveerd, zodat hij kan blijven printen. Je prints worden hierbij niet verpest door streepvorming wanneer je deadlines moet halen."

The Canon imagePROGRAF PRO-300 pro photo printer alongside a Canon imagePROGRAF PRO 500 printer.
Hoewel de printer geschikt is voor prints tot A3+-formaat, is de Canon imagePROGRAF PRO-300-desktopprinter zodanig ontworpen dat hij weinig ruimte inneemt en zelfs in een klein kantoor of kleine studio past.

Een soepele workflow

Als je je fotografie serieus neemt, wil je de kwaliteit van Canon opnemen in je hele workflow, van vastleggen tot printen, in het volle vertrouwen dat elke fase het gebruiksgemak en de kleurintegriteit biedt die je van Canon verwacht.

De Canon imagePROGRAF PRO-300 is voorzien van een 3-inch kleurenscherm voor eenvoudige bediening en het rechtzetten van papier voor een verbeterde nauwkeurigheid en kortere printtijden. Zo kun je altijd vol vertrouwen printen.

Het LCD-scherm geeft de inktniveaus en operationele berichten weer en kan worden gebruikt voor het uitvoeren van functies zoals materiaalselectie, algemeen printeronderhoud en het controleren van netwerkinstellingen.

Met behulp van een reeks sensoren controleert en corrigeert het detectie- en correctiesysteem van de Canon imagePROGRAF PRO-300 de uitlijning van het papier tijdens de invoer door de printer, waardoor verkeerde invoer en papierverspilling worden verminderd.

"De methode met printcontrole van de imagePROGRAF PRO-300 verkort de printtijden in vergelijking met de PRO-10S", zegt Suhaib. "De imagePROGRAF PRO-300 print in minder dan 5 minuten een A3+-kleurenfoto met een witrand met behulp van Canon Photo Paper Platinum Pro."

The Canon imagePROGRAF PRO-300's 3-inch LCD touchscreen and easy-to-use controls.
Het 3-inch LCD-touchscreen van de Canon imagePROGRAF PRO-300 maakt het eenvoudig in gebruik en biedt een keuzemenu dat diverse onderhoudseigenschappen, netwerkinstellingen en bediening binnen handbereik brengt.

Professionele print en lay-out

Als onderdeel van de imagePROGRAF PRO-serie wordt de Canon imagePROGRAF PRO-300 geleverd met Canon's verbeterde Professionele print- en lay-out-software. Professionele print en lay-out is beschikbaar als zelfstandige app of als plug-in voor Canon's DPP-software (Digital Photo Professional), Adobe Photoshop en Adobe Photoshop Lightroom, en vereenvoudigt je workflow zodat je alle benodigde functies voor prints, lay-out en kleurbeheer binnen handbereik hebt om je te helpen productief te blijven, van invoer tot uitvoer.

Bovendien werkt de Canon imagePROGRAF PRO-300 naadloos samen met Canon's EOS-cameratechnologie, waardoor je toegang krijgt tot unieke functies in Professionele print en lay-out en de beste natuurgetrouwe prints kunt creëren met foto's die zijn gemaakt met Canon EOS-camera's. Functies zoals DPRAW Print en HDR Print kunnen de RAW-beeldgegevens van EOS-camera's lezen, zodat de scherpe delen van een foto nauwkeurig worden gereproduceerd en hooglichten van opnamen met één belichting worden hersteld.

"Professionele print en lay-out ondersteunt professionele workflows voor het printen van foto's en bevat functies zoals soft-proofing, hard-proofing [printen van patronen], ICC-profielen en 'nesting' van afbeeldingen", aldus Suhaib. "Canon helpt fotografen door datgene wat ze op hun scherm zien overeen te laten komen met wat ze printen. Het draait allemaal om het vertrouwen van de gebruiker."

Geschreven door Kevin Carter


Gerelateerde artikelen

Alles weergeven

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Klik hier voor inspirerende verhalen en het laatste nieuws van Canon Europe Pro

Meld je nu aan