ARTIKEL

Wat mag je niet missen op de Canon-stand op de IBC 2019

Video cameras and monitors set up at IBC.
Bezoekers van de Canon-stand op de IBC 2019 kunnen de nieuwste televisieobjectieven, camcorders, Cinema EOS System-camera's en -objectieven, 4K-referentiedisplays en meer ontdekken.

De wereld van media en technologie komt opnieuw samen voor de jaarlijkse International Broadcasting Convention (IBC) in Amsterdam. Ook Canon introduceert weer baanbrekende innovaties op haar aantrekkelijke stand. De IBC 2019, die van 13 tot 17 september wordt gehouden in de RAI in Amsterdam, is een van de grootste beurzen ter wereld voor deze branch.

Canon Professional Services

Heb je Canon-apparatuur?

Registreer je apparatuur voor gratis advies van experts, onderhoud van apparatuur, toegang tot inspirerende evenementen en exclusieve aanbiedingen met Canon Professional Services (CPS).

Op de Canon-stand kun je de nieuwste objectieven, camera's en referentiedisplays van Canon testen, waaronder een aantal nieuwe producten die op de IBC worden geïntroduceerd: de Canon CJ15EX4.3B, de Canon EOS C500 MARK II en de Canon DP-V3120. Ook de onlangs aangekondigde Sumire Prime Cine-objectieven zijn beschikbaar. Bovendien kun je de liveproductiezone en de 4K-workflow ontdekken, en zien hoe de met een Oscar bekroonde documentaire Free Solo werd opgenomen met apparatuur van Canon. Experts staan voor je klaar om vragen over de getoonde producten te beantwoorden en om je te laten zien hoe Canon-apparatuur kan bieden wat je nodig hebt.

Dit zijn er vijf dingen die je zeker niet mag missen op de Canon-stand dit jaar.

1. Ontdek nieuwe objectieven en camera's

Op de stand van Canon op de IBC 2019 zie je de nieuwste releases en ontdek je hoe Canon blijft innoveren op de professionele markt. Bekijk als eerste de gloednieuwe Canon CJ15EX4.3B. Dit 4K-groothoekzoomobjectief voor televisie uit de UHDxs-serie heeft een telebereik van 15x. Kom naar de liveproductiezone om dit objectief te bekijken. Ga zelf aan de slag in de zones Nieuwe producten, Cinema, 4K-displays en de testzone. Probeer de Canon EOS C500 MARK II, een Cinema EOS System-camera met een 5.9K full-frame sensor in een nieuw ontwikkelde compacte body, en ontdek de Canon DP-V3120, een professioneel 31-inch 4K HDR-referentiedisplay met een toonaangevende helderheid.

Andere nieuwe tv-producten die worden getoond zijn de draagbare UHDgc 4K UHD-zoomobjectieven voor televisie, de Canon CJ18ex28B IASE S en de Canon CJ15ex8.5B KRSE-V S.

Ga ook zelf aan de slag met de nieuwe ultracompacte 4K-camcorders, de Canon XA55/XA50 en de Canon XA40 in de zone voor professionele camcorders. Ontdek bovendien de uitgebreide serie Canon Cinema EOS System-camera's en -objectieven, waaronder de nieuwe Sumire Prime Cine-objectieven voor een 'filmische uitstraling' in de cinema- en testzone.

A Canon UHD DIGISUPER 122 lens at IBC.
Bekijk de Canon UHD DIGITUPER 122, een premium 4K veldobjectief met een zoombereik van 122x en beeldstabilisatie. Het objectief heeft een brandpuntsafstand van 8,2 tot 1.000 mm, dat met de ingebouwde 2x-extender kan worden verdubbeld tot 2.000 mm.
A man trying out a Canon cine camera at IBC.
Test de apparatuur op de Canon-stand, waar experts je alles kunnen vertellen over de belangrijkste functies en de verschillende toepassingen.
A man climbing a sheer rock face.

Academy Award-triomf voor Canon-filmmakers

Alle vijf Best Feature Documentary-nominaties van de Oscars 2019 zijn gefilmd met Canon-camera's en -objectieven. Lees waarom de cameraregisseurs kozen voor Canon-apparatuur.

2. Probeer camera's en andere producten uit

Ga naar de testzone van de Canon-stand om zelf aan de slag te gaan met Canon’s ongeëvenaarde assortiment objectieven en toonaangevende camera's en camcorders.

Ontdek het uitgebreide assortiment objectieven. Bijna alle Canon EF-, RF- en Cine-objectieven, waaronder de Sumire Prime Cine-objectieven met PL-vatting, zijn aanwezig.

Je kunt ook de Canon Cinema EOS-cameraserie uitproberen, waaronder de indrukwekkende full-frame 5.9K Canon EOS C700 FF, de nieuwe compacte 5.9K full-frame Canon EOS C500 MARK II en de Canon EOS C300 Mark II met 4K-video en een dynamisch bereik van 15 stops. Test ook de compacte en veelzijdige Canon EOS C200 en de serie DSLR- en systeemcamera's.

Bespreek je opnamevereisten met de technische experts van Canon terwijl je de objectief- en cameracombinatie die je in gedachten hebt test. Ontdek zelf wat je met deze apparatuur kunt doen. Probeer de professionele Canon EOS-1D X Mark II DSLR en de Canon EOS 5D Mark IV, ga aan de slag met de innovatieve full-frame systeemcamera's, en test RF-objectieven op de baanbrekende Canon EOS R en de compactere Canon EOS RP. Uit de ongeëvenaarde selectie van apparatuur op de stand kun je precies kiezen wat er bij jouw opnamestijl, vereisten en budget past.

3. Bezoek de liveproductiezone

Bekijk de veelzijdige nieuwe Canon CJ15EX4.3B en ontdek hoe je de televisieobjectieven, camcorders en het Cinema EOS System van Canon kunt configureren om ze in een liveproductieomgeving naadloos op elkaar te laten aansluiten. In de gesimuleerde studio in de liveproductiezone vind je een combinatie van met elkaar samenwerkende producten, waaronder op afstand bedienbare robotkoppen en cameraconfiguraties (waaronder de multifunctionele Canon ME200S-SH pro-videocamera in combinatie met het compacte Canon CN-E18-80mm T4.4 L IS KAS S cine-servo-objectief).

People looking at 4K HDR Canon displays at IBC.
De nieuwste 4K-referentiedisplays van Canon zijn te zien tijdens de IBC 2019. Bekijk 4K-beelden op zijn best.
People looking at colour grading on 4K displays at IBC.
Bekijk samen met de experts van Canon welk verschil de toonaangevende 4K-referentiedisplays van Canon kunnen maken voor je kleurcorrectie.

4. Ontdek opnemen in 4K

Omdat 4K gestadig de televisiewereld verovert, heeft Canon een demo gemaakt die laat zien hoe een 4K-objectief presteert in vergelijking met een HD-objectief. De nieuwe 4K-objectieven halen alles uit de 4K-resolutie van de nieuwere camera's. Bekijk het zelf, en ontdek waarom dit een goed moment is om te upgraden. Canons uitgebreide serie 4K-objectieven biedt een scherper en helderder beeld op de 4K-camera's van vandaag. Kom langs, en ontdek zelf het verschil.

5. Ervaar 4K-kwaliteit op het grote scherm

In de 4K-displayzone zie je de toonaangevende 4K-referentiedisplays van Canon, die in de hele branche worden gebruikt voor cruciale kleurcorrecties, mastering en bewerking. Ontdek de ongeëvenaarde beeldkwaliteit van de nieuwe Canon DP-V3120 met een helderheid van 2.000 cd/m2 op volledig scherm en een contrastverhouding van 2.000.000:1. Verdiep je in het assortiment referentiedisplays van Canon, die onverslaanbaar zijn op het gebied van technische mogelijkheden, betrouwbaarheid op de lange termijn en consistentie. Ontdek bovendien de vele handige ingebouwde HDR-kenmerken, die je leven veel gemakkelijker maken en je workflow stroomlijnen, zowel op de set als in de studio.

In het screeninggedeelte kun je opnamen bekijken die zijn gemaakt met de nieuwste Canon-camera's, en naar beeldmateriaal met de 'filmische uitstraling' die je met de nieuwe Sumire Prime Cine-objectieven kunt genereren.

Canon lenses on display at IBC.
Op de IBC 2019 is een enorme selectie Canon EF-, RF- en Cine-objectieven te zien.
A man filming from a rope overhanging a rock face.
Bekijk de apparatuur die de makers van de film Free Solo hebben gebruikt om deze met een Oscar bekroonde documentaire op te nemen. © Jimmy Chin Productions

6. Deze apparatuur heb je nodig om een Oscar te winnen

De camera's en objectieven van Canon zijn dankzij hun ongeëvenaarde kwaliteit en ontwerp bij uitstek de keuze voor de beste documentairemakers van dit moment. De resultaten spreken voor zich. De documentaire Free Solo, die dit jaar een Oscar won, is met Canon-apparatuur gemaakt, net als de vijf andere genomineerden in de categorie Beste documentaire.

Kom langs in het Oscar-gedeelte en bekijk wat van de apparatuur die de filmmakers hebben gebruikt om deze voor een Oscar genomineerde producties te filmen. Ontdek de apparatuur waarmee de winnende documentaire Free Solo werd gefilmd, een visueel avontuur en een technisch uitdagende film, waarin de beklimming van de 900 meter hoge granieten rotswand van El Capitan in Yosemite National Park in de VS werd vastgelegd. Alex Honnold, een van de beste vrije klimmers ter wereld, voltooide deze adembenemende klim zonder touwen of klimharnas.

De met een Oscar bekroonde documentaire werd in een periode van twee jaar gefilmd met drie Canon-camera's: de Canon EOS C300 Mark II, de Canon EOS-1D X Mark II en de Canon XC10, met verschillende prime- en zoomobjectieven, waaronder de Canon Cinema Primes, de CINE-SERVO CN7x17 KAS S E1/P1, de CINE-SERVO CN20x50 IAS H E1/P1, de CN-E14.5-60mm T2.6 L SP, en een aantal Compact Cinema-zooms en EF-objectieven.

Jimmy Chin, de mederegisseur, coproducent en cameraman van de film, zegt: "De film is uiteindelijk prachtig geworden dankzij de Cinema-camera's en -objectieven die we konden gebruiken."

Je vindt Canon’s IBC-stand van 13 tot en met 17 september in hal 12, stand D60, in de RAI in Amsterdam.

Geschreven door Lucy Fulford


Gerelateerde artikelen

Alles weergeven

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Klik hier voor inspirerende verhalen en het laatste nieuws van Canon Europe Pro

Meld je nu aan